Vairākas Eiropas valstis stingri ierobežo ieceļošanu

Vairākas Eiropas Savienības valstis, tostarp Beļģija, Francija, Portugāle un Somija, 2021. gada 22. janvārī paziņoja par jauniem ieceļošanas noteikumiem, kas saistīts ar Covid-19 mutāciju izplatības ierobežošanu.

Sākot ar 24. janvāri ES no citām valstīm var ieceļot tikai iebraucēji, kuri ir būtisks iemesls atrasties ES, turklāt jāuzrāda arī negatīvs Covid-19 tests. Ierobežojumi attiecas arī uz Lielbritāniju.

Beļģijā sākot ar 27. janvāri līdz 1. martam ir aizliegti visi nebūtiski ceļojumi, taču tas neietekmēs ceļotājus, kuriem valstī jāierodas darba darīšanās, veselības dēļ, vai arī ģimenes apstākļu dēļ. Beļģijas nerezidentiem pirms izlidošanas un pēc ierašanās būs jāuzrāda divi negatīvi PCR testi. Savukārt visiem beļģiem, kuri atgriežas no Lielbritānijas, Dienvidamerikas vai Dienvidāfrikas, jāatrodas karantīnā desmit dienas pēc ceļojuma, bet septītajā dienā jāveic PCR tests. Šī prasība spēkā jau no 25. janvāra.

Francija, sākot ar 24. janvāri, pieprasa ieceļotājiem uzrādīt negatīvu PCR testu, kas veikts ne agrāk kā 72 stundas pirms izlidošanas. Šī prasība attiecas uz lielāko daļu ES ceļotāju, izņemot tos, kuru ierašanās mērķis ir nepieciešamība. Īpaši stingras prasības būs pret ieceļotājiem no Lielbritānijas.

Portugāle ir aizliegusi lidojumus no Lielbritānijas, sākot ar 23. janvāri.

Somija, kas ir viena no koronavīrusa mazāk skartajām valstīm, paziņojusi, ka, sākot ar 27. janvāri, ierobežos ieceļošanu no visām Šengenas valstīm, atļaujot ierasties tikai darba darīšanās un veselības problēmu dēļ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13686419sec.