“Baltic Jazz Trio” uzstāsies Kenedija centrā Vašingtonā

“Baltic Jazz Trio” ir trīs izcilu Igaunijas, Latvijas un Lietuvas džeza mākslinieku – Toivo Unta, Māra Briežkalna un Daiņusa Pulauska – kopprojekts. Viņi uzstāsies 15. oktobrī Džona Kenedija skatuves mākslas centrā Vašingtonā, ASV, kā arī 14. oktobrī Amerikas valstu organizācijas zālē, atzīmējot ASV un Baltijas valstu diplomātisko attiecību 100 gadu jubileju.

Šie koncerti ir unikāls triju Baltijas valstu vēstniecību ASV sadarbības projekts. Publiskais koncerts notiks uz Kenedija centra “Millenium” skatuves un sāksies 15. oktobrī plkst. 18.00 pēc Vašingtonas un plkst. 01.00 jau 16. oktobrī pēc Latvijas laika. Tas tiks arī straumēts tiešsaistē vietnē kennedy-center.org.

“Baltic Jazz Trio” mūzika ir eleganta, svaiga un Baltijas reģionam raksturīga. Katrs no mūziķiem ir viens no savas valsts džeza skatuves vadošajiem spēkiem. Igauņu basists Toivo Unts, latviešu bundzinieks Māris Briežkalns un lietuviešu pianists Daiņus Pulausks pirmo reizi uzstājās kopā 2008. gadā Baltijas valstu kultūras nedēļā Parīzē, Francijā. Trio uzstājies arī Otavas džeza festivālā Kanādā, Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivālā Vācijā, Viļņas džeza festivālā un Birštonas džeza festivālā Lietuvā, festivālā “Via Baltica” Liepājā, Latvijā, Korzo teātrī Hāgā, Nīderlandē, teātrī “Vanemuine” Tartu, Igaunijā utt.

Līdz šim trio izdevis divus albumus – “Baltic Saga” un “Centerary” – ar izcilu Baltijas komponistu Arvo Pērta, Pētera Vaska, Raimonda Paula un Mikaloja Čurļoņa mūziku, kas tiks atskaņota arī koncertā.

Toivo Unts ir viens no labākajiem Igaunijas kontrabasistiem. Viņš spēlējis kopā ar starptautiski zināmiem džeza māksliniekiem un piedalījies daudzos džeza festivālos. Unts spēlē Igaunijas Nacionālās operas simfoniskajā orķestrī, ir vairāku starptautisku konkursu žūrijas loceklis, mūzikas pedagogs un ikgadējā festivāla “Jazz Time Fest” organizētājs Sillamē, Igaunijā. Viņš ir piedalījies vairāk nekā 30 albumu ierakstos.

Māris Briežkalns iespēlējis sitamo instrumentu partijas vairāk nekā 60 mūzikas albumos un ir Māra Briežkalna kvinteta vadītājs. Viņš uzstājies un pasniedzis meistarklases daudzās valstīs, tostarp Lielbritānijā, Francijā un Vācijā. Briežkalns vada Mūsdienu mūzikas centru un ir starptautiskā improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāla “Rīgas Ritmi”, kā arī starptautiskā džeza mākslinieku konkursa “Riga Jazz Stage” mākslinieciskais direktors. Viņš ir Latvijas Radio Skaņu ierakstu daļas vadītājs un ilgus gadus bija arī Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs, producējis arī starptautisko “Euroradio Jazz Orchestra 2018” bigbendu.

Daiņus Pulausks ir taustiņinstrumentālists un komponists. Viņš ir līderis vienā no vadošajiem Lietuvas džeza ansambļiem “Dainius Pulauskas Group”, kas laidis klajā jau piecus albumus. Pulausks piedalījies festivālos visā pasaulē, tostarp Āzijā (Ķīnā, Indijā, Indonēzijā) un ASV.

“Baltic Jazz Trio” ir spilgts pierādījums spēcīgajām džeza mūzikas saknēm Baltijas valstīs, augstajam izpildījuma līmenim un neparastajai Amerikas un Skandināvijas skolu saplūšanai ar tikai šim reģionam raksturīgajām etnisko kultūru niansēm.

Saites:
Kenedija centrs: www.kennedy-center.org
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3VBmzWgpPZJKwB4YHCdmjJ?si=K_LltfSAT4akVMRTm9I-dw


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.35082412sec.