Trīs galamērķi, kurp doties vērot polārblāzmu

Gada aukstākie mēneši un atrašanās starp 65. un 72. paralēli ir ideāla kombinācija, lai visā krāšņumā varētu vērot vienu no iespaidīgākajiem dabas fenomeniem – kāvi jeb polārblāzmu.

No novembra beigām līdz pat martam tā dēvētā saules vēja daļiņas mijiedarbojas ar gaisa molekulām atmosfēras augšējos slāņos (jonosfērā), izraisot košu debess juma spīdēšanu visdažādākajās nokrāsās.

Kā atzīst zinātnieki, 2013. gadā paaugstinātas saules aktivitātes dēļ ziemeļblāzmas varēs vērot vēl neredzētā krāšņumā. Vislabāk šis fenomens novērojams vietās, kur nav sastopams gaismas piesārņojums, nav šķēršļu pie horizonta, kas traucētu novērotājam, un sagaidāms skaidrs laiks.

Vairumā gadījumu, viesojoties Skandināvijas ziemeļos rudens izskaņā vai pavasara sākumā, tūristiem izdosies kļūt par mistisko krāsu spēļu pie debess juma aculieciniekiem, taču piedāvājam trīs galamērķus, kuros kāvi vērošanu var apvienot ar neaizmirstamām, īsteni ziemeļnieciskām brīvdienām.

Gaismas virs Īslandes

Mežonīgās, neskartās ainavas un ziemas tumsība pie Īslandes debesīm šo zemi padara par ideālu galamērķi ziemeļblāzmas novērošanai. Paralēli naksnīgajai noslēpumainībai, Īslandes viesi var sasildīties kādā no termālo ūdeņu kompleksiem, piemēram, "Zilajā lagūnā", atklāt šļūdoņu burvību, kā arī apmeklēt vēsturiskus un ģeogrāfiskus apskates objektus.

Burāšana zem Arktikas debesīm

Lai gan lielākā daļa kruīzu līniju ziemas sezonā dodas uz dienvidiem, Norvēģijas kompānija "Hurtigruten" neaizmirst par valsts ziemeļu apgabalu sniegto maģiju, interesentiem teju katru dienu piedāvājot ekskursijas gar ziemeļrietumu piekrasti. Pasažieri var izvēlēties gan sešu dienu kruīzu no Bergenas uz Trumses pilsētu, gan 12 dienu ceļojumu no Bergenas uz Kirkenesu, kas atrodas vairāk nekā 300 kilometrus aiz Ziemeļu polārā loka.

Kanādas burvība

Kanādas Ziemeļrietumu teritorijas, kas pazīstamas ar plakano reljefu un nelielu ikgadējo nokrišņu daudzumu, ik sezonu vilina neskaitāmus ziemeļu burvības "medniekus". Piemēram, "Trout Rock Lodge" viesu nams uz saliņas Lielajā Vergezerā jeb Greitsleivleikā piedāvā unikālu iespēju baudīt tradicionālās maltītes, nodoties zemledus makšķerēšanai un vērot polārblāzmu – kūrorta īpašnieks apgalvo, ka viesiem, kuri šeit uzturēsies vismaz trīs naktis, ir 98 procentu liela iespēja ieraudzīt kāvi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19191909sec.