Septiņas tūrisma aktivitātes piedzīvojumu meklētājiem

No motorrikšu sacensībām Indijā līdz pat dalībai degunradžu veterinārajā aprūpē Āfrikas savannā – septiņi piedzīvojumi, kas noteikti liks ikviena tūrista sirdij pukstēt straujāk. Tomēr nodošanās tik pārdrošām aktivitātēm, domājams, daudziem var šķist nepieņemama.

1. Nolaišanās vulkānā, Īslande

Nolaišanās vulkāna magmas kamerā sagādās vairāk nekā pietiekamu adrenalīna devu pat tiem, kas sevi uzskata par bezbailīgiem. 10 minūšu ilga, galvu reibinoša tūre ceļamkrāna grozā virs Trinukagigura dzīlēm par aptuveni 225 eiro iespējama laika posmā no 15. līdz 31. jūnijam.

Neliels mierinājums nedrošākajiem ceļotājiem – šis vulkāns pēdējo reizi izvirdis vien pirms četriem tūkstošiem gadu. Sīkāk: Insidethevolcano.com.

2. Motorrikšu sacensības, Indija

3 500 kilometru garas distances veikšana pa Indijas lielceļiem motorrikšā uzskatāma par visai pārdrošu pasākumu. Tricikla, kura dzinējs tā skaņas un jaudas izteiksmē pielīdzināms zāles pļāvējam, maksimālais ātrums nav vairāk kā 55 kilometri stundā, un tas nav radīts garu ceļa posmu vai bezceļu pievārēšanai. Tādēļ ir drošs pamats uzskatīt, ka "The Adventurists Rickshaw Run" dalībniekiem piedzīvojumi ir garantēti.

2013. gada septembrī motorrikšu rallija organizatori plāno braucienu no Šilongas uz Džaisalmeru – dalība tajā izmaksā aptuveni 1 700 eiro par komandu, savukārt noteikumi paredz, ka katrai komandai vismaz 1 160 eiro jāziedo labdarībai. Sīkāk: Theadventurists.com

3. Kempings imperatorpingvīnu sabiedrībā, Antarktīda

Pārgājiens Antarktīdas piekrastes bargajā klimatā ir teju katra dabas mīļotāja sapnis. Turklāt iemigšana kopā ar pingvīniem kļūst par realitāti "Patriot Hills" nometnē, kas atrodas netālu no imperatorpingvīnu kolonijas nomaļajā Vedela jūras dienvidu krastā.
Interesenti, kas izvēlēsies "Polar Dreams" tūrisma programmu, astoņas naktis varēs pārlaist siltinātās teltīs. Divām personām šāds prieks gan izmaksās visai padārgi – teju 50 000 eiro. Sīkāk: Adventureassociates.com

4. Nolaišanās pie Titānika vraka, Atlantijas okeāna ziemeļi

Gadsimtu pēc Titānika bojāejas tie ceļotāji, kam sirdij tuva niršana, var pievienoties zinātniskai ekspedīcijai, kura dodas pie leģendārā kuģa vraka krievu pētnieciskajā batiskafā "MIR".

Ar Maskavas P. Širšova Okeanoloģijas institūta apkalpes locekļiem uz borta šī zemūdene var sasniegt pat sešu kilometru dziļumu. 12 dienu ekspedīcija izmaksā aptuveni 45 000 eiro (vien 7 500 eiro tiem, kas nirt nevēlas) – cenā iekļauta apmācība, ēdienreizes un 11 stundu ilga iegremdēšanās okeāna dzīlēs. Sīkāk: Adventurassociates.com

5. Degunradžu safari drosmīgākajiem, DĀR

Degunradzis ir dzīvnieks, kas ierindojams Āfrikas "lielajā pieciniekā", un tas var būt ļoti bīstams cilvēkiem, kas nonākuši tā tuvumā. Degunradžu izsekošana, veterinārā apkope un aprīkošana ar mikrofoniem ir tikai dažas no aktivitātēm, ko piedāvā Kvandve rezervāts Dienvidāfrikā.

Trīs dienu ilgi safari piedzīvojumi degunradžu tiešā tuvumā, tostarp piedaloties medikamentu ievadīšanā, dzīvnieku uzmērīšanā un mikroshēmu ievietošanā to ragos, izmaksā aptuveni 1 700 eiro grupai līdz sešiem cilvēkiem. Sīkāk: Kwandwe.com.

6. Došanās pa Nāves ceļa līkločiem, Bolīvija

64 kilometrus garais maršruts, ko par pasaulē bīstamāko ceļu pirmoreiz nodēvēja 1995. gadā, savieno Bolīvijas saimniecisko centru Lapasu un Koroiko pilsētu. Mūsdienās ceļš, uz kura atzīmēti neskaitāmi krusti par piemiņu to transportlīdzekļu pasažieriem, kas iegāzušies aizā, kļuvis par īstu izaicinājumu riteņbraucējiem.

"Tucan Travel" šo maršrutu kalnu velosipēda seglos piedāvā veikt par aptuveni 80 eiro.

7. Kāpiens Kilimandžāro kalnā, Tanzānija

Lai gan Āfrikas augstākās virsotnes, kura majestātiski slejas virs līdzenumiem starp Keniju un Tanzāniju, augstums (5 922 metri) šķiet pietiekami izaicinošs, tiem ļaudīm, kas vēlas pabūt kalna virsotnē, patiesībā nav nepieciešama iepriekšēja sagatavotība vai pieredze alpīnismā – tiek apgalvots, ka Kilimandžāro var pievārēt ikviens interesents, kas ir labā fiziskā formā.

Daudzi uzņēmumi piedāvā ekskursijas Kilimandžāro kalnā, nodrošinot tūristu gidus un nesējus telšu, pārtikas, skābekļa balonu un pat pārnēsājamo augstuma kameru stiepšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.24875212sec.