Latvija – starptautiskās tūrisma izstādes "Matka 2014" partnervalsts

Atlikušas vairs tikai dažas dienas, lai Latvijas piedalīšanās Ziemeļeiropā populārajā nozares sarīkojumā iemirdzētos nebijušā krāsainībā.

Izstāde „Matka” (tulkojumā no somu val. – „Ceļojums”) tradicionāli ir viena no pirmajām, uz kuru dodas Latvijas tūrisma nozares pārstāvji ar nacionālo stendu. Šai reizē mūsu valsts piedalīšanās būs daudz nozīmīgāka nekā citus gadus, jo esam kļuvuši par izstādes partnervalsti ar plašu un daudzveidīgu programmu.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) tūrisma tirgus speciāliste Inguna Žīgure stāsta: „Partnervalsts statuss nozīmē, ka mūsu valstij un mūsu piedāvātajiem tūrisma produktiem un pasākumiem tiks pievērsta īpaši liela uzmanība. 2014. gads sniegs Latvijai unikālu iespēju būt vairāk pamanītai, izcelt un piedāvāt savas tūrisma iespējas, daudz dziļāk un pamatīgāk iepazīstināt somu un citu valstu tūristus, speciālistus un medijus ar Latvijas kultūru, vēsturi, arhitektūru un dabu, kā arī uzsvērt, ka Latvijas un Somijas kopīgās kultūras un vēstures saiknes attīstās arī šodien.”

Izstāde „Matka” Somijas galvaspilsētā Helsinkos notiks no 16. līdz 19. janvārim, bet  dienu iepriekš, 15. janvārī, TAVA kopā ar Latvijas vēstniecību Somijā organizēs  informatīvu semināru. Uz sarīkojumu aicināti Somijas tūrisma profesionāļi, sadarbības partneri, mediju pārstāvji, kultūrā strādājošie un citi interesenti, kuru uzmanība tiks pievērsta diviem galvenajiem tematiem. Proti, stāstiem par Latviju - starptautiskās tūrisma izstādes „Matka 2014” partnervalsti un Rīgu - Eiropas kultūras galvaspilsētu. Lai seminārs noritētu emocionālā gaisotnē, sarīkojuma informatīvo daļu bagātinās Latvijas mākslinieku uzstāšanās. 

Oficiālā preses konference un izstādes atklāšana būs 16. janvārī, un gan vienā, gan otrā šajā izstādes norises brīdī Latvija būs uzmanības centrā. Izstādes atklāšanā dalībniekus un viesus uzrunās, kā arī preses konferencē ar prezentāciju par Rīgu – Eiropas kultūras galvaspilsētu uzstāsies TAVA direktors Armands Slokenbergs.

Latvijas stends ar nacionālo tūrisma saukli „Latvia. Best Enjoyed Slowly” („Izbaudi Latviju nesteidzoties!”) šogad izstādē Helsinkos būs lielāks, nekā ierasts līdz šim, tas aizņems 99 kvadrātmetrus un tajā būs 19 darbavietas. Ņemot vērā stenda neierasto lielumu, izstrādāts arī speciāls dizains.

No Latvijas puses ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstu TAVA organizētajā stendā strādās nodibinājums „Rīgas tūrisma attīstības birojs”, Siguldas novada dome, Jūrmalas pilsētas dome, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija, biedrība „Latvijas kūrortpilsētu asociācija”, Līvānu novada dome, Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde „Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs”, biedrība „Vidzemes tūrisma asociācija”, Gulbenes novada pašvaldības aģentūra „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”, biedrība „Kurzemes tūrisma asociācija”,  Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”, Ķekavas novada pašvaldības Kultūras aģentūra, Carnikavas novada Tūrisma informācijas centrs, biedrība „Latvijas kempingu asociācija”, VSIA „Latvijas Koncerti”, SIA „HWS Management”, SIA „Latvijas–Vācijas kopuzņēmums „REHO””, SIA „Semarah Hotel Management” un SIA „Hotel Jūrmala SPA”.

Stendā visas izstādes laikā interesentiem būs pieejami dažādi poligrāfijas izdevumi un dāvāti suvenīri. TAVA īpaši izstādei „Matka 2014” somu valodā sagatavojusi Latvijas kultūras tūrisma brošūru, dabas tūrisma karti un karti ģimeņu atpūtai ar bērniem. Jau iepriekš somu valodā izdota Latvijas kempingu karte, kuras piedāvātās atlaides būs spēkā visu šo gadu.

Oficiālajā izstādes atklāšanā un divas reizes katrā izstādes dienā apmeklētāju uzmanību uz lielās skatuves saistīs Latvijas mākslinieki ar simbolisku sveicienu no Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas. Mūsu izcilos mūziķus Somijā pārstāvēs populārā kokles spēles meistare Laima Jansone, bundzinieks Artis Orubs un kontrabasists Andris Grunte. Tāpat somus priecēs vokālā grupa „FRAMEST” ar pavadošo trio.

Savdabīgu akcentu radīs restorāna „36. līnija” šefpavārs Lauris Aleksejevs ar kulinārijas šovu.

Nedēļas nogalē, kad izstāžu centru „Finexpo” tūrisma izstādes laikā tradicionāli gluži vai pārpludina interesentu jeb gala patērētāju straumes, Latvijas puse zālē iekārtos speciālu bērnu laukumu, lai īpaši popularizētu mūsu tūrisma un izklaides iespējas  ģimenēm ar bērniem. Arī Latvijas stendā no 17. – 19. janvārim speciāls uzsvars tiks likts uz mūsu valsts tūrisma piedāvājumu šai auditorijai, un par to īpaši gādās Tērvetes dabas parks sadarbībā ar citiem Latvijas tūrisma nozares uzņēmumiem.

Līdztekus darbam nacionālajā stendā TAVA, „LIVE RIGA” un Siguldas tūrisma  speciālisti 15. janvārī piedalīsies Somijas puses rīkotajā seminārā un kontaktbiržā  „Global Workshop”. Savukārt 16. janvārī notiks darījumu tūrismam veltīts seminārs „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta, jūsu veiksmīgākā darījumu tikšanās vieta 2014.gadā”.  Šai sarīkojumā tiks popularizētas darījumu tūrisma iespējas Latvijā”. Svešzemju tūrisma pārstāvjus, medijus un citus interesentus iepazīstinās ar Rīgas un Siguldas darījumu tūrisma potenciālu, bet garšīgu ieskatu mūsu kulinārijas piedāvājumā arī šai brīdī sniegs šefpavārs Lauris Aleksejevs.

16. janvārī par Latvijas tūrisma iespējām tiks stāstīts tradicionālajās žurnālistu brokastīs „Destination Breakfast”.

TAVA speciāliste Inguna Žīgure uzsver: „Gadskārtējā starptautiskā tūrisma izstāde „Matka” Helsinkos dod lielu ieguldījumu Latvijas tūrisma produktu un pakalpojumu popularizēšanā starptautiskā līmenī. Turklāt piedalīšanās tajā rada iespēju Latvijas tūrisma nozares profesionāļiem dibināt un stiprināt biznesa kontaktus. Esmu pārliecināta, ka arī šā gada izstāde būs rosinoša un veiksmīga.”

Izstāde „MATKA” ir viens no nozīmīgākajām tūrisma gadatirgiem pasaulē un lielākā tūrisma izstāde Ziemeļvalstīs. Izstādes šā gada tēma ir „At Your Service” jeb „Labs serviss tūrismā”.

Pagājušajā gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 70 tūkstoši cilvēku, viņu vidū – nozīmīgs skaits tūrisma profesionāļu. Izstādē piedalījās 1073 dalībnieki no 72 valstīm.

Saskaņā ar Latvijas tūrisma attīstības ilgtermiņa mārketinga stratēģiju, Somija ir atzīta par augsti prioritāru mērķa tirgu.

Paralēli izstādei „Matka” no 14. līdz 19. janvārim mūsu valsts nacionālais stends tiks organizēts arī nozares izstādē „Vacantiebeurs” Utrehtā, Nīderlandē.

Latvija piedalīsies izstādē „Matka 2014” un būs tās partnervalsts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67957282sec.