Venēcijā vēlas būvēt kruīza kuģu terminālu uz mākslīgās salas

Jauns kruīza kuģu termināls Adrijas jūrā varētu būt risinājums debatēm, kas saistītas ar gigantisko laineru ienākšanu Venēcijas lagūnā.

Patlaban tiek pētītas iespējas Adrijas jūrā izbūvēt mākslīgo salu, uz kuras atrastos kruīza kuģu termināls. Pasažieri no salas Venēcijā tiktu nogādātu, izmantojot katamarānus. Viens no tiem spētu uzņemt ap 800 pasažieru, vēsturiskajā Venēcijas centrā tūristiem ļaujot nokļūt mazāk nekā stundas laikā. Tas nozīmētu, ka viņi vēl joprojām varētu baudīt braucienu pa Venēcijas lagūnu laivā, taču vienlaikus tiktu pielikts punkts sūdzībām par milzīgajiem kuģiem vēsturiskā pilsētas centra tuvumā.

Skeptiķi jau iepriekš izteikušies, ka kruīza laineri ne tikai piesārņo Venēciju, bet arī apdraud gadsimtiem senās celtnes, tiem kuģojot vien dažu simtu metru attālumā no Svētā Marka laukuma uz līdzšinējo kruīzu terminālu. Tomēr kruīzu industrija ir vitāli svarīga Venēcijas ekonomikai, jo pilsētas budžetā ik gadu ienes miljoniem eiro.

Patlaban nozares pārstāvjus apmierina jau iepriekš apspriestā iecere par jauna kanāla izbūvi lagūnā, kas ļautu kruīza laineriem sasniegt līdzšinējo terminālu, nekuģojot pārāk tuvu Venēcijai. Taču jauns termināls uz mākslīgas salas Adrijas jūrā ļautu izvairīties no kanāla rakšanas, ko neatbalsta vides aktīvisti. Terminālā vienlaikus varētu pietauvoties līdz pat pieciem lielizmēra kruīza laineriem, un tā izbūve izmaksātu ap 128 miljoniem eiro.

"Tas ir visloģiskākais risinājums," atzinis Renato Bodi no uzņēmuma "Duferco Engineering", kas nācis klajā ar jauno ieceri. "Šādi Venēcijas lagūna tiktu atbrīvota no lielajiem kruīza kuģiem, vienlaikus ļaujot tūristiem pilsētā arī turpmāk ierasties pa ūdeni."

Bodi piebildis, ka mākslīgās salas izbūve, kas prasītu aptuveni divus gadus, ir veids, kā izvairīties no jauna kanāla rakšanas, kas, visticamāk, atstātu negatīvu ietekmi uz vidi. Uzņēmuma piedāvātais risinājums jau guvis atbalstu gan no politiķu, gan vides aizsardzības organizāciju puses, un tiek liktas lielas cerības, ka Itālijas valdība lēmumu par labu ieceres īstenošanai pieņems tuvāko divu mēnešu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64041495sec.