ETIAS: Kurš un cik maksās par iebraukšanu Šengenas zonā

Tūristiem, kuri Eiropā, Šengenas zonas valstīs ieradīsies no 2023. gada maija, būs jāmaksā 7 eiro un iepriekš jāreģistrējas. Jaunā sistēma saucas Eiropas ceļošanas informācijas un atļauju sistēma (ETIAS).

Par ETIAS spriests jau sen, bet tagad skaidrs, ka tā nesāks darboties agrāk kā 2023. gada maijā. Savā ziņā tā līdzīga ASV sistēmai ESTA vai Kanādas ETA. Proti, jāreģistrējas sistēmā, jānorāda dati, jāsamaksā norādītā summa, un visbiežāk ceļotājs savā e-pastā saņem apstiprinājumu, ka drīkst iebraukt Eiropā.

Eiropas Komisija steidz norādīt, ka ETIAS nav vīza. Vairāk nekā 60 pasaules valstis drīkst Eiropā ieceļot bez vīzas, un tas nemainīsies. Taču ceļotājiem, tostarp no ASV, Apvienotās Karalistes, Kanādas, Brazīlijas, Austrālijas, Izraēlas, Singapūras, Meksikas un citām valstīm būs jāreģistrējas un jāmaksā 7 eiro. Tikmēr to valstu ceļotājiem, kuri ieradīsies Eiropā ar vīzu, ETIAS nebūs jākārto.

Kā jaunā sistēma strādās? Lidsabi4edrībām pirms iekāpšanas lainerī būs jāpārbauda pases, lai pārliecinātos, ka ceļotājam ir ETIAS. Ja tas nebūs nokārtots, būs vien jāpaliek mājās.

Zīmīgi, ka ETIAS nebūs vajadzīga katrai Eiropas Savienības valstij, bet gan tikai tām Šengenas zonas valstīm, kuras ir atcēlušas visas kontroles uz savstarpējām robežām. Pašlaik Īrija, Rumānija, Bulgārija, Kipra un Horvātija neietilpst Šengenas zonā, tāpēc, ceļojot turp, ETIAS nebūs nepieciešama.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40650916sec.