8 populārākie Eiropas Ziemassvētku tirdziņi [1]

Decembrim ik gadu raksturīgs iepirkšanās drudzis, ģimenes kopā sanākšana - svētki, un ir tikai viens notikums, kas ietver šo visu un svētku sajūtu rada jau novembrī – Ziemassvētku tirdziņš. Lai ļautu ielūkoties Eiropas svētku burvībā, viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā "Latvia Tours" apkopojusi Eiropas skaistākos Ziemassvētku tirdziņus, kas vienaldzīgu neatstās nevienu.

Ap Ziemassvētku tirdziņiem virmo kāda īpaša sajūta, kas silda mūsu sirdis un piepilda dvēseli ar prieku. Ziemassvētku dziesmu skaņa, piparkūku smarža un pilsētu laukumus pārklāj tirgotāju mājiņas, lai piedāvātu tradicionālos ēdienus un skaistākās dāvanas. Šodien Ziemassvētku tirdziņš vairs nav tikai tradīcija Vācijā, Francijā un Austrijā, bet tā ieviesusies arī citviet Eiropā.

"Gadu no gada ļoti pārsteidz skaisti tirdziņi Prāgā, Vīnē, Budapeštā un Kopenhāgenā. Un konkurētspējīgi ir arī tepat Tallinā un, protams, Rīgā. Ārvalstu tūristi mūsu tirdziņus atzīst par vieniem no skaistākajiem Eiropā. Tallinā un Rīgā tirdziņos iespējams apskatīt arī īstus dzīvniekus- tepat Rīgā izveidota "Trušu karaliste", bet Tallinā apskatāmi zaķi, kazlēni, jēriņi un zosis," stāsta "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša.

Francija, Strasbūra

Nekādi nav iespējams palaist garām nepārspējamo Ziemassvētku egli, kas paveras kolīdz ienākat Ziemassvētku tirdziņa laukumā. Strasbūras tirdziņš ir īpaši ainavisks un atgādina pasakainu apsveikumu kartiņu, turklāt piedāvā vairāk ēdienu un dzērienu kā vienā vakarā iespējams nobaudīt. Ielās virmo brīvdienu gars, un ceļš izgaismots neskaitāmām gaismiņu virtenēm. Ja vēlaties iepazīt Ziemassvētku tirdziņu vēsturi, Strasbūras tirdziņš ir pirmais un vecākais Eiropā, kas noticis jau tālajā 1570.gadā.

Somija, Helsinki

Somija ir tā vieta, kuru bērnībā ik katrs esam sapņojuši apmeklēt. Galu, galā tā ir īstenā Ziemassvētku vecīša (Santa Klausa) mājvieta, vismaz tā uzskata paši somi. Kamēr citiem Eiropas tirdziņiem decembra mēnesī nav paveicies ar sniegotiem kalniem, Helsinkus pārņem patiesa svētku noskaņa līdz ar brīdi, kad zemi pārklāj sniegs. Šeit, iespējams, jārēķinās ar nedaudz vēsāku svētku noskaņas izpēti, taču ar piemērotu apģērbu iespējams piedzīvot neaizmirstamus somu Ziemassvētkus pašā Ziemassvētku leģendas mājvietā.

Vācija, Brēmene

Vēsturiskais novietojums, romantiskās Ziemassvētku gaismiņas un grezni izrotātas laivas rada īpašu Ziemassvētku noskaņu, kas apbur arvien vairāk apmeklētāju katru gadu. Veser upes krastos ik dienu promenādē paveras jaunas durvis un atklāj īpašu pārsteigumu, pastaigu pārvēršot par iespēju izstaigāt adventes kalendāra eju pilnā cilvēka augumā. Tirdziņu stendi ir piekrauti ar dažādiem gardumiem un našķiem. Ceptas mandeles, vafeles ar kanēli, piparkūkas, karstvīns. Šāda tirdziņu apmeklēšana uzbur īstus svētkus visai ģimenei. Vecpilsētas centrs ap domes ēku un Rolanda statuju, pārvēršas par iedvesmojošu Ziemassvētku tirdziņu ar 170 stendiem. Apsnigušajos tirgus namiņos pieejama plaša delikatešu un zivju izvēle. Gaisā tvaicējas karstvīna, ceptu ābolu un kanēļa smarža un ik uz soļa pavada klusas Ziemassvētku dziesmas un korāļi.

Vācija, Nirnberga

Katrs Ziemassvētku tirdziņš ir interesants ar ko ļoti unikālu un raksturīgu konkrētajam reģionam. Nirnberga ir nominēta kā viens no greznākajiem Ziemassvētku tirdziņiem pasaulē, turklāt ir slavena ar savām Nirnbergas desiņām, piparkūkām, un savdabīgām, ēdamām figūriņām vīrieša formā, gatavotām no plūmēm. Šis tirdziņš tiek atklāts ik gadu piektdienā, pirms pirmās Adventes un tiek pārraidīts televīzijā daudzviet pasaulē.

Zviedrija, Stokholma

Atšķirībā no tirdziņiem Francijā un Vācijā, zviedru Ziemassvētku tirdziņš īpašs ar iespēju tajā atrast ļoti daudz dažādu delikatešu. Daži uzskata, ka ziemeļu valstis spēj piedāvāt visīstenāko Ziemassvētku sajūtu, taču par to iesakām pārliecināties pašiem! Šeit jūs gūsiet iespēju nobaudīt dažāda veida saldumus, kūpinātu gaļu, tostarp ziemeļbrieža un aļņa. Iemalkot karstu glogu, tradicionālo Ziemassvētku dzērienu ar mandelēm un rozīnēm, kā arī nogaršot dažādas delikateses un zivis.

Čehija, Prāga

Izvietots pašā pilsētas centrā, grezni rotājas Prāgas Ziemassvētku tirdziņš. Lai Prāgas apceļošana būtu interesantāka, daudzi mazāki tirdziņi izkaisīti pa visu pilsētu. Gaļas kalni, kas tiek pagatavoti jūsu acu priekšā un uz iesma grauzdēts šķiņķis ir populāra vietējo iedzīvotāju izvēle. Svētku garšu varat smelties arī gardā karstvīna glāzē vai tradicionālajā čehu alū, tostarp "Budvar", "Staropramen" un "Urquell".

Austrija, Zalcburga

Zalcburgas Ziemassvētku tirdziņš ir fantastika vieta, kurā pavadīt brīvdienas. Tirdziņš izkārtots pašā Hoenzalcburgas cietokšņa pakājē, un šī atrašanās vieta tirdziņam piešķir īpaši gleznainu ainavu ar skatu uz pilsētu. Ar gandrīz 100 tirgus namiņiem, Zalcburgas svētku tirdziņš iemantojis atzinību to cilvēku vidū, kas Ziemassvētku iepirkšanos pārvērš gaumīgā piedzīvojumā. No ēdieniem un dzērieniem līdz tekstilizstrādājumiem un rotaļlietām - Zalcburgas Ziemassvētku tirdziņā ir it viss.

Austrija, Vīne

Vīni dēvēt par Ziemassvētku tirdziņa mājvietu būtu pieticīgi, drīzāk par Ziemassvētku ciemata. Katrs pilsētas laukums brīvdienu laikā pārvēršas pasakā. Savu dienu varat sākt pie Rātslaukumu un turpināt caur dažnedažādiem mazākiem burvīgā tirdziņa koridoriem. Tirdziņš ietver Ziemassvētku ciematu "Old AKH", Ziemassvētku ciematu "Maria-Theresien-Platz", seno Vīnes Ziemassvētku tirgu "Freyung", "Schoenbrunn" pils tirgu, "Am Hof" Adventes tirgu, un Ziemassvētku tirdziņu "Spitt". Katra vieta piedāvā ko īpašu un unikālu no Austrijas. Varat izvēlēties starp iepirkšanos, ēdienu baudīšanu, bērnu karuseļiem un daudz ko citu, vai gluži pretēji – pamēģināt visu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Sise 12/14/2015 15:08 Vīni gan izņemtu no saraksta, jo visu samaitā tas, ka ik viens ģīmī var iepūst cigarešu dūmus it visur... kafejnīcās - tai skaitā nesmēķētāju zonās, tirdziņos... it visur!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.221277sec.