Iespaidīgas lietas Apvienotajos Arābu Emirātos, ko citur pasaulē neredzēt

Iepirkšanās paradīze, gardēžu prieks, zelts, valsts, kas apsteidz laiku – šādi var raksturot Persija līča krastā esošos Apvienotos Arābu Emirātus (AAE). Tie lepojas ar lietām, ko citur pasaulē nav iespējams apskatīt un izmēģināt.

AAE veido septiņi Emirāti – Abū Dabī, Dubaija, Adžmāna, Šārdža, Ummelkaivaina, Rāselhaima un Fudžeira. Daudzu ceļotāju sapnis ir tur nokļūt, lai izbaudītu “nākotnes pilsētu” sajūtu, apskatītu iespaidīgās celtnes un ielūkotos valsts kultūrā.

Gaidot raidījuma “Arābu Emirāti no putna lidojuma” pirmizrādi pirmdien, 3. janvārī, plkst.22.00 kanālā “National Geographic”, piedāvājam iepazīties ar ekskluzīvām un pārsteidzošām lietām un objektiem AAE.

#1 Ātrākie amerikāņu kalniņi pasaulē

Piesprādzējies, uzvelc brilles un sagatavojies sasniegt 240 km/h vien 4,9 sekundēs – tā raksturo ātrāko amerikāņu kalniņu pasaulē “Formula Rossa”. Tā ir iespēja sajusties kā īstam “Ferrari” čempionam. Karuselim ir arī iespaidīgs augstums – tas sasniedz pat 52 metrus!

“Ferrari World” Abū Dabī ir lielākais iekštelpu atrakciju parks pasaulē – tas aizrauj gan lielus, gan mazus. Tā kā amerikāņu kalniņu ātrums ir tik liels, tad brauciena laikā ir jāievēro īpaša drošība, piemēram, jālieto brilles, lai aizsargātu acis no putekļiem, smiltīm un kukaiņiem, kas tajās var iekļūt.

#2 Kūkas, šampanietis un zelts - AAE interesantākie tirdzniecības automāti

Tirdzniecības automāti gandrīz visu savu pastāvēšanas laiku ir uzskatīti par uzkodu un citu preču pieturu īpaši izsalkušajiem un nepacietīgajiem. Taču AAE tos ir pilnībā pārvērtuši.

Šīs iekārtas ļauj iegādāties jebko – smalkmaizītes, šampanieti, kosmētiku, dārgas rotaslietas, pulksteņus, pat zelta monētas un zelta stieņus. Tajos ir iestrādāts īpašs dators, kas spēj atjaunināt dārgmetālu cenas ik pēc desmit minūtēm, lai atspoguļotu reāllaika tirgus svārstības.

Dubaijas operā ir pieejams arī šampanieša automāts. Izrāžu starpbrīdī vēlaties glāzi burbuļojošā dzēriena? Nav problēmu! Iekārta piedāvā precīzi atdzesētu, labi zināmu, augstākās klases šampanieti.

#3 “Burj Khalifa” jeb “Halīfa tornis” - augstākā ēka pasaulē

Lai izveidoto 828 metrus augsto ēku, bija jāapvieno mērķtiecīgi ideāli ar reāliem zinātniskiem faktiem. Celtne ir visaugstākā pasaulē dažādās kategorijās: gan augstumā no zemes līdz virsotnei, gan arī tajā ir izbūvēts augstākais lifts, kas pārvietojas ar ātrumu 60 km/h.

Vērienīgās ēkas celtniecība bija milzīgs darbs, kura pabeigšanai vajadzēja aptuveni 12 000 darbinieku palīdzību dienā. Būvi pabeidza salīdzinoši īsā laikā. 2004. gada janvārī sākās ēkas rakšanas darbi, bet 2009. gada oktobrī noslēdzās ēkas fasādes būvniecība. Oficiāli to atklāja 2010. gada sākumā.

Arī Latvija ir devusi savu artavu ēkas būvēšanā. “Latvijas Finiera” bērza saplāksni izmantoja tās iekšējā apdarē. Arī mozaīkparketa grīdas seguma apakšējā kārta ir izgatavota no tā.

#4 Zelta tirgus

Ceļojums uz Dubaiju nav iespējams bez slavenā zelta tirgus apmeklējuma, kas ir viens no vecākajiem un aizraujošākajiem tradicionālajiem tirgiem Emirātos.

Pērles, dimanti, platīns, sudrabs un, protams, zelts. Simtiem mazumtirgotāju, kas piedāvā dažādus juvelierizstrādājumus un dārgakmeņus. Tas ir slavenākais Dubaijas tirgus, ko uzskata par lielisku izklaidi ne tikai zelta pircējiem, bet arī tūristiem, kuri vēlas apbrīnot žilbinošās rotaslietas.

#5 Dubaijas brīnumdārzs – lielākais ziedu parks pasaulē

Dārzs ir aptuveni 72 000 kvadrātmetrus liels, un teritorija ir pilnībā klāta ar ziediem, to skulptūrām un neskaitāmām puķu dobēm.

Interesanti, ka brīnumdārzs atrodas tādā vietā, kur augu un ziedu izdzīvošana ir gandrīz neiespējama. Dārzs veidots Dubaijas sausajā un neauglīgajā tuksnesī, kur ūdens, gaisa temperatūra un augsne ir ļoti nelabvēlīga botāniskajam biotopam.

Dārzā ir aptuveni 50 miljoni ziedu un 250 augu. Šis ir līdz šim lielākais ziedu un augu skaits vienā dārzā visā pasaulē. Parkā var apskatīt no ziediem veidotu sirds aleju, lāci, lidmašīnu un daudzas citas ekspozīcijas.

AAE neatstāj vienaldzīgu nevienu. Tie ar izdomu un unikalitāti pārsteidz pat pašus pieredzējušākos ceļotājus. Apskati Emirātus no augšas raidījumā “Arābu Emirāti no putna lidojuma” jau pirmdien, 3. janvārī, plkst. 22.00 kanālā “National Geographic”!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56491899sec.