Maljorka aizsargās savu dabīgo pludmali

“Playa Es Trenc” ir viena no skaistākām Maljorkas pludmalēm, kas atrodas starp  Sarapitu un Desantdžordi. Tā pievilina tūristus ar savu dabīgo skaistumu, bet drīzumā gaidāmi ierobežojumi saules un jūras baudītājiem, lai saglabātu šo dabīgo pludmali.

Maljorka katru gadu pārsniedz savus tūristu skaita rekordus un Spānijas statistika lēš, ka 2017.gadā gandrīz 13,8 miljoni ārzemju tūristi viesojās šajā Baleāru salā, kas ir par gandrīz 2 miljoniem vairāk kā 2016.gadā. Salu valdība cenšas ar dažādiem projektiem ierobežot tūristu skaitu, lai dabu aizsargātu . Piemēram, brīvdienu māju un dzīvokļu izīrēšanai ir pieejmas tikai speciālas zonas un ierobežojumi, lai nebūtu izkaisītas pa visu salu.

Dabiskā pludmale “Es Trenc” bieži tiek salīdzināta ar Karību jūras pludmalēm. Trūkst tikai palmas, bet smiltis ir baltas un mīkstas kā pūdercukurs, kā arī ūdens mirdz tirkīzi zilās nokrāsās. Jūra ir tik sekla, ka tajā var ļoti tāli iebrist. Tādēl pludmali iecienījušas tieši ģimenes ar bērniem.

Tagad tiks ieviesti īpaši noteikumi, lai saglabātu “Es Trenc” pludmales dabīgo skaistumu. Maljorkas avīze ziņo, ka šī pludmale ir iekļauta dabas parkā un ar to stājas spekā īpaši dabas aizsardzības noteikumi. Lai turpmāk regulētu apmeklētāju skaitu, tika samazināts pieejamais saules gultu skaits, kuras pludmalē var nomāt. Kādreiz bija pieejamas 1000 saules gultas, tagad skaits samazināts līdz 444. Atpūtniekiem citās pludmalēs būs pieejamas papildus 184 sauļošanās gultas Sarapitas pludmalē rietumu daļā un 120 Desantdžordi, lai kompensētu samazināto skaitu "Es Trenc" pludmalē.

Tiks arī samazināts automašīnu stāvvietu skaits no 3000 uz 1500, bet diemžēl to varēs īstenot tikai 2019.gadā. Pagājušo gadu jau notika pirmie labiekārtošanas darbi dabas aizsardzībai un tika nojaukti pludmales bāri, tie sauktie “Chiringuitos”. Šo ēku vietā tiks uzceltas būdiņas, kuras ziemā var nojaukt. Lai izvairītos no tā, ka apmeklētāji kāpas izmanto kā tualetes, katra būdiņa būs aprīkota ar labierīcībām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18670297sec.