Pasaules lidostas: iepazīstiet Šanhajas lidostu Ķīnā

Jaunākā statistika liecina: Pudong International, kā oficiāli dēvējama Šanhajas lidosta, pagājušajā gadā apkalpojusi vairāk nekā 40 miljonus pasažieru, kļūstot par ceturto lielāko Ķīnas lidostu aiz Pekinas, Honkongas un Guanžū.

Šanhajas lidosta patiesībā ir salīdzinoši jauna, tā atklāta tikai 1999. gadā, atzīmējot Ķīnas Tautas Republikas 50. jubileju. Sākotnēji pacelšanās un nolaišanās notika pa vienīgo 3`800 metrus garo skrejceļu, līdz 2005. gadā tika izveidots otrs skrejceļš – par 200 metriem garāks.

Šanhajas lidostas teritorija aizņem 40 kvadrātkilometrus – Ķīnā daudz kas ir milzīgs, un arī Šanhajas lidosta atstāj pamatīgu iespaidu. Lidostā ir stāvvietas vienlaikus 80 dažāda izmēra lidmašīnām, noliktavu platība – 50`000 kvadrātmetri. Uz Šanhaju - 2010. gada Pasaules izstādes pilsētu šobrīd lido ap 50 lidsabiedrībām, kas nodrošina savienojumus ar vairāk nekā 130 pilsētām Ķīnā un ārzemēs.

Lidosta atrodas apmēram 30 kilometrus ārpus pilsētas, un nokļūšanai Šanhajas centrā jārēķinās ar laiku no pusstundas līdz stundai.

Šobrīd lidostā jau strādā divi termināli, bet plānoti tiek vēl divi un papildus pacelšanās un nolaišanās skrejceļi, jo lidostas attīstības prognozes liecina - drīzumā tai ik gadu nāksies apkalpot 80 miljonus pasažieru gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Europcar
,


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53354812sec.