10 lietas, kas jāzina pirms apmeklējat Brazīliju

1. Brazīlijā nav klusuma

Brazīļi mīl izteikties, un viņiem noteikti nav skaļuma ierobežojumu. Tā var būt saruna, auto taure, televizora skatīšanās vai reklāmas auto, kas izplata informāciju pa 16 skaļruņiem.

2. Labāk zināt portugāļu valodu

Brazīlija atrodas tālu no vietām, kur runā angļu valodā. Plašāk tiek izmantota portugāļu valoda, jo vienmēr bijis izplatīts uzskats, ka portugāliski iegūta izglītība ir labāka. Ja arī nezināsiet ne vārda portugāliski, viņi noteikti izdomās veidu kā ar jums sazināties.

Jums noderēs šīs frāzes:

Todo bom? (Kā jums klājas? Viss ir labi?)

Eu NAO entendo (Es nesaprotu)

Futebol (Jums tas būtu jau jāzin)

Ja nekas neizdodas, tad izmantojiet zīmi: abi īkšķi augšā.

3. Sulu bāri ir nepārspējami

Varbūt tāpēc, ka viņus ieskauj tik daudz  eksotisku augļu, par kuriem mēs nekad neesam dzirdējuši -  Caju, camu-camu, pitanga - brazīlieši ir eksperti sulu un kokteiļu izveidē. To pierāda sulas bāri, kas ir gandrīz uz katras otrās ielas.

4. Brazīlijā istabā nesēdēsi

Sākot ar āra kafejnīcām un beidzot ar pludmalēm, Brazīlija ir vieta, kur četrās sienās nesēdēsi. Kā jau tropu zeme, tā lutina ar fascinējošiem dabas skatiem, pludmalēm, džungļiem un ūdenskritumiem.

5. Milzīga plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem

Pat tad, ja dzīves līmenis ir pieaudzis pēdējo desmit gadu laikā, un arvien vairāk brazīliešu var tikt pieskaitīti vidusšķirai, milzīgs skaits iedzīvotāju dzīvo no algas līdz algai. Aptuveni 6 procenti no Brazīlijas iedzīvotājiem dzīvo favelās (graustu rajonos), saskaņā ar 2010. gada iedzīvotāju skaitīšanu. Šie ķieģeļu kalni, aug arvien sarežģitāki un robežojas ar valsts lielākajam pilsētām.

6. Slimnīcu, skolu un drošības trūkums un policijas vardarbība ir galvenie iemesli nesenajām demonstrācijām

Parasti tūristi nav noziedznieku mērķis, taču nodrošināties pret nelaimi nekad nav par sliktu, tāpēc ieteicams uzturieties drošās zonās, līdzi nenesāt lieku naudu, vērtslietas uzglabāt viesnīcas seifā, izmantot taksometrus kurus iesaka viesnīca un naktī neuzturēties pilsētas daļās, ko nepārzināt.

7. Augošā pilsēta

Manausa, viena no apdzīvotākajām pilsētām Brazīlijā, tā ir pilna ar mirdzošiem birojiem un modernām rūpnīcām, kuras veidojas straujāk nekā citās valsts teritorijās. Brīva ekonomiskā zona pilsētā ļauj stimulēt norobežoto Amazones reģionu. Ir lētāk veidot noteiktas preces tieši šeit, jo nodokļi palīdz ražotājiem, kas ražo preces sākot no mobilajiem telefoniem, līdz motocikliem.

8. Ballītes, kuras neaizmirst

Brazīlijā notiek divas vērienīgākās pasaules ballītes "Carnival" un jaungada svinības "New Year's Reveillon". Mazāk zināmi pasākumi notiek visa gada laikā, piemēram: Bumba Meu Boi.

9. Brazīlieši ir ritma karaļi

Brazīliešu iemaņas improvizēt par jebkuru mūzikas tēmu, ļauj veidot nepārspējamu daudzumu kvalitatīvas mūzikas. Pasaulei zināmākais brazīliešu mūzikas stils ir bossa nova - sambas, amerikāņu džeza un franču impresionisma maisījums.  Izsekot visiem mūzikas veidiem Brazīlijā ir grūti, bet noteikti ir jāizbauda brazīliešu perkusijas un dažādās bungas - cuica, pandeiro, atabaque.

10. Skūpstīt svešiniekus nav nekas neparasts

Brazīlijā ķermeņa valoda ir tikpat svarīga kā portugāļu. Skūpsts uz abiem vaigiem ir ierastākais sasveicināšanās veids, arī sasveicinoties ar nepazistamiem cilvēkiem. Stingrs apskāviens, gaisa skūpsts vai rokas uzlikšana uz pleca ir tikai viesmīlīgs žests pret ceļotājiem.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62068701sec.