Desmit Eiropas muzeji, par kuriem, iespējams, nebūsi dzirdējis

Tu neesi iepazinies ar valsts kultūras dzīvi, ja neesi aizgājis kaut uz vienu muzeju.Vai  tev ir apnicis stāvēt garajās rindās un vēlies redzēt kaut ko vairāk par ierastajiem muzejiem? Travelnews.lv piedāvā iespēju uzzināt, kuri ir neparastākie Eiropas muzeji, lai varētu izvairīties no ierasto muzeju burzmas. 

Kampas muzejs, Prāga

Rindā stāvoši dzeltenie pingvīni, kas tumsā mirgo, un gigantiskie mazuļi bez sejām raksturo muzeja atrašanās vietu uz Kampas salas. Kampas dekoratīvās mākslas muzeja telpas glabā iespaidīgu 20. gadsimta Centrāleiropas mākslas kolekciju. Starp muzeju eksponātiem ir bijuši Yoko Ono, Endija Vorhola, Džuliana Opija darbi.

Muzeja mājaslapa - www.museumkampa.com/en/

Somu un rokassomiņu muzejs, Amsterdama

Amsterdamas kanālu ieskauta, muzeju veido privātā kolekcija ar somām, makiem, ceļasomām un rokassomiņām. Ideja par savdabīgu kolekciju dzima, kad muzeja dibinātāji, vīrs un sieva, atrada 19.gadsimta ādas rokassomiņu Anglijas ciematā. Muzejā ir iespējams aplūkot ap 5,000 eksponātu, starp kuriem  vecākais ir 16.gadsimta kazas ādas maks no Francijas.

Muzeja mājaslapa -  www.tassenmuseum.nl/en/

Zadkina muzejs, Parīze

Zadkina muzejs ir veltīts vienam no slavenākajiem 20. gadsimta krievu izcelsmes tēlniekiem - Osipam Zadkinam. Muzeja telpas atrodas autentiskā mākslas darbnīcā, kurā skulptors ar savu sievu gleznotāju strādāja teju pusgadsimtu. Muzeja telpās var apskatīt simtiem skulptūras un gleznas.

Muzeja mājaslapa - www.zadkine.paris.fr/en

CaixaForum, Madride

CaixaForum ir muzejs, kas ir ievērojams ar savu arhitektūru. Muzejs atrodas 19. gs elektrostacijā, kas ir pacelta uz balstiem, dodot iespēju apmeklētājiem nokļūt celtnes apakšā, kur izveidoti divi pazemes stāvi. Uz vienas no nama sienām ierīkots 24 metrus augsts vertikāls dārzs, kur var atrast ap 15,000 augus. Muzeja telpās notiek dažādi kultūras pasākumi un mākslas izstādes.

Muzeja mājaslapa - www.obrasocial.lacaixa.es/laCaixaFoundation/culture_en.html

Casa Museu Medeiros E Almeida, Lisabona

Muzejā ir apkopota 20.gadsimta biznesmeņa privātā kolekcija, kas ir iekārtota ar lustrām, zelta spoguļiem un stilizētiem troņa krēsliem. Muzeja pērles ir bronzas strūklaku sienas no Versaļas un Napoleona sudraba trauki. Muzejā ir izveidotas tematiskas istabas. Laika un pulksteņu istabā var atrast interesantas objektus, kas saistīti ar laika skaitīšanu.

Muzeja mājaslapa - www.casa-museumedeirosealmeida.pt/

Vasarely muzejs, Budapešta

Muzejā ir apkopotas ungāru optiskās ilūzijas līdera gleznas, uz kurām var lūkoties visu dienu. Muzejā atradīsi vairāk nekā 400 Viktora Vasarelija gleznas, kuru daudzkrāsainās līnijas, kvadrāti un viļņi, ievedīs tevi optiskās ilūzijas pasaulē. Piemērota vieta tiem, kas vēlas izbaudīt muzeju nesteidzīgā atmosfērā.

Muzeja mājaslapa - www.vasarely.hu/

Montemartīnī muzejs, Roma

Pati muzeja ēka ir ievērojama ar to, ka tajā atradās pirmā elektrostacija visā Romā. Tāpēc muzejs veido kontrastu starp moderno un  klasisko, kur starp turbīnām, dzinējiem un katliem ir novietotas seno grieķu un romiešu skulptūras. Muzejs nelīdzinās tradicionālajiem muzejiem un ir lieliska vieta jaunam skatījumam uz tēlniecību.

Muzeja mājaslapa - www.en.centralemontemartini.org/

Hofmobiliendepot mēbeļu muzejs, Vīne

Muzejā ir apkopota Vīnes Hapsburgu dinastijas karaliskā mēbeļu kolekcija. Telpu dizains ne tikai ļauj apmeklētājiem izbaudīt karalisku iekārtojumu, bet arī redzēt imperatoru ekstravagantās "sanitārās mēbeles",  piemēram, podus, kumodes un spļaujamtraukus.

Muzeja mājaslapa - www.hofmobiliendepot.at/en.html

Karikatūras muzejs, Varšava

Poļu žurnālists Eryk Lipiński muzejā ir apkopojis vairāk nekā 20,000 karikatūras no visas pasaules. Muzejs apmeklētājiem ļauj ieraudzīt karikatūru humora un grafiskā dizaina attīstību no 17. gadsimta līdz mūsdienām.

Muzeja mājaslapa- www.muzeumkarykatury.pl/joomla/

Designpanoptikum muzejs, Berlīne

Ar tādiem vārdiem kā ekscentrisks un sireāls var raksturot neparasto priekšmetu muzeja kolekciju, ko ir izveidojis krievu fotogrāfs. Muzejā atrodamie retro un medicīnas aprīkojuma detaļas ir zinātniskās fantastiskas, panka un Frankenšteina apvienojums.

Muzeja mājaslapa -  www.designpanoptikum.de

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23267317sec.