Divi vienā: galamērķi, kuros var atrasties divās vietās vienlaikus

Jaunas vietas apmeklēšana bieži vien ir aizraujoša, bet kā būtu ar ceļojumu uz galamērķi, kurā var atrasties divās vietās vienlaikus? Kā aptaujā noskaidrojis uzņēmums Booking.com, kas piedāvā plašāko naktsmītņu klāstu visā pasaulē, daudziem cilvēkiem izdarāmo lietu sarakstā ir apceļot pēc iespējas vairāk vietu. Ja tā ir arī jūsu prioritāte, šie unikālie galamērķi ir kā radīti jums.

Francija un Šveice

Ja sapņojat par uzturēšanos divās valstīs vienlaikus, naktsmītne "Arbez Franco Suisse" var piepildīt šo sapni. Šī apburošā kalnu kotedža, kas atrodas tieši uz Francijas un Šveices robežas, piedāvā viesiem iespēju gulēt ar pēdām Francijā un galvu Šveicē. Kotedžas virtuvi, ēdamistabu un dažus viesu numurus šķērso abu valstu robeža. Viesi var pamosties Francijā un izbaudīt maltīti Šveicē, pat neizejot no naktsmītnes.

Beļģija un Nīderlande

Unikālā Bārle, kas ietver divas valstis un to kultūras, iespējams, ir viena no sarežģītākajām pilsētiņām pasaulē. Nīderlandes un Beļģijas robeža to nesadala divās parastās daļās – pilsētu veido daudzi atsevišķi zemes gabali un sarežģīts Beļģijas un Nīderlandes anklāvu tīkls. Pilsētas iedzīvotāju nacionalitāti parasti nosaka pēc viņu mājokļu atrašanās vietas.

Ziemeļu un Dienvidu puslode – Ekvadora

Kito, Ekvadoras galvaspilsēta un viena no lielākajām ekvatoriālajām pilsētām, atrodas tieši uz ekvatora. Kito, kas atrodas augstu Andu kalnos, ir viena no pirmajām pilsētām pasaulē, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Pilsētas satriecošais vēsturiskais centrs ir mājvieta dažādiem klosteriem, baroka baznīcām un burvīgām bruģakmens ielām. Vietnes Booking.com ceļotāji labprāt apmeklē arī netālu no pilsētas esošo "Mitad del Mundo" jeb Pasaules vidus pilsētu – muzeja parku un pieminekli, kas izceļ precīzu ekvatora atrašanās vietu.

Atlantijas un Indijas okeāns – Dienvidāfrika

Adatas rags ir Āfrikas tālākais dienvidu punkts, un to uzskata par oficiālo Indijas un Atlantijas okeāna robežpunktu. Iedomājieties, kā būtu stāvēt ar vienu kāju Atlantijas, bet ar otru – Indijas okeānā! Šajā īpašajā vietā var apskatīt arī Adatas raga bāku, kas ir celta 1848. gadā, un tā ir otra senākā aktīvā bāka Dienvidāfrikā. Bākā iespējams uzkāpt, un no turienes var baudīt elpu aizraujošus skatus uz abiem lielajiem okeāniem, kas sastopas pie akmeņainās piekrastes.

Nevada un Arizona – Hūvera aizsprosts, ASV

Hūvera aizsprosts atrodas uz ASV Nevadas un Arizonas štatu robežas, un tā apmeklētāji var vienlaikus būt ne tikai divās vietās, bet arī divās laika joslās (Kalnu un Klusā okeāna). Šis inženierzinātnes brīnums ir atzīts par nacionālas nozīmes inženiertehnisko būvi, un apmeklētājiem ir jārezervē ekskursija, lai iepazītu un novērtētu tās vēsturi un nozīmi.

Ziemeļamerikas un Eirāzijas tektoniskās plātnes – Tingvedliras nacionālais parks, Islande

Tiem, kas vēlas piedzīvot, kā ir stāvēt ar katru kāju savā kontinentā, ir jādodas uz Islandi – vienīgo apdzīvoto salu visā pasaulē, kur uz zemes ir redzamas tektoniskās plātnes un okeāna ūdensšķirtne, tādējādi ceļotāji var piedzīvot iespēju atrasties starp diviem kontinentiem.

Gaisā, bet savienojumā ar zemi – Indija

Ceļotāji, kas vēlas pavadīt laiku pie dabas kādā unikālā nakšņošanas vietā, kas atrodas pa vidu starp gaisu un zemi, var pavadīt nakti mājiņā kokos. Ekoloģiskā naktsmītne "The Tree House Resort" atrodas Sjari ielejas dzīvīgajā mežā, un no tās paveras skats uz Aravalli kalnu grēdu. Šī kūrorta kokos ir izbūvētas koka naktsmītnes, un mājiņu interjeru papildina tam cauri izspraukušies koku zari. Kūrorta viesi var mosties līdz ar putnu dziesmām, pavadīt mierpilnu laiku āra baseinā un pēc tam palutināt sevi ar indiešu delikatesēm kūrorta restorānā "Machaan".

*Pētījumu veica uzņēmums Booking.com. Kopumā tika aptaujāti 18 509 respondenti (vairāk nekā 1000 atsevišķi no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas, Vācijas, Itālijas, Spānijas, Francijas, Indijas, Singapūras un Krievijas un vairāk nekā 500 no Austrālijas, Argentīnas, Beļģijas, Kanādas, Dānijas, Honkongas, Horvātijas, Indonēzijas, Japānas, Meksikas, Nīderlandes, Jaunzēlandes, Zviedrijas, Taizemes un Taivānas).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32865sec.