Mazpazīstami reģioni, kur var atrast izcilus vīnus

Pētot grāmatu, "Dieva aizmirstās vīnogas: nedaudz iereibis ceļojums caur dīvainiem, blāviem un nenovērtētiem vīniem" (Abrams), dzērienu eksperts Džeisons Vilsons (Jason Wilson) nolēma degustēt lielāko daļu no pasaules gandrīz 1400 veida vīnogām, kuras zina vien retais. Šis uzdevums viņu aizveda uz reģioniem, kuri vīna tūrismam vēl nav īpaši atklāti, bet par tiem noteikti būtu jāzin.

Gajaka  (Francija)

Gajakas apkārtnē jau pirms 2000 gadiem audzēja vīnogas, bet mūsdienās tas atrodas slavenā Bordo reģiona ēnā. Tarnas upes krastos aug tādas tumšās vīnogu šķirnes kā braukola, duras un prunelart, kā arī gaišās vīnogu šķirnes lendelela and mauzaka. Izrādās, ka Gajakā ir procentuāli saulaināks laiks, nekā Bordo, kas būtiski ieteikmē vīnogu augšanu. Īpašā garša vīnogām viedojas arī augot vēso jūras klimantu joslā un augsne tur sastāv no māla, kaļķakmeņa, smiltīm un silikāta.

Tarnas upes reģions piedāvā atpūtu ne tikai vīna dārzos, bet arī baudīt daudzus pārgājiena maršrutus, jo šajā reģionā taku un ceļu kopējais garums sasniedz aptuveni 3 500 kilometrus. Pārgājienos var doties kājām, ar riteni vai pat izbaudīt izjādi zirga mugurā.


Alto Adige (Dienvidtirole)

Itālijas vācu valodā runājošais reģions, ir slavens ar saviem baltvīniem. Tur cēlusies pinot grigio slava, bet noteikti jānogaršo arī šī reģiona sarkanvīns, kas top no vietējām šķirnēm - tādām kā skiava vai tumšā lagreinas šķirne. Šeit audzējuši vīnogas jau pirms romiešu laika un, pateicoties Vidusjūras klimatam, ir iespējams izaudzēt ļoti daudz un dažādas šķirnes ar bagātīgu garšu. 


Šis reģions atduras ziemeļos pie Alpu kalniem, tāpēc ceļojumu var ieplānot, kombinējot atpūtu gan siltajā vīna reģionā, gan ieplānojot atpūtu kalnu virsotnēs.


Andersona ieleja (Kalifornija, ASV)

Vēsais klimats ir ideāls pinot noir vīnogām, bet Kalifornijas slēptās pērles ir aromātiskie baltvīni, kas top no gewürztraminer, muskata, pinot blanc, and riesling vīnogām.

Ceļojumam uz šo reģionu jāšķērso Atlantijas okeāns un viss Amerikas kontinents. Noteikti pie reizes ir vērts apmeklēt arī slavenākas Ziemeļkalifornijas vietas - tādas kā Sanfrancisko, Josemitu nacionālais parks un - galu galā - arī slavenākais vīna reģions - Napas ieleja.


Valē un Vo (Šveice)

Viegli baudāmie vīni ir darināti no Šveices populārākās vīnogu šķirnes - chasselas. Arī citas bagātīgas gaišās šķirnes - tādas kā mazā arvīne (petite arvine), heida un amigne, kā arī sarkanvīni no diolinoir un humagne rouge vīnogām lutinās vīna baudītājus. Noteikti ir vērts apmeklēt abus reģionus, kur šīs visas šķirnes tiek audzētas. 


Valē kantons atrodas Šveices dienvidos un ir slavens ne tikai ar saviem vīniem, bet arī ar 4,4 kilometrus augsto Materhorna virsotni un skaisto Santmoricas pilsētu.

Valē kantons apņem Ženēvas ezera ziemeļu krastu. Apciemot var ne tikai šī reģiona slavenākās pilsētas Lozannu un Montrē, bet arī Ženēvas ezera rivjēru vai romantisko Neuenburgera ezeru, kas atrodas kantona ziemeļu daļā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15165806sec.