Helsinki kā galamērķis – droši, atraktīvi un katrai gaumei

Lai gan šobrīd ceļošana un cilvēku brīva pārvietošanās ir visai ierobežota, cilvēki rod iespēju aizceļot ārpus savas valsts robežām. Viens no šādiem galamēŗkiem, kas ir kļuvis iecienīts un par ko mēdz paklačoties burziņā, ir Helsinki un Somija. Nudien, šobrīd Somija joprojām saglabā Covid-19 drošas valsts statusu un tā ir relatīvā tuvumā no Latvijas. Un galu galā - kāpēc gan ne?

Fotogalerija - 15 bildes

Teiksiet, ka Helsinkos ir garlaicīgi? Skatoties, ar ko salīdzina. Taču laikā, kad nevaram īpaši brīvi aizceļot kur vien kārojas, ir jāizmanto katra iespēja. Un, pieejot radoši un ar izdomu, ikviens ceļotgribētājs Helsinkos un tās apkārtnē atradīs sev piemērotu, interesantu un izklaidējošu atpūtas veidu. 

Jau kopš jūnija beigām no Rīgas uz Helsinkiem var aizceļot ar kuģi. Iepriekš tas bija Silja Serenade, bet kopš pagājušās nedēļas 2 reizes nedēļā uz Helsinkiem ved Baltijas jūras karaliene – kuģis Baltic Queen. Pats kuģis jau šķiet kā neliela pilsēta, kas lēni un majestātiski manevrē pa Daugavu un Baltijas jūru. Lai gan ceļā ar kuģi jāpavada vesela nakts, tas dod iespēju iepazīt jaunu kuģi, kā arī  ļauj saplānot garākas vai īsākas brīvdienas galamērķī.

Pirmā Helsinku vizītkarte ir tās katedrāle, kas žilbina ar savu košo baltumu kontrastā ar zaļiem kupoliem. Katedrāle ir teju uz katras Helsinku pastkartes, un tas nav nekāds brīnums – neoklasicisma šedevrs ir skaists un iespaidīgs.

No ievērības cienīgajiem apskates objektiem noteikti jāmin Centrālā bibliotēka Oodi, Senāta laukums, senā tirgus zāle, Uspenska katedrāle. Lēzenai pastaigai svaigā gaisā ideāli piemērota vieta ir Esplanadi, ko vietējie sauc par “Espa” – tā ir dabas pilsētas “vēna”, kas cauri sev nes vietējo iedzīvotāju un tūristu plūsmu. Rudenī šī vieta iekrāsojas koša un krāsaina.

Temppeliaukio baznīca vispār ir arhitektūras un izdomas “kosmoss”. Labā ziņā, protams. Ēka daļēji atrodas pazemē un ir faktiski izcirsta klintīs. Oriģinālais baznīcas tērauda kupols mazliet atgādina citplanētiešu kuģi no futūristiskām filmām.

Suomenlinna jūras cietoksnis, kas atrodas UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, un ir viens no “must visit”  objektiem Somijā. Taču Suomenlinna nav tikai cietoksnis šī vārda burtiskajā nozīmē. Te bez vēsturiskiem artefaktiem un militārās arhitektūras izdomas  piemēriem, ir arī tuneļi un pat parki. Šeit var atveldzēties ar kādu dzērienu vienā no restorāniem vai kafejnīcām.

Ģimenes ar bērniem novērtēs gan atrakciju parku (jāmeklē vieta ar nosaukumu “Linnanmäki”), gan 40 metru augsto apskates ratu Sky Wheel. Somi ir iemanījušies savu zooloģisko dārzu Korkeasaari izvietot uz saliņas. Lai līdz zoodārzam nokļūtu, ceļš jāmēro ar kuģīti, kurš piestāj tur pat - pilsētas centrā. Jautrs un atraktīvs piedzīvojums. Ja meklē jēgpilnas idejas skolēnu brīvdienām – šis būs tieši laikā. Pievienojiet šeit arī Fazer saldumu muzeju un laime bērniem būs neapskatāma.

Pavisam inčīga vieta ir Allas jūras baseins, kas atvērts visu gadu. Pašā pilsētas centrā starp cilvēku burzmām un blakus tirgus laukumam ir viens jauks un feins jūras SPA zem klajas debess. Pa skaisto!

Mazliet paejot nostāk no tūristu iecienītām takām, atradīsiet hipsterīgo Kalio rajonu - krāmu tirdziņi, viens no vecākajiem tirgiem Helsinkos ar svaigiem produktiem, unikāli veikaliņi, kafejnīcas un bāri ar vietējiem dzērieniem un uzkodām, kā arī dažādi koncerti un pat dzejas slami.

Šīs ir tikai dažas idejas, kā pavadīt laiku Helsinkos. Helsinku apkaime un Somija paver vēl plašākas iespējas brīvdienām. Šī valsts ir īsta pērle dabas vērotājiem, aktīvās atpūtas entuziastiem un makšķerniekiem. Tieši neskartā daba ar gleznainām ainavām, ezeriem, mežiem un pat Taigu ar absolūti neskartās dabas atmosfēru spēj iedvesmot mazākiem vai lielākiem piedzīvojumiem. Ziemas aktivitāšu cienītājiem šis galamērķis šosezon var izrādīties vienīgais, kur ļauties savu iemīļoto hobiju gandarījumam.

Uz Helsinkiem var nokļūt gan no Rīgas, gan no Tallinas, kur brauciens ar kuģi aizņem vien pāris stundas. Labs risinājums ir ņemt līdzi auto, kas arī ir iespējams, ceļojot ar kuģi. Tad jau var veidot ceļojuma komplektu – kuģis + auto + viesnīca + kompānija + labs garastāvoklis = garantija lieliskai atpūtai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47048211sec.