Septiņi padomi, kā ietaupīt naudu Berlīnē [3]

Ceļotāji, kas dodas uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni pavadīt atvaļinājumu, noteikti vēlas iepazīt pilsētu pēc iespējas tuvāk un piedzīvot visu pozitīvo, ko tā spēj sniegt - kultūru, ballītes, ekskursiju objektus, iepirkšanos, maltītes un naktsmītnes. Protams, tas viss maksā naudu, tomēr katram gribas gan gardi paēst, gan apmeklēt skaistākās vietas, gan arī uzturēties labā viesnīcā. Varbūt ir iespējams ietaupīt? Izrādās, Berlīnē ir daudz tādu atrakciju, kas pieejamas par zemu cenu. Tās jāizmanto!

1. Lielisks skats uz pilsētu paveras no Berlīnes televīzijas torņa, kas ietilpst gandrīz jebkura tūrista obligātajā programmā. Tomēr biļetes torņa apmeklējumam ir dārgas - tās maksā 10,50 eiro. Alternatīva ir doties uz blakus esošo Park Inn Hotel viesnīcas skatu platformu, kas atrodas 40. stāvā, piedāvā tikpat lielisku skatu un ir pieejama vien par trīs eiro.

2. Berlīne ir lieliski apskatāma arī no neskaitāmajiem upes un ezeru kuģīšiem, kas ik dienu pārvadā tūristus pa metropoles ūdenstilpnēm. Taupīgi tūristi var neizmantot tūristu kuģu (un cenu) piedāvājumus, bet gan doties izbraucienā pa Šprē upi, Vannzē un Migelzē ezeriem ar kādu no sabiedriskā transporta prāmjiem, kas pieejami par parasto pasažieru biļešu cenu.

3. Tiem, kas vēlas ieturēties īpatnējā un zinību pilnā gaisotnē, noteikti vērts izmēģināt Cum Laude restorānu Humbolta universitātē. Tas ir studentu restorāns, kas atrodas senajā universitātes ēkā, bet pieejams arī plašākai publikai. Pusdienas tur pieejamas jau sākot no 5,50 eiro.

4. Blokmāju kvartālā Marcānā (Marzahn) iespējams atrast izdevīgu naktsmītnes iespēju - kāda sociālā darbiniece piedāvā ne tikai lētu, bet arī sirsnīgu un autentisku mājokli mazajā 11. Himmel pansijā. Tās nosaukums nozīmē 11. debesis un ir atsauce uz vienpadsmit stāvu augsto blokmāju, kā arī uz nakšņošanas cenu - naktsmītne ar brokastīm pieejama par 11 eiro!

5. Lieliska iespēja izklaidēties ir kulta kluba un restorāna Clärchens Ballhaus apmeklējums. Tur tikušas uzņemtas filmas, ik pa brīdim iespējams satikt kādu vietējā mēroga slavenību un tur dejo, dejo, dejo - gan standarta dejas, gan tango, gan modernās dejas. Darba dienās klubā ieeja bez maksas!

6. Ķeizara Vilhelma piemiņas baznīcas (Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche) apmeklēšana ir gandrīz katra Berlīnes tūrista obligātās programmas daļa - baznīca atrodas pašā Berlīnes centrā pie Kurfürstendamm ielas un tā otrā pasaules kara laikā gandrīz sagrauta. Baznīca ar sagrauto torni ir neatņemama Berlīnes ainavas sastāvdaļa. Katru sestdienu tur iespējams bez maksas klausīties ērģeļu mūzikas koncertus.

7. Berlīnes Muzeju salā atrodas tāda mēroga muzeji, kas pazīstami visā pasaulē - tur vienuviet atrodas gan Vecais, gan Jaunais Berlīnes muzejs, Pergamona un Bodes muzeji, kā arī Vācu nacionālā galerija. Ceļotājiem, kas vēlas apmeklēt visus šos muzejus, ieteicams iegādāties Berlīnes Welcome Card, tomēr der paturēt prātā, ka Muzeju salas muzejos (tāpat kā visos citos Vācijas valsts muzejos) ceturtdienās no 18 līdz 22 ieeja ir bezmaksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Augšā Lejā 07/21/2010 18:30 Vairāk šādus padomus, lūdzu, lai kaut kur braucot būtu pa rokai, kur ieskatīties!

2 im. 07/21/2010 13:23 ljoti noderiiga info, ja plaano iisu braucienu uz berliini. paldies!

3 Gaida 07/21/2010 10:04 Paldies Kristīne. Interesanti<- tie ir personīgie vērojumi vai rtūpīgs darbiņš?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


Rixwell Old Riga Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46495914sec.