Jauns Ginesa rekords: ne reizi nelidojot lidmašīnā, brits apceļo visas valstis

Britu ceļotāja Greiema Hjūza ekspedīciju "Odiseja", kuras ietvaros viņš pabijis ikkatrā no pasaules valstīm, beidzot – vairāk nekā gadu pēc viņa klejojumu noslēgšanās – oficiāli atzinusi Ginesa pasaules rekordu komiteja.

Hjūzs savā episkajā ceļojumā četru gadu un 31 dienas laikā pabijis 201 pasaules valstī, tādēļ Ginesa pasaules rekordu komiteja to atzinusi par "īsāko laiku, kādā apceļotas visas pasaules valstis, izmantojot tikai virszemes transportu". Piecu mēnešu ilgais rekorda apstiprināšanas process, kurš gan parasti aizņem ne vairāk kā divus mēnešus, bijis īpaši sarežģīts milzīgā izvērtējamās informācijas apjoma dēļ.

Hjūza ekspedīcijas dokumentācija ietver 193 pasu lappušu ar zīmogiem, vismaz 10 000 fotogrāfiju, GPS koordinātas vairāk nekā miljonam punktu un ap 400 stundām videomateriāla. Pērnā gada jūlijā Hjūzs nāca klajā ar video apkopojumu, kura skatītājiem ļauts "apceļot pasauli" četrās minūtēs un vienā sekundē. Savukārt 2013. gada janvārī Ginesa pasaules rekordu komiteja atteicās viņa ceļojumu apstiprināt kā oficiālu rekordu, jo, kā izrādās, 2009. gadā Hjūzs Krievijas robežu, ceļojot no Igaunijas, bija šķērsojis neoficiāli. Lai labotu savu kļūdu, viņš pēcāk iegādājies vīzu un devies uz Kaļiņingradas apgabalu.

"Rekorda apstiprināšana prasīja ne mazums pūļu un laika. Greiema sasniegums ir apbrīnojams, un ir patiess prieks apstiprināt viņa jauno rekordu," atzinis Ginesa pasaules rekordu komandas pārstāvis Marko Frigati.

Pasaules apceļotājs no Liverpūles atzinis, ka rekorda oficiāla atzīšana viņa piedzīvojumiem ir kā "ķirsis uz kūkas", un viņš pēc tā tiecies "kopš pirmās ekspedīcijas dienas 2009. gada janvārī".

Hjūzs savu ceļojumu uzsāka uz prāmja klāja ceļā no Buenosairesas uz Koloniju (Colonia) Urugvajā, bet noslēdza 2012. gadā pasaules jaunākajā valstī Dienvidsudānā. Ekspedīcijas "Odiseja" budžets bijis visai ierobežots, tādēļ Hjūzs ceļojis bez jebkādas atbalsta komandas. Galvenais nolūks, kādēļ viņš bija apņēmies paveikt šķietami neiespējamo, bijis "pierādīt, ka tas ir iespējams", un ka "ar sauju dolāru, pareizo devu sīkstuma, izturības un pacietības patiešām iespējams aizceļot jebkur".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15539408sec.