Ciems, kas pārtiek no narkotikām

"Narkociems" Son Banja Maljorkā neparādās nevienā tūristu ceļvedī. Pilsētas varas iestādes vislabprātāk šo kvartālu noslaucītu no zemes un iedzīvotājus pārceltu uz citu vietu. Tā ir spēcīgu kontrastu vieta. Ciems neatgādina brīvdienu paradīzi pie jūras, drīzāk gan kādu Brazīlijas favelu. 

Gandrīz ik minūti pie barakām apbūvētās apmetnes horizonta redzamas lidmašīnas. Uz Son Banju gan nelido neviena no tām. 23 gadus vecais Nano sapņo aizbraukt uz Vāciju un noskatīties futbola spēli vai apmeklēt BMV rūpnīcu. Taču pavisam pamest savu ciemu viņš nevēlētos. Viņš un pārējie ciemata iemītnieki, kuru ir aptuveni tūkstotis, ir romu minoritātes pārstāvji – gitanos, kā viņus dēvē Spānijā. Viņa ciemu dēvē par "Narkociemu". Nano, ievilkdams smēķa dūmu, stāsta, ka te ir viņa ģimene un pēdējā laikā dzīvot šeit kļuvis labāk.

Par narkotiku tirdzniecību Nano, kura īstais vārds ir Hosē, gan neko nestāsta, taču tas ir visiem zināms noslēpums, ka Son Banjā var nopirkt visu, ko vien apreibināties kārie vēlas. Lai arī policija apgalvo, ka kokaīna biznesa klans savu tirgu dala ar bandām no Dienvidamerikas un Nigērijas, netālu no lidostas esošais ciemats tiek uzskatīts par vienu no labākajiem narkotiku "supermārketiem".

Saskaņā ar laikraksta "Última Hora" datiem, šovasar vienā nedēļas nogalē vien ciematiņā iegriezušās ap 2000 automašīnas, lai iegādātos reibinošās vielas aptuveni 175 000 eiro vērtībā. Tūristi ir svarīga narkotiku tirgoņu mērķa grupa. 

Kārtības sargu cīņa pret šo rūpalu gan nav pārāk sekmīga. Pēdējais lielākais trieciens pret Son Banja klanu, kad tā pārstāvji nonāca cietumā, bija pirms astoņiem gadiem. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48470998sec.