Kur pasaule ir visskaistākā? – iesaka Eiropas tūrisma eksperti

Skaistums, protams, ir gaumes jautājums, un tas attiecas arī uz ceļojumu galamērķiem. Cita lieta, ja par pasaules skaistākajām vietām balso tūrisma eksperti! – kaut kam taču tur ir jābūt!

Populārais ASV žurnāls Forbes aptaujājis četrus pasaules apceļotājus, aicinot izveidot savu pasaules skaistāko vietu sarakstu. Rezultāts – 10 dažādu ceļojumu galamērķu saraksts dažādās zemeslodes vietās, kura autori ir Patrīcija Šulca (Patricia Schultz), grāmatas „1000 vietas, kas jāredz, pirms mirsti”), CBS tūrisma redaktors Pīters Grīnbergs (Peter Greenberg) un „Geograpic Epeditions” ekspertu grupa.

10 skaistākās pasaules vietas:

1. Lau salas, Fidži ar neaizmirstamiem saullēktiem un saulrietiem, un pārsteidzošu augu un dzīvnieku sugu dažādību. Tur nav ne mobilo tālruņu, ne televizora, toties ir iespēja klausīties reto vietējo iedzīvotāju a capella dziedājumos.

2. Fjordlendas Nacionālais parks, Jaunzēlande. Dzirdot vārdu „fjordi”, parasti iedomājamies Norvēģiju, varbūt Čīli, bet izcilu fjordu ainavu iespējams atrast arī Jaunzēlandē. Nacionālā parka teritorijā notikusi arī „Gredzenu pavēlnieka” filmēšana.

3. Petra, Jordānija. Ilgus gadus piemirstā antīkā pilsēta gulēja Ērkšķrozītes miegā, līdz 1812.gadā to no jauna atklāja kāds šveiciešu pētnieks. Petras pilsētas ziedu laiki bija gadi ap mūsu ēras sākumu. Šodien to dēvē arī par rozā pilsētu – pateicoties īpatnējās krāsas smilšakmenim, no kura darinātas daudzas ēkas.

4. Riodežaneiro, Brazīlija. Ne velti tā tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pilsētām pasaulē. Vislabāk tās skaistums novērtējams no pasaulslavenās Kristus statujas pakājes.

5. Midvejas salas (Midway), ASV. Salu grupa atrodas apmēram pusceļā starp Amerikas kontinentu un Āziju un ir dzīvesvieta daudzām retām augu un dzīvnieku sugām. Atola salas ir neapdzīvotas, un tas piešķir ceļojumam īpašu noskaņu.

6. Okavango upes delta, Botsvāna. Okavango ir lielās Zambezi upes pieteka, kas, plūstot cauri tuksnesim, veido īpašu ūdens ekosistēmu – lielāko iekšzemes oāzi pasaulē.

7. Bordo,Francija, ir īpaša ceļojuma vērta visiem vīna cienītājiem un godam ieguvusi vietu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Bordo ir ne tikai skaists, bet arī ļoti auglīgs reģions, tajā atrodas vairāk nekā 7000 vīna darītavu.

8. Everests, Nepāla. Iespējams, ka milzīgais kalnu masīvs, kurā atrodas arī pasaules augstākā virsotne, ir izcilākais dabas veidojums uz zemeslodes. Tibetieši Everestu dēvē par „Universa māti”.

9. Torres del Paine nacionālais parks Patagonijā, Čīle. Tas ir viens no lielākajiem un jaunākajiem nacionālajiem parkiem Dienvidamerikā, iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

10. Toskānas reģions, Itālija. Pēc ekspertu domām tieši Toskāna ir skaistākā Itālijas daļa – pakalni, vīna dārzi un olīvu birzis, senās etrusku pilsētu vietas un Toskānas pērle – Florence.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31955814sec.