Diari: nav jābūt populāram bagātniekam, lai ceļotu elitāri

Ceļojumu aģentūras Diari interneta vietnē pie dažādu veidu ceļojumiem un citiem pakalpojumiem atrodama arī sadaļa "Elitārā atpūta". Centāmies noskaidrot, ko tad Latvijā saprotam ar jēdzienu elite, un ko nozīmē ceļot elitāri?

Lai atbildētu uz jautājumu, kurp dodas Latvijas elite, vispirms būtu jāsaprot, kas ir elite. Diari valdes locekle Diāna Kušnere to skaidro tā: "Domāju, ka elite ir tik stiepts jēdziens, ka ar to varētu apbraukt apkārt zemeslodei. Ja ar eliti ir domāti populāri un bagāti cilvēki, tad viņu atpūtas kultūra, tāpat kā ne tik populāriem un ne tik bagātiem, ir atkarīga no cilvēka vēlmēm un interesēm."

Viņa turpina, uzskaitot raksturīgākos paradumus un intereses: "Vienam patīk gozēties saulītē, otram ceļojums nozīmē iepirkšanos pasaules veikalos. Vēl kāds labprāt dodas džungļos vai ar laivu peld pa mežonīgu kalnu upi; cits vēlas paslēpties no cilvēku uzmanības klusā okeāna pludmalē būdiņā ar niedru jumtu un aizmirst uz laiku par civilizāciju. Daži no šiem cilvēkiem dodas gardēžu tūrēs, lai baudītu dažādu tautu ēdienus. Daudz ir tādu, kuri ceļo, lai paplašinātu savu redzesloku - dažādu tautu kultūras jautājumos vai vienkārši baudītu pasaules slavenu mūziķu balsis un skaņdarbus dažādos koncertos."

Tomēr nevaram atturēties nepajautājot par ne tik ikdienišķo ceļojumu interesantām kaprīzēm, prasībām vai sūdzībām. Par šīm lietām Diāna varētu runāt stundām, vienlaikus gan smejoties, gan raudot.

"Lai cik tas dīvaini neskanētu, bet tāpat kā citos ceļojumos, arī elitārajos populārākā prasība ir – ideāls serviss, maksimālas ērtības par minimālu cenu! Vai "dodiet man vislētāko, bet lai tajā būtu iekļauts viss!" Vai arī pretēji – "man, lūdzu, visu to šikāko!" Liekas, ka katra tūrisma aģenta dzīvē ir jāsastopas ar šādu jautājumu: "Kurp lai es dodos, ko man tur darīt?" Atbildēt ir grūti, bet nav neiespējami."

Secinājums, pretēji stereotipiem, ir viens - elitāra atpūta ne vienmēr nozīmē atpūtu Latvijas elitei. Tas var būt vidusmēra Latvijas iedzīvotājs, kurš ir nolēmis atpūsties savādāk nekā varbūt to paradis darīt gadu no gada. Jebkurā gadījumā, Diari darbinieki pret visiem klientiem izturas ar vislielāko atdevi un interesi. Tāpēc lielu gandarījumu sniedz klientu pateicības zvans vai vēstule. Un nevar noliegt - sevišķi pateicības tieši pēc elitārajiem ceļojumiem, ja klients ceļojumā vai ekskursijā devies ar skepsi un neticību.

"Protams, ka mēdz būt brīži un klienti, kuri nebūt neatgādina ziedošu rožu dārzu, bet tā jau ir visās sfērās. Cik cilvēku, tik vēlmju un viedokļu. Lai vai kā - tas viss mūs norūda un padara stiprākus, kā arī piešķir jaunas krāsas mūsu darba krāsu paletē," optimistiski nobeidz Diāna.

Vairāk informācijas par ceļojumu aģentūru www.celojumutirgus.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44618797sec.