Novatours: 2013. gads nesīs jaunas tendences tūrisma nozarē Latvijā

Tūrisma nozare ir viena no tām jomām, kas pēdējos divos gados, no dažādiem skatupunktiem raugoties, ir piedzīvojusi krasas izmaiņas – sākot ar klientu skaita mainīgumu, kā arī patērētāju vēlmi pēc jauniem, neizzinātiem piedzīvojumiem. Neskatoties uz nozares mainību, katru gadu tūroperatori rūpīgi izvērtē to, kāds ir bijis iepriekšējais gads un izsaka prognozes par gaidāmo. Balstoties uz nu jau vairāk nekā desmit gadu pieredzi tūrisma jomā Latvijā, Novatours var apgalvot – 2013. gads nesīs jaunas, līdz šim nebijušas tendences.  

Jauni maršruti, galamērķi un veidi kā tos sasniegt

Cilvēki, kuri ir izvēlējušies ceļot, pieprasa arvien jaunus galamērķus par pievilcīgu cenu. Tūroperatoru izaicinājums ir tādus atrast un piedāvāt, vienlaikus domājot par jaunu metožu izstrādi, lai tos būtu iespējam iegādāties par ceļotājiem pieņemamu cenu un labā kvalitātē. Novatours aizvadītajā gadā izstrādāja īpašu veidu kā saviem klientiem piedāvāt jaunus ceļojumu virzienus komplektā ar labu cenu -  tiek piedāvāts jauns galamērķis noteiktā laikā (reizi nedēļā) ar pārlidojumu (papildu nosēšanos lidostā, kurā jāpavada viena stunda). Kompānijas pārstāvji prognozē, ka šāda veida ceļojumi būs viena no tūrisma jomas 2013. gada tendencēm, gan no patērētāju intereses, gan citu tūrisma kompāniju piedāvājumiem raugoties.     

"Komplekti ar regulāriem reisiem caur Eiropas valstīm, pašam veicot viesnīcu rezervāciju, ir diezgan dārgi, tāpēc mēs pērn izveidojām īpašu projektu, kura ietvaros ikvienam interesentam bija iespēja doties uz jaunu galamērķi ar nelielu skaitu pārsēšanos. Atsaucība no klientiem bija ļoti laba, jo papildus ierastajam bija tikai nosēšanās lidostā, kurā bija jāpavada viena stunda. Reģistrācija tika veikta Rīgā. Kopumā mums bija vairāk nekā 5000 pasažieru, kuri ļoti atzinīgi vērtēja Novatours piedāvājumu, kā rezultātā mēs palielinājām savus apjomus," norāda kompānijas vadītājs Leonīds Močeņovs, piebilstot, ka  Novatours ir vienīgie, kas šobrīd ko tādu piedāvā. Lai šāda veida projekta īstenošana būtu veiksmīga, nepieciešama kompānijas darbības īstenošana visās Baltijas valstīs. "Un Novatours tā ir liela priekšrocība," piebilst Leonīds Močeņovs.

Vasara sākas aprīlī

Vēl viena tendence tūrisma nozarē, runājot par 2013. gadu, ir ātrāks vasaras sākums.

Agrāk cilvēki izmantoja atvaļinājumu divas reizes gadā – vasarā un ziemā. Šī brīža situācija norāda uz to, ka cilvēkiem ir vēlme saglabāt šo tendenci, bet nianse iezīmējas laikā, kad viņi izvēlas doties ceļojumā. "Mūsu vasaras periods sākas aprīlī un ilgst līdz oktobrim. Cilvēki tagad izmanto ceļojumus pavasara un rudens sezonā, jo vasara tad sākas ātrāk un beidzas vēlāk. Šāda tendence parādījās tikai aizvadītajā gadā, un, gada beigās veicot papildu analīzi, mēs nolēmām palielināt virzienu skaitu 2013. gada vasarā," norāda kompānijas vadītājs.

Nemainīgā Turcija un Ēģipte

Nenoliedzami – tāpat kā iepriekšējos gados arī šogad savu aktualitāti nezaudēs ceļojumi uz siltajām zemēm, kur joprojām populārākais galamērķis ir Turcija. Jaunums šajā jomā būs vēl jauni galamērķi. "Jā mēs vēl gribam paplašināt mūsu Turcijas braucienus. Mūsu vislielākais apjoms ir uz Antāliju, kas bija un vēl būs tā kādu laiku, bet līdz ar jaunā projekta realizāciju plānojam Turcijas galamērķus paplašināt – šajā vasaras sezonā uz Bodrumu," stāsta Leonīds Močeņovs.

Vienlīdz liela nozīme 2013. gadā, no patērētāju viedokļa raugoties, būs Ēģiptei, jo ceļotājiem joprojām ir liela interese par tur notiekošo.  "Klienti mums ļoti bieži jautā par notiekošo Ēģiptē, cenšoties izzināt, kas tur notiek un vai viss labi. Ar drošību tur viss ir kārtībā, bet diemžēl nav iespējams apskatīt dažas vēsturiskās vietas, tāpēc mēs vēl neplānojam pieaugumu šajā un nākošajā ziemas sezonā," norāda Novatours Latvijā vadītājs.  

Ceļotāju skaits – stabils, ar augšupejošu tendenci

Neskatoties uz to, ka publiskajā telpā visai plaši joprojām tiek diskutēts par ekonomiskās krīzes sekām, kas tieši ietekmē cilvēku vēlmi rūpīgāk izvērtēt savus tēriņus, Novatours balstoties uz rezultātu izpēti iepriekšējos divos gados var apgalvot, ka no atvaļinājuma pavadīšanas ārpus Latvijas cilvēki nevēlas atteikties. Gluži pretēji - cilvēki arvien nopietnāk sāk to plānot jau laicīgi, lai brīvdienas var pavadīt tā, kā patiešām vēlas.    

"Balstoties uz mūsu datu analīzi, mēs lieliski redzam to, ka Latvijā aug ceļotgribētāju skaits. Pieprasījums no klientu puses pēc kāpumiem un kritumiem iet uz augšu. Tā ir ļoti laba augšupejoša tendence, kas, mūsuprāt, vēl spilgtāk iezīmēsies 2013. norāda kompānijas vadītājs, piebilstot, ka Novatours iesaka plānot un iegādāties ceļojumus laicīgi par īpaši zemām cenām.  

Aicina izmantot iespēju aizbraukt paslēpot

Neskatoties uz to, ka šogad Latvijā ziema ar sniega daudzumu ir iepriecinājusi visus ziemas sporta veida cienītājus, cilvēki tikpat aktīvi izmanto tūroperatoru aktuālos piedāvājumus, lai dotos ārpus Latvijas.Mums ir īpašas programmas visiem ziemas sporta veida mīļotājiem gan uz Franciju, gan Itāliju. Droši varu apgalvot, ka mēs esam eksperti šajā jomā, ko novērtē ikviens mūsu klients, jo balstoties uz jomas specifiku, piedāvājam saviem klientiem labākos reģionus komplektā ar viesnīcu piedāvājumiem. Ikviens, kurš ir izmantojis mūsu ziemas piedāvājumu, atzinīgi vērtē arī to, ka mūsu kompānijas pārstāvji ir uz vietas, un mēs par to esam gandarīti!" norāda Leonīds Močeņovs.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.novatours.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Nikos Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15645909sec.