Amazon plāno veikt preču piegādi ar bezpilota lidaparātiem

Interneta tirdzniecības gigants "Amazon" izklāstījis ieceri preču piegādi klientiem ASV nodrošināt ar bezpilota lidaparātu palīdzību. Tomēr itin ambiciozais plāns, domājams, vismaz tuvākajā laikā realizēts netiks.

"Amazon" jaunie plāni saistās ar maksimāli ātru preču piegādi klientiem – pateicoties nelieliem bezpilota lidaparātiem, iecerēts, ka pircēji internetā iegādātās mantas uz sava lieveņa varētu saņemt pat pusstundas laikā.

ASV telekanāla CBS raidījumā "Amazon" izpilddirektors Džefs Bezoss izklāstījis detaļas par inovatīvo piegādes sistēmu, kura nodēvēta par "Prime Air".

Uzņēmums ar nolūku pacelt latiņu konkurentiem pie šī projekta jau ilgāku laiku strādājis pētniecības un attīstības laboratorijā Sietlā. Iecerēts, ka bezpilota helikopteri ar astoņiem rotoriem jeb "oktokopteri" varētu nodrošināt paku transportēšanu starp "Amazon" loģistikas centriem un tuvumā esošajām klientu norādītajām piegādes vietām pat 30 minūšu laikā no brīža, kad tiešsaistē veikts pasūtījums.

Tomēr serviss ir ļoti komplicēts, un pastāv neskaitāmi šķēršļi, lai to realizētu. Patiesībā "Prime Air" bezpilota lidaparāti gaisā varētu pacelties, visticamāk, ne ātrāk kā četru vai piecu gadu laikā, jo sistēma jāsaskaņo ar ASV Federālās Aviācijas administrācijas noteiktajām drošības regulām, kas var izrādīties īpaši sarežģīts uzdevums.

Bezoss norādījis, ka šāds piegādes veikts nebūtu piemērojams visos gadījumos, tomēr tas ir ideāls nelielu preču transportēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25145411sec.