Populārākie tūrisma galamērķi, kur ceļotāji mēdz piedzīvot vilšanos

Domājams, ne vienam vien ceļotājam, nokļūstot iecerētajā galamērķī, reiz gadījies atskārst, ka realitāte īsti neatbilst gaidītajam.

Sociālās saziņas vietnes Reddit.com lietotāji izteikuši viedokli par to, kuri no pasaules pazīstamākajiem tūrisma galamērķiem mēdz sagādāt vislielāko vilšanos.

Lai gan Losandželosa nereti tiek saistīta ar Holivudas krāšņumu un valdzinājumu, daudzi ceļotāji ir šokēti, jo, pretēji gaidītajam, ASV rietumkrasta metropole, viņuprāt, ir "nolaista, nedroša un netīra". Daudzi pilsētu dēvē par "garlaicīgu" un atzīst, ka, piemēram, no Holivudas Slavas alejas esot gaidījuši ko vairāk. Daudzus neapmierina arī fakts, ka lielo veicamo attālumu dēļ pārvietošanās kājām Losandželosā ir apgrūtināta. Arī sabiedriskā transporta sistēma esot nepilnīga, tādēļ pilsētu grūti iepazīt tiem, kuri neatrodas pie auto stūres.

Vilšanos ceļotāji bieži piedzīvo arī, ierodoties Stounhendžā, Lielbritānijā. Neolīta un bronzas laikmeta piemineklis, kuru ik dienu apmeklē vairāki tūkstoši tūristu, daudziem nav paticis, jo tas ir "neliels, tam nevar piekļūt pietiekami tuvu, kā arī nav vērts mērot salīdzinoši garo ceļu no Londonas."

Visai pārsteidzošā kārtā daudzi ceļotāji vīlušies, apmeklējot arī Heopsa piramīdu Ēģiptē. Viņi apraudājuši faktu, ka tūkstošiem gadu senā būve mūsdienās redzama no ātrās ēdināšanas ēstuves "Pizza Hut" logiem, turklāt atrodas pārāk tuvu lielpilsētas Kairas troksnim un kņadai. Tāpat Reddit.com lietotāji teic, ka vietējie mēdz būt pārāk uzbāzīgi, cenšoties pārdot suvenīrus un citus sīkumus, taču kāds pat atzinis, ka piramīdas centrālajā kamerā "izskatās kā kūtī".

Kritiku izpelnījusies arī Parīze, kas nodēvēta par "sliktāko pilsētu uz Zemes", daudziem kritizējot pilsētnieku nereti rupjo attieksmi pret tūristiem. Citi ceļotāji sūdzējušies, ka Francijas galvaspilsēta, kuru 2013. gadā apmeklēja 32,3 miljoni cilvēku, ir salīdzinoši dārga un nesakopta.

Tikmēr Adrijas jūras pērli Venēciju kāds Reddit.com lietotājs nodēvējis par "vērienīgu tūristu slazdu". Tā kā tiltu un kanālu pilsētu ik dienu apmeklē ap 60 000 interesentu, daudzus neapmierina tūristu pūļi, kā arī pārāk dārgi ēdieni un dzērieni. "Izslavētie kanāli ir briesmīgi netīri; tie ir pildīti atkritumiem," raksta viens no diskusijas dalībniekiem.

Ceļotāji vilšanos piedzīvojuši arī Dubaijā, kas tiek raksturota kā "ārkārtīgi dārga, virspusīga, mākslīga un nedraudzīga" pilsēta. Milzīgos tirdzniecības centrus un iespaidīgos debesskrāpjus daudzi saista ar "kultūras trūkumu", savukārt citiem Dubaijas apmeklējuma laikā traucējis karstums.

To galamērķu vidū, kur pieredzētais daudziem bijis pretrunā ar gaidīto, ir arī Jamaika. Reddit.com lietotāji apgalvo, ka salas apburošākās vietas tūrisma uzplaukuma dēļ pēdējā laikā ir atpūtnieku pārpildītas. Daudzi turklāt atzīst, ka Jamaikā viņiem traucējuši vietējo tirgoņu uzmācīgie centieni nopelnīt.

Zināmu nopēlumu saņēmusi arī tropu paradīze Bali. Atpūtnieki sūdzējušies par netīrām un pārpildītām pludmalēm, kur turklāt uzdarbojas krāpnieki.

Visvairāk kritizēto tūrisma objektu topā iekļuvis arī Niagāras ūdenskritums, Taimskvērs Ņujorkā un Tadžmahāla mauzolejs Indijā. Tiesa gan, citi ceļotāji Reddit.com dalās ar ieteikumiem par minēto vietu apmeklēšanu, un atzīst, ka viņiem par tur pieredzēto ir tikai jaukas atmiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18947506sec.