5 vietas, kur piedzīvot aizraujošākos lēcienus ar gumiju

Adrenalīns, bailes, brīvība, dažas sekundes ilgs mirklis, kas milzīgās emocionālās spriedzes dēļ pat spēj mainīt cilvēku dzīves – šīs un citas asociācijas, kuras vistiešāk saistītas ar gumijlēkšanu, bieži kļūst par iemeslu pamēģināt trakulīgo kritienu.

Lūk, pieci galamērķi, kur iespējams ķert eksistenciāla līmeņa sajūtas neaizmirstamā lēcienā ar gumiju.

The Nevis, Kvīnstauna, Jaunzēlande (134 metri)

"The Nevis" visticamāk ir viena no biedējošākajām gumijlēkšanas atrakcijām pasaulē. Lai nokļūtu uz "starta līnijas" virs aizas starp diviem iespaidīgiem kalniem, nepieciešamo ceļu jāmēro mazā trošu vagoniņā.

Bloukransas tilts, DĀR austrumi (218 metri)

Pirms šķietami šaušalīgā lēciena nepieciešams kājām doties pa metāla režģa tiltu, caur kuru paveras galvu reibinošs skats uz akmeņainu reljefu vairāk nekā 200 metrus zemāk. Vēl jo vairāk – pēc šādas pastaigas lēcējam, spītējot nikniem vējiem, jāieņem pozīcija zem tilta tā viduspunktā, jāsagatavojas 8 sekunžu ilgam brīvajam kritienam un neaprakstāmākajām izjūtām pasaulē.

Viktorijas ūdenskritums, starp Zambiju un Zimbabvi (110 metri)

Gumijlēkšanas atrakcija slavenā tūristu galamērķa – Viktorijas ūdenskrituma –  tuvumā ievērojamu uzmanību guva 2012. gada janvārī, kad kāda sieviete pēc gumijas pārtrūkšanas un kritiena Zambezi upē brīnumainā kārtā izdzīvoja. Kopš tā laika Zambijas Tūrisma ministrs pievērš pastiprinātu uzmanību drošībai šajā objektā, reiz pat pats piedaloties atrakcijā. Tomēr lēciens ar gumiju virs Zambezi upes piedzīvojumu meklētāju vidū vienmēr ticis uzskatīts par vienu no iespaidīgākajiem pasaulē.

Last Resort Bungee, Nepāla, tuvu Tibetas robežai (160 metri)

"Last Resort" jeb "Pēdējais kūrorts" (tulk.) ir aktīvo atpūtnieku iecienīta pieturvieta kādas klints virsotnē blakus iespaidīgai aizai virs Botekosi upes. Tiem, kas vēlas saņemt maksimālu adrenalīna devu, šeit tiek piedāvāts arī lēciens ar gumiju no kāda gājēju tilta pāri aizas bezdibenim.

Taupo Bungee, Taupo Ezers, Jaunzēlande (47 metri)

Šīs atrakcijas augstums nav no iespaidīgākajiem, taču tā noteikti sniedz neaizmirstamas sajūtas – pastāv iespēja, ka lēcējs uz brīdi var iegremdēties ledaini aukstajā ezera ūdenī. Iespējams pat norādīt, cik dziļi ūdenī vēlaties nonākt – vadoties pēc lēcēja svara un auguma, personāls aprēķinās, kā jūs uz brīdi "nogādāt" vēlamajā dziļumā. Pēc dziļākā zemūdens punkta sasniegšanas, kamēr ūdens dēļ ķermeni pārņem dezorientējošas izjūtas, gumija paraus jūs atpakaļ gaisā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15268707sec.