Taibei tūristiem piedāvā ekskursijas taksometrā bez noteikta galamērķa

Mēdz sacīt, ka svarīgākais bieži vien ir nevis ceļojuma galamērķis, bet gan pats ceļš. Par to, šķiet, ir pārliecināta arī Taivānas tūrisma uzņēmuma "Topology" vadība, šo frāzi uztverot burtiski un interesentiem piedāvājot ekskursijas pa Taibei bez noteikta galamērķa.

Ekskursija "Taxi Diary" vienai personai izmaksā aptuveni 25 eiro. Tas pamatā ir četru stundu ilgs brauciens kādā no Taibei taksometriem, kamēr tas apkalpo ierastos klientus.

"Šāda ideja man ienāca prātā jau sen, braucot taksometrā kā pasažierim," atzīst Pīters Lins, "Topology" līdzdibinātājs. "Toreiz vadītājs bija tik runātīgs, ka pusstundu ilgā brauciena laikā nepārtraukti pļāpājām – viņš man ieteica vairākas vietas, kur pilsētā var garšīgi paēst. Tad man kļuva skaidrs, ka taksisti un viņu pasažieri patiesībā var būt lieliski tūristu gidi."

Lins ir pārliecināts, ka "Taxi Diary" pat Taibei dzīvojošajiem ļauj no cita skatpunkta iepazīt pilsētas rajonus, savukārt tūristiem tā ir vienreizēja iespēja satikt un iepazīt vietējos ļaudis. "Taivānieši bieži tiek raksturoti kā ļoti viesmīlīgi, un šis ir jauns veids, kā ceļotājiem sadraudzēties ar vietējiem," viņš atzīst.

Patlaban "Topology" sadarbojas ar pieciem angliski runājošiem Taibei taksistiem, kam šādi braucieni ir arī iespēja papildus nopelnīt. Savukārt gadījumā, ja ekskursijas laikā attiecīgajam taksometram nebūs pasažieru, tā vadītājs ceļotājus iepazīstinās ar zīmīgākajiem tūrisma objektiem un piedāvās ieturēt gardu maltīti kādā vietējā ēstuvē.

"Taksisti ir paši labākie tūristu gidi – viņi perfekti orientējas Taibei, turklāt allaž zina pašas labākās ēstuves un ēdienus," atzīst Lins.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 28.04.2024  Vislatvijas golfa diena 5.maijā! Jurmala Golf Club & Hotel
Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.02001095sec.