6 iemesli, lai dotos ceļojumā uz Bulgāriju

Bulgārija ir kā labi glabāts noslēpums. Tā ieslēpusies starp lielām kaimiņvalstīm - Turciju, Grieķiju un Rumāniju - glabā virkni brīnišķīgu pārsteigumu. Kalni, jūra, rožu ziediem klātas ielejas, UNESCO Pasaules mantojumi, gards ēdiens, viesmīlīgi cilvēki, draudzīgas cenas un daudz, daudz cita patiesi īsa lidojuma attālumā no Latvijas. Baltijas valstīs lielākais tūroperātors “Novatours” dalās apkopojumā, ko noteikti vērts iepazīt šajā zelta smilšu un rožu valstī.  

Pludmales  

Iespējams, ka Bulgārijas īpašākā dāvana ir tās 380 kilometru garā dabisku smilšu piekraste un piecus mēnešus garā vasaras sezona, kad ūdens temperatūra reti nokrītas zem 25 grādiem. Melnā jūra ir tīra, mierīga un sekla, tajā ir divreiz mazāk sāls nekā Vidusjūrā, tāpēc tās piekrastē ir lieliski pavadīt laiku kopā ar bērniem.

Populārākais un lielākais Bulgārijas kūrorts ir Saulainais krasts, kas atrodas aptuveni 35 km attālumā no Burgasas un 100 km attālumā no Varnas lidostas. Šeit ir 6 km gara pludmale ar smalkām, zeltainām smiltīm, tīrs ūdens, mierīga jūra un svaigs gaiss. Tāpat šeit pieejamas gan ballītes līdz rīta gaismai, gan dažādas citu aktivitāšu iespējas: jahtas, vindsērfings, ūdensslēpes, ātrgaitas kuteri un planieri, lieliski iekārtoti tenisa korti, tenisa skola, zirgu audzētava un jāšanas skola, boulings, mini golfa laukumi, pludmales volejbola laukumi.

Savukārt mierīgākas atpūtas tīkotājiem patiks netālu no Burgasas esošais, patiesi mājīgais Pomorie kūrorts, ko ieskauj vīna dārzi un dažādu augļu dārzi. Ceļotājus šeit sagaida septiņus kilometrus plaša smilšu pludmale, mājīgas dažādu kategoriju viesnīcas, kafejnīcas, restorāni, ūdens izklaides.

Rožu ieleja

Bulgārija ir viena no lielākajām rožu eļļas ražotājām pasaulē. Šīs smaržīgās eļļas iegūšanas centrs ir Kazanlakā. Eļļu, ko ražo šajā reģionā, pazīst ar nosaukumu „zelta šķidrums”. Īstā rožu eļļa ir trīs reizes dārgāka par zeltu, lai iegūtu 1 kg rožu eļļas, nepieciešami 3000 kg rožu, bet, lai iegūtu 1 g eļļas – 1300 rožu ziedlapiņu. Viesošanās šajā reģionā būs patiesi galvu reibinoša un atmiņā paliekoša.

Akmeņu mežs

Akmens mežs (Pobiti Kamani) mežs atrodas 10 km no Varnas, tā ietvaros ir izveidojies unikāls un vienreizējs akmeņu mežs, vienīgais šāds mežs visā pasaulē. Meža 50 km2 teritorijā atrodas viena liela akmeņu grupa, kurai apkārt izvietojušās vēl 15 mazākas. Šī vieta ir ieguvusi pasaules mēroga interesi, to apmeklē ģeologi no visas pasaules, cenšoties izdibināt tā noslēpumu un akmeņu mīklu. Bulgāri tic, ka mežs izstaro ļoti spēcīgu enerģiju. Šī unikālā vieta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumu sarakstā.

Nesebra

Nesebra ir izvietota uz gleznainas salas, aptuveni 120 km no Varnas un dažu kilometru attālumā no Saulainā Krasta. Pilsēta, kuru bieži dēvē arī par Melnās jūras pērli, cēlusies no maza zvejnieku ciemata, kurš bija pazīstams jau 7. gs., un mūsdienās ir pāraugusi lielā un skaistā pilsētā. Nesebra ir kā pilsēta-muzejs zem klajām debesīm, kuru veidojusi gandrīz trīs tūkstošgades gara dažādu tautu vēsture. Nesebrā uzplauka trāķiešu kultūra, no tiem laikiem pilsētā ir saglabājusies daļa cietokšņa sienas un vārti. Kādreiz plaukstošā pilsēta bija pazīstama ar 40 tempļiem un dievnamiem, no kuriem līdz mūsdienām saglabājušies vairs tikai 10. Pilsētā nav daudz augstu ēku, jo turku valdīšanas laikā bulgāriem neatļāva celt mājas, kuru augstums pārsniegtu jātnieka uz zirga garumu. Neskatoties uz to, ka pilsēta vairākkārt tikusi iekarota un pārgājusi no viena valdnieka pie cita (grieķi, romieši, bizantieši, turki), tajā ir saglabājušās senās celtnes. Šī unikālā pilsēta-muzejs ir iekļauta UNESCO Pasaules Mantojuma sarakstā.

Ārstnieciskā atpūta

Bulgārijā ir vairāk nekā 200 minerālūdens avotu, kas pazīstami pateicoties savām dziednieciskām īpašībām. SPA atpūta šeit ir ar patiesi bagātu piedāvājumu.  Pēc peldes minerālūdens baseinā ieteicams izmēģināt arī dabiskās ārstniecisko dūņu vannas. Pateicoties to attīrošajām īpašībām, tās iecienījuši gan vietējie, gan ceļotāji, no kuriem daudzi atgriežas Bulgārijā, lai izbaudītu relaksējošu ārstēšanos, tādējādi pozitīvi ietekmējot gan ķermeni, gan prātu.

Kalnu majestātiskums

Vairāk nekā pusi Bulgārijas teritorijas klāj Balkānu kalni. Lai kurā virsotnē dotos, praktiski no visām ir redzama pasakaina jūras un pilsētu panorāma. Kalni dāvā bagātīgu klāstu ar dažādu grūtības pakāpju pārgājienu iespējām.

Lielisku pārgājienu maršrutu piedāvā gleznainais piekrastes ciemats Sv. Vlas, kas atrodas tikai 5 km attālumā no Saulainās Krasta kūrorta. Lai gan pēdējos gados Sv. Vlas ir kļuvis par modernu pludmales kūrortu ar jaunām viesnīcām un tūristu infrastruktūru, blakus esošie kalni, meži un jūra padara šo kūrortu par īpaši veselīgu brīvdienu galamērķi.

Labākais laiks brīvdienām Bulgārijā ir no maija vidus līdz septembra vidum. Maigo valsts klimatu ietekmē Vidusjūra un Melnā jūra - vasarā tas reti ir nepanesami karsts, gaisa temperatūra sasniedz 25-31 grādu, bet kalnainos reģionos ir par 5 grādiem vēsāks nekā pārējos reģionos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42747903sec.