Resnīšiem biļetes kļūs dārgākas

Austrālijas transporta kompānijas uzskata, ka ir izveidojusies situācija – pasažieri ar normālu svaru apmaksā savu smagāko līdzcilvēku braucienus. Bez tam, biļešu cenu paaugstināšanu resnīšiem pieprasa arī ārsti. Mediķi ir pārliecināti, ka jaunievedums ne tikai pievērsīs sabiedrības uzmanību liekā svara problēmām, bet būs izdevīgs arī ekonomiski – palielinātais pasažieru svars attiecīgi liek, piemēram, lidmašīnām patērēt vairāk degvielas.

«Resnīši taču nepiemaksā par lieko bagāžu!» skaidro dietologs Džons Tinkels. Viņš arī norāda, ka citiem pasažieriem resno kolēģu dēļ nākas izjust neērtības.

Tomēr austrāliešu eskulapu ideja jau izraisījusi sabiedrisko organizāciju pārstāvju dusmas. «Piespiest maksāt par lieko svaru ir negodīgi!» uzskata Tims Gills, kurš vada Aptaukošanās pētīšanas biedrību, «Nedrīkst padarīt apaļīgos cilvēkus par autsaideriem.»

Tomēr šī problēma vēršas plašumā un liek raizēties daudzām lidsabiedrībām. Kādai Ķīnas kompānijai pat nācās pārbūvēt lidmašīnas, lai piemērotos apaļo pasažieru vajadzībām. Liekais svars Ķīnā kļuvis par tikpat aktuālu problēmu kā ASV un Austrālijā.

Bez tam, pasaulē jau ir precedenti – piemēram, ASV lidsabiedrība Southwest Airlines jau kopš 2004.gada pieprasa, lai resnīši iegādātos divas biļetes, savukārt Maersk Air izlēma sēdvietas dalīt tāpat kā apģērbu izmērus. S klases pasažieri maksā sešas reizes mazāk nekā tie, kuri lido XL izmēra klasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39432812sec.