Ceļojot uz Jaunzēlandi turpmāk būs jāsaņem elektroniskā atļauja

Jaunzēlande vilina ceļotājus ar unikālajām dabas ainavām - geizeri, ezeri, kalni, meži, ledāji un pludmales nespēj atstāt vienaldzīgu nevienu. Šī valsts ir lielisks ceļojuma galamērķis tiem, kas vēlās iepazīt Maoru kultūru un vērot pasakaini skaistu un neskartu dabu.

Jau rakstījām, ka sākot no 2019. gada 1. oktobra visiem ceļotajiem, kuri ieradīsies Jaunzēlandē, būs jāsamaksā 35 Jaunzēlandes dolāri (20,50 eiro) par iebraukšanu valstī. Jaunzēlandes vides un tūrisma ministrija ir aprēķinājusi, ka šī nodeva valsts kasē gada laikā ienesīs 47 miljonus eiro, kurus ir plānots izlietot dabas aizsardzībai un Kultūrkapitāla saglabāšanai.

Bet tas nav vienīgais jaunums. Portālā Immigration New Zealand teikts, ka sākot no 01.10.2019. lielai daļai tūristu, kas vēlēsies doties ceļojumā uz Jaunzēlandi, turpmāk vīzas vietā būs jāpieprasa elektroniskā ieceļošanas atļauja no NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority).

Turpmāk šī elektroniskā atļauja būs jāpilda 60 pasaules valstu iedzīvotājiem, tostarp arī Latvijas pilsoņiem. Visu valstu sarakstu vari apskatīt immigration.govt.nz.

Aizpildot elektronisko pieteikumu un saņemot atļauju ceļošanai, attiecīgo valstu pilsoņiem būs ļauts Jaunzēlandē uzturēties līdz 3 mēnešiem, bet Lielbritānijas pilsoņiem valstī būs ļauts uzturēties līdz 6 mēnešiem.

Elektroniskā ceļošanas atļauja būs jānoformē vismaz 72 stundas pirms ceļojuma uzsākšanas. Tā būs vajadzīga arī tiem tūristiem, kas uz Jaunzēlandi ceļos ar kruīza kuģi, kā arī ikvienam, kurš šķērsos Jaunzēlandi, pat tad, ja šī valsts nebūs galamērķis.

Iegūtā atļauja būs derīga vairākkārtējai ieceļošanai Jaunzēlandē un tās termiņš būs 2 gadi.

Pieteikumus ceļojumiem uz Jaunzēlandi varēs sākt pildīt tiešsaistē jau no 1. jūlija – gan portālā immigration.govt.nz, kā arī izmantojot tam paredzēto aplikāciju "Immigration New Zealand". Tiešsaistē Elektroniskā ceļošanas atļaujas maksa būs 12 Jaunzēlandes dolāri (7,05 euro), bet lietotnes izmantošanas gadījumā – 9 Jaunzēlandes dolāri (5.29 euro).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.065835sec.