11 muzeji, kurus vismaz reizi savā dzīvē jāredz katram

Ceļojumam uz skaistākajiem un apmeklētākajiem muzejiem pasaulē, sākot ar Teita galeriju un Ermitāžu – šeit būs saraksts ar muzejiem, kurus noteikti vērts apmeklēt dzīves laikā.

Luvra

Nenoliedzami tas ir visslavenākais un visapmeklētākais muzejs pasaulē, turklāt ar iespēju vismaz reizi mūžā izbaudīt Monas Lizas miglā tīto smaidu un slavenās skulptūras – Milosas Veneras – klasisko izcilību.

Oficiālā Luvras tīmekļa vietne: www.louvre.fr

Britu muzejs

Muzejā uzglabāti seši miljoni vēstures un kultūras objektu, sākot jau ar cilvēces rašanos. Pēc “Giornale dell' Arte's” reitinga tas ir otrais apmeklētākais muzejs pasaulē, ar iespēju savām acīm saskatīt pat Budas iemītās takas šajā plašajā pasaulē.

Oficiālā Britu muzeja tīmekļa vietne: www.britishmuseum.org

Teita galerija

Teita galerijas pienesums veltīts pasaules laikmetīgajai mākslai ar Kandinska, Miro un Matissa un citu ievērojamu mākslinieku darbiem. Pēc starptautiskajiem reitingiem pagājušogad muzeju apmeklējuši vairāk interesentu nekā slaveno Londonas Nacionālo galeriju. Ne jau velti – pateicoties mūsdienīgajai un patiesi mākslinieciskajai gaisotnei.

Oficiālā Teita galerijas tīmekļa vietne: www.tate.org.uk

Vatikāna muzeji

Vatikāna muzeji ir vienīgie Itālijas (jebšu Vatikāna Valsts) muzeji, kas iekļauti “Giornale dell’ arte” starptautiskajā reitingā pēc ikgadējo apmeklējumu rādītājiem. Šajos muzejos atrodama ap 20000 darbu kolekcija, kurus kopā salikuši un aizsargājuši pāvesti dažādos gadsimtos.

Oficiālā Vatikāna muzeju tīmekļa vietne: www.museivaticani.va

Orsē muzejs

Muzejs uzbūvēts agrākajā vienas Parīzes dzelzceļa stacijas ēkā. Šī vieta ir slavena ar vairākiem impresionisma meistardarbiem, no Monē līdz Renuāram un Gogēnam, kā arī mūsdienu vizuālās mākslas darbiem. Noteikti vērts apskatīt Kloda Monē iespaidīgās “Nimfas”.  

Oficiālā Orsē muzeja tīmekļa vietne:  www.musee-orsay.fr

Prado muzejs

Viena no iespaidīgākajām mākslas galerijām ar Botičelli, Karavadžo, Gojas un citiem meistardarbiem, kā arī zīmējumi un dekorācijas no visas Spānijas vēstures. Pēc šī Madridē esošā muzeja apmeklēšanas droši var teikt, ka būsiet atstājuši būtisku nospiedumu savā kultūras apvārsnī.

Oficiālā Prado muzeja tīmekļa vietne: www.museodelprado.es

Ufici galerija

Tā ir Florences karaliene, itāļu renesanses mākslas sapnis. Šeit atrodama vislielākā Botičelli, Giotto, da Vinči, Mikelandželo, Karavadžo un citu meistardarbu kolekcija. Joprojām Ufici galerija ir visapmeklētākais muzejs Itālijā.

Oficiālā Ufici galerijas tīmekļa vietne: www.uffizi.firenze.it

Ņujorkas Modernās mākslas muzejs

Ņujorkas Modernās mākslas muzejs (MoMA) ir uzskatāms par ievērojamāko pasaulē, kas sniedz ieskatu modernajā un laikmetīgajā mākslā līdz ar izcilākajiem (tostarp slaveno van Goga “Zvaigžņoto nakti”) 20. gadsimta māksliniekiem. Turklāt šeit var atrast slavenus dizaina un arhitektūras objektus, kā arī skulptūras.

Oficiālā MoMA vietne: www.moma.org

Ermitāža

Izvietota Krievijas cara pils kompleksā Sanktpēterburgā, Ermitāža ir 15. apmeklētākais muzejs pasaulē ar Ticiāna, Mikelandželo, da Vinči, Karavadžo, Pikaso mākslas darbiem (uzvārdi jau vien ko izsaka), ja neskaita muzeja atrašanos pasakainajās cara Ziemas un Vasaras pilīs.

Oficiālā Ermitāžas tīmekļa vietne: www.hermitagemuseum.org

Getija centrs

Pola Getija centrā, kas atrodas Losandželosā un atvērts 1997. gadā, atrodama neatkārtojama van Goga, Monē un neskaitāmu citu klasiķu meistardarbu kolekcija. Tomēr vispievilcīgākais šajā muzejā ir arhitektūras avangarda projekts ar skatiem uz Losandželosu no Santa Monika kalniem.

Oficiālā Getija centra tīmekļa vietne: www.getty.edu/museum

Akropoles muzejs

Akropoles muzejā pieejami iespaidīgi Atēnu Akropoles arheoloģiskie atradumi un aptver plašu laika posmu, sākot ar Mikēnu civilizācijas periodu un beidzot ar Romas impērijas un agrīnās kristietības laikiem.

Oficiālā Akropoles muzeja tīmekļa vietne: www.theacropolismuseum.gr


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30380297sec.