Pasaules izstādē World Expo 2010 notiks Latvijas diena

21.10.2010 ir Latvijas Nacionālā diena starptautiskajā izstādē World Expo 2010 Šanhajā, Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR).

Latvijas dienas oficiālā atklāšanas ceremonija notiks World Expo 2010 teritorijā, svinīgi paceļot Latvijas Valsts karogu un atskaņojot Latvijas Valsts himnu. Savukārt dienas ieskaņā Valsts prezidents Valdis Zatlers ar svinīgu uzrunu atklās Latvijas – Ķīnas biznesa forumu.

Latvijas Nacionālās dienas programma sastāvēs no oficiālās daļas, valsts prezentācijas pasākuma Latvijas paviljonā, ekonomiskā foruma un kultūras programmas.

Oficiālās daļas kārtību nosaka ĶTR valsts protokols un tajā ietilpst oficiālā amatpersonu sagaidīšana, abu valstu karogu pacelšanas ceremonija, Latvijas delegācijas vadītāja parakstīšanās goda grāmatā, oficiālās uzrunas, kultūras priekšnesums, ĶTR, Tēmu un Latvijas paviljona apskate, u.c oficiālie pasākumi.

Kā viens no svarīgākajiem notikumiem ir plānota Latvijas Valsts prezentācija, kas notiks Latvijas ekspozīcijas paviljonā. Tajā Ķīnas delegācijai un lūgtajiem viesiem būs iespēja iepazīties ar tūrisma un biznesa iespējām Latvijā, skatīties gaisa akrobātu šovu, kā arī degustēt Latvijas produktus.

Nacionālās dienas ieskaņā notiks biznesa forums un tikšanās ar Ķīnas uzņēmējiem, lai divpusējās tikšanās pārrunātu abu pušu redzējumu par savstarpējo ekonomisko sadarbību.

Savukārt Latvijas nacionālās dienas kultūras programmā būs ķīniešu – latviešu valodas vārdnīcas prezentācija, muzikālais priekšnesums Dabas koncertzāle, Vestarda Šimkus klavierkoncerts, kā arī noslēgumā gaisa akrobātu šovs virs Latvijas paviljona.

Nacionālā diena notiek atbilstoši izstādes World Expo 2010 noteikumiem un to rīko visas valstis, kuras piedalās izstādē.

Starptautiskā izstāde World Expo 2010 norisinās Šanhajā, Ķīnā no 2010. gada 1. maija līdz 31. oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas ekspozīcijas paviljons ir Latvijas inovatīvā gara piemērs – Aerodium vertikālā vēja tunelis, kuru Latvijas speciālisti, izmantojot savas zināšanas un radošo pieeju, ir uzlabojuši un komercializējuši sportam un izklaidei.

Latvijas dalība izstādē tiek nodrošināta, izmantojot šim mērķim piešķirtos VAS Latvijas dzelzceļš, Rīgas brīvostas un Ventspils brīvostas piešķirtos finanšu līdzekļus.

Papildus informācija par Latvijas dalību izstādē World Expo 2010 pieejama: http://www.latviaexpo.com/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Uzņēmumi


Nikos Travel
,


SIXT Latvija
,


Latvia Tours
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.0493269sec.