Travelnews.lv redakcija piedāvā ieskatu interesantākajos septembra festivālos Eiropā

Festivāli ir dzīvi, dejojoši un dziedoši kultūras un tradīciju muzeji, kas aizraujošā veidā interesentus iepazīstina ar kādu konkrētu kultūru. Šī iemesla dēļ Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi interesantākos septembra festivālus Eiropā.


4. - 7. septembris. Festivāls ''Bestivāls'' (Bestival)

Festivāls ''Bestivāls'' ir iespaidīgs 3 dienu pasākums, kura laikā norit vairāki mūzikas koncerti un, protams, ballītes. Festivāls norisinās Vaita salā, Ņūportā, lielā parkā, un vislabāk zināms tā fancy dress jeb glauno tērpu konkursa dēļ. Šogad festivāla tematika ir ''Tuksneša salas diskotēka'', un būs dzirdamas Outkast, La Roux, Clean Bandit, Busta Rhymes, Disclosure un citu mākslinieku dziesmas.


6. septembris. Braemar spēles (Braemar Gathering)

Braemar memoriālais parks Skotijā ik gadu pulcē vairāk kā 20 000 cilvēkus, to skaitā arī karalisko ģimeni. Smagu veseru mešana, virves vilkšana, iespaidīgā kabera, skotu āmura mešana, skotu tradicionālās dejas un mūzika - tas viss un vēl citas aktivitātes sagaidāmas skotu kalniešu spēlēs.


7. septembris. Vēsturiskā regate (Regata Storica)

Vienā no Itālijas skaistākajām pilsētām, Venēcijā, septembrī notiek Vēsturiskā regate. Vēsturiskā regate tiek atzīmēta par godu venēcietei, Kipras karalienei Caterina Cornaro. Slavenā regate ik gadu notiek laika posmā no aprīļa līdz septembrim. Regates atklāšana notiek ar plašu 16. gadsimta stila laivu parādi, kuru vada viduslaiku tērptos ģērbusies laivu apkalpe.


7. septembris. Saracēņu bruņinieku divkaujas (Giostra del Saracino)

Līdzīgi kā Il Palio divkaujas Sjēnā, arī Itālijas pilsētā Arezzo notiekošo divkauju vērošana liek virmot viduslaiku atmosfērai, kad bruņinieki sacentās par jaunavu sirdīm. Bruņinieku divkauju svētku laikā baznīcas tiek izgreznotas ar gleznām, kurās attēloti 12. gadsimta krustneši un pilsētas ielas ir pilnas ar cilvēkiem, kuri tērpušies 12. gadsimtam atbilstošos tērpos.


8. septembris. Ragu dejas (Horn Dance)

Stefordšīrā, nelielā ciematā Abbots Bromley ik gadu notiek Ragu dejas. Īpatnējo deju vēsture aizsākusies jau viduslaikos. Vēstures avoti vēsta, ka ragu deja aizsākās pagānu laikos un saistīta ar Mersijas dzimtu, kurai piederējuši plaši medību meži. Lai palielinātu medījumu skaitu, mežsargs izdomājis ikgadēju maģisku rituālu, kura laikā medniekiem jādejo, turot briežu ragus, tad gaidāms ražens gads. Mūsdienās, gluži tāpat kā senāk, rituāla dejas sākas precīzi pulksten 8.00 un tiek izpildītas ar tūkstotis gadus seniem ragiem, kuru smagums variē no 7 līdz pat 11 kilogramiem.


19. - 24. septembris. Svētās Jaunavas Marijas svētki (Festes de la Mercé)

Spānijā, Barselonā, ik gadu septembrī notiek pilsētas patroneses svētki. Svētās Jaunavas Marijas svētki ir grandiozākie un apjomīgākie svētki Barselonā. Pilsētas svētku ietvaros tās apmeklētājiem piedāvā izpausties vairāk kā 500 aktivitātēs, ieskaitot milžu parādi (milzīgas, cilvēku vadītas koka figūras), iespaidīgus cilvēku formētus torņus (castellers) un, protams, krāšņu uguņošanu svētku noslēgumā.


20. septembris. Egremontas krabju festivāls (Egremont Crab Fair)

Anglijā, Ergemontā notiekošajam krabju festivālam nav nekādas saistības ar krabjiem. Festivāls savu nosaukumu guva jau 1267. gadā, kad karalis Henrijs II pirmā festivāla svinību laikā tā apmeklētājiem dalīja mežābeles ābolus (crab apples). Festivālam raksturīgas laikmetam atbilstošas aktivitātes - pirmsākumos tās bijušas buļļu, gaiļu cīņas, spļaušanas sacensības, taču arī mūsdienu aktivitātes necik tālu neatpaliek. Ergemontas krabju festivāla laikā dalībnieki rāpjas pa stabu, kas ieziests ar taukvielām, un izteiksmīgi mēdās. Mēdīšanās uzvarētājs ir dalībnieks, kurš spējis auditorijai parādīt visneglītāko, komiski izmežģītāko, atbaidošāko seju, savukārt skaņu izdvešana tiek uzskaitīta par bonusu.


20. septembris - 5. oktobris. Oktoberfest (Oktoberfest)

Pasaulē zināmākie alus svētki Oktoberfest sākas jau 20. septembrī un tiek svinēti 2 nedēļas. Oktoberfest svētku būtība ir vienkārša - jāgaršo un jādzer alus kā arī jāēd slavenās vācu cūkgaļas desas (bratwurst). No tā arī izriet svētkos piedzīvojamais - alus vannas, ceptu desiņu smarža, skaļa dziesmu dziedāšana un alus apreibuši vācieši.


21. septembris. Govju balle (Cows' Ball)

Katru gadu, septembra trešajā svētdienā, Slovēnijas pilsētā Bohinj notiek īpatnējā Govju balle. Vairāk nekā 50 gadus senais festivāls iezīmē ziemas iestāšanos, līdz ar to - govju atgriešanos no zaļajām ganībām un došanos atpakaļ uz kalnainajām Bohinj ielejām. Margrietiņas un govis ir ballē visbiežāk sastopamā kombinācija. Ar margrietiņu vainagiem rotātās govis nenoliedzami ir balles karalienes un parādes gājiena laikā gūst nedalāmu uzmanību.


26. - 28. septembris. Golvejas austeru festivāls (Galway Oyster Festival)

Senās ostas pilsētā Govejā, Īrijas rietumu piekrastē, ik gadu notiek Golvejas austeru festivāls. Interesantais festivāls ir veltīts Eiropas plakanajai austerei (Ostrea edulis). Vietēji sastopamās austeres tiek audzētas 3 gadu garumā tīrajos Brendona līča ūdeņos, kur tās izaug par sulīgām delikatesēm. Desmitiem tūkstošu gļotaino molusku tiek apēsti Guinness austeru ceļā, uz kura aptuveni 30 krodziņi katram melnā Guinness alus pintes pircējam uzsauc jūras velšu plati.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43548512sec.