Nedēļas ceļojums – Go Adventure nosauc iemeslus, lai dotos uz Turciju

Turpinām nedēļas rakstu sēriju – nedēļas ceļojums. Šajās rakstu sērijās tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv kopā ar tūrisma profesionāļiem informē par interesantām apskates vietām, tradīcijām, kultūru un ēdieniem dažādās pasaules valstīs.

Šoreiz tūrisma operatora Go Adventure mārketinga un reklāmas speciāliste Elīna Reisone sniedz informāciju par daudziem vēl neatklāto, bet šķietami zināmo valsti divos kontinentos – Turciju.

Kāpēc vērts doties uz Turciju?

Elīna Reisone: Turcija ir valsts, kas atrodas abos kontinentos - Eiropā un Āzijā. Turcijas kultūra ir viena no unikālākajām pasaulē, senā vēsture ir tik bagāta, ka par to var runāt stundām ilgi. Turcijas Rivjēra (Kemera, Antālija, Side, Beleka, Alānija) ir UNESCO atzīta kā viena no ekoloģiski tīrākajām vietām pasaulē un slavena ar viesnīcu augsto kvalitāti, lieliskām pludmalēm un ievērojamāko vietu daudzumu. Šajā paradīzes nostūrī sev piemērotu izklaides iespēju atradīs katrs: ģimenes ar bērniem - viesnīcās ar milzīgiem akvaparkiem un delfinārijiem, jaunieši – nakts klubos un diskotēkās, laiskas atpūtas baudītāji - peldoties tirkīzzilajos baseinos un apmeklējot izsmalcinātus SPA centrus vai nodarbojoties ar golfa spēli.

Ko vērts apskatīt, esot Turcijā?

Elīna Reisone:

- Stambula - viena no skaistākajām pilsētām pasaulē, kultūras un finanšu centrs. Ievērības cienīgas vietas: Svētās Sofijas katedrāle, Sultāna Ahmeda mošeja, Topkapi un Dolmabahče pilis, Vācu strūklaka un daudzi citi vēsturiski objekti.

- Pamukkale ("Kokvilnas pils") - viena no slavenākajām un unikālākajām vietām uz mūsu planētas. Tūkstošiem gadu no pazemes dzīlēm tekošs ūdens izveidoja pārsteidzošas terases, kas no attāluma atgādina sniegbaltu pili. Iespēja peldēties Kleopatras baseinā, pastaigāties pa senās pilsētas Hierapoles ieliņām un apmeklēt tekstila centru un oniksa darbnīcu.

- Demre un Kekova - ja patīk vēsture, šis ceļojums būs uzmanības vērts. Svētā Nikolaja baznīca, pilsētas Mira apmeklējums, kura glabā senas tautas Likii noslēpumi; brauciens ar laivu/jahtu uz Kekovas salu un pelde jūrā. Dažus kilometrus no pilsētas Demre klintīs ir saglabājušās senas kapenes. Uz salas Kekova var nokļūt tikai ar laivu vai jahtu, jo zemestrīces rezultātā puse pilsētas ir zem ūdens. Vēsture pārsteigs ar savu varenību!

- Kapadokija sens novads mūsdienu Turcijas teritorijā, Anatolijas pussalas austrumos. Nosaukums cēlies no persiešu Katpatuka/Skaisto zirgu zeme. Kapadokija slavena ar īpatnējām klinšu formācijām un tajās izveidotajām alu pilsētām, kuras tika izmantotas kā slēptuves senos laikos.

- Perge – gleznaina, sena un antīka pilsēta. Slavenā matemātiķa Apolonija dzimtā pilsēta. Akropoles drupas un citas vēsturiskās liecības runā par pilsētas diženumu un pagātni. Amfiteātris, kas tika uzcelts mūsu ēras 2. gadsimtā, tiek uzskatīts par Anatolijas pērli.

- Kleopatras pludmale

- Beleka - vieni no labākajiem golfa laukumiem Eiropā šī sporta veida cienītājiem atrodas tieši Belekā - vienā no visjaunākajiem Antālijas reģiona kūrortiem, kas atrodas starp Taura kalniem un Vidusjūru.

Kurā laikā vislabāk doties uz Turciju?

Elīna Reisone: Subtropiskais klimats ļauj uzņemt tūristus no maija sākuma līdz oktobra beigām.

Pastāstiet par Turcijai raksturīgiem ēdieniem!

Elīna Reisone: Nacionālā turku virtuve ir slavena visā pasaulē ar savu daudzveidību, apvienojot sevī to tautu kulināro mākslu, kuras daudzu gadsimtu gaitā apdzīvoja šīs senās teritorijas. Daudzajos restorānos un kafejnīcās varēsiet izvēlēties sev ēdienu jebkurai gaumei. Auksto un karsto uzkodu, gaļas, zivju un dārzeņu ēdienu piedāvājums pārsteigs jebkuru gardēdi. Saldumu mīļiem te ir īstā paradīze.

Nacionālais alkoholiskais dzēriens – triju veidu anīsa degvīns "rakija" tiek dzerts, atšķaidot ar ūdeni – tā saucamais "lauvas piens". "Villa Doludža" – sausais vīns, pussaldais "Doludža Rislings", klasiskie Anatolijas vīni "Dikmen", "Kavakli Dere", "Buzbah", "Trakia". Vislabākie vīni tiek ražoti Denizli reģionā Pamukkale.

INFORMĀCIJAI

GoAdventure uz Turciju – Antāliju lido jau trešo gadu, bet šogad sāks arī lidojumus uz brīnišķīgo Izmiru - krāšņa piekraste, Egejas jūras tīrais ūdens, olīvu audzes, akmeņainas klintis, priežu meži un nebeidzamas pludmales.

Go Adventure ar prieku paziņo, ka sāk izmantot lielākās privātās aviokompānijas OnurAir pakalpojumus lidojumiem uz Turciju.

Tūrisma operators Go Adventure novēl lasītājiem iespaidu, atklājumu un krāšņo skatu piepildītas brīvdienas Turcijā!

Vairāk informācijas interneta vietnē www.goadventure.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55075002sec.