Parīzē aizsākušies "taksistu kari"

Taksometru vadītāji Francijas galvaspilsētā ir cīņas gatavībā pret jauniem uzņēmumiem, kuri nu sniedz jauna veida taksometru pakalpojumus ar nolūku gāzt priekšstatus par Parīzes taksistu rupjajām manierēm.

Kā zināms, Parīzes taksisti nereti izpelnās mediju uzmanību savu itin nejauko manieru dēļ. Viņi pazīstami ar tendenci automašīnās skaļi klausīties mūziku, norēķiniem nepieņemt kredītkartes un lielākas peļņas nolūkos "spēlēties" ar skaitītāju rādījumiem.

Ar tikai 18 000 automašīnu Parīzes taksometru flote kopš 1950. gadiem nav piedzīvojusi teju nekādas izmaiņas, kamēr, piemēram, Londonas ikonisko melno taksometru skaits palielinājies no 23 000 līdz 40 000.

Par spīti taksometru trūkumam, līdz šim Parīzes taksistu monopols itin veiksmīgi apspiedis citu uzņēmumu mēģinājumus iekļūt tirgū. Tomēr tagad, pateicoties izmaiņām likumdošanā, kas saistītas ar jauna veida taksometru jeb "tūristu auto ar šoferiem" (VTC) liberalizēšanu, viņus apdraud jauni konkurenti.

Jans Hasko, 29 gadus vecais uzņēmuma "Chauffeur-Prive" vadītājs, pirms 18 mēnešiem sāka darbu ar 20 automašīnām. Viņa bizness, šķiet, plaukst un zeļ – šobrīd flotē ietilpst jau 320 auto, bet pastāvīgo klientu bāze ir ap 15 000 cilvēku.

"Mūsu šoferi ir tērpušies uzvalkos un sarkanās kaklasaitēs. Viņi atver jums durvis, ļauj taksometrā justies kā mājās, neuzbāžas ar savas iecienītās mūzikas atskaņošanu un bez vajadzības neuzsāk sarunu. Citiem vārdiem, viņi veic pamatpakalpojumu, kas Francijā ir liels retums," viņš pastāstījis Daily Telegraph.

VTC pakalpojumus iespējams tikai rezervēt – šos taksometrus nevar apturēt uz ielas. Tomēr, pateicoties viedtālruņu aplikāciju un globālās pozicionēšanas sistēmas kombinācijai, serviss ir pietiekoši konkurētspējīgs, lai apdraudētu līdzšinējo taksistu biedrību darbu.

Tikmēr sašutušie Parīzes Taksistu biedrības pārstāvji grasās lūgt valdības palīdzību, lai atbrīvotos no konkurences. Viņi vēlas, lai VTC pakalpojumi tiktu ierobežoti ar nosacījumu, ka pēc rezervācijas veikšanas auto pie klienta drīkst ierasties ne agrāk kā pēc 15 minūtēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52116394sec.