Tūristi zog Stounhedžas iežus un pārdod tos interneta veikalā eBay

Stounhedža ir viens no pasaules kultūras mantojuma brīnumiem. Šis veidojums radies 5.000 gadus atpakaļ Viltšīras plašumos Anglijā. Akmeņi izvietoti precīzi tā, lai iezīmētu gadalaiku maiņu pēc saules un mēness stāvokļa. Daži akmeņi tikuši transportēti no mītiskajiem Preseli kalniem Velsā, kas no pieminekļa ir 385 km attālumā.

2015. gadā Stounhedžas pieminekli apmeklējuši 1.3 miljoni tūristu. Tomēr cilvēki ne vienmēr apskates laikā mēdz izbaudīt šo vareno ikonu tikai vērojot vien, atmiņas iemūžinot fotogrāfijās. Izrādās, ir apmeklētāji mēdz "aizņemties" slavenā pieminekļa materiālus - akmens šķembas.

Jāatzīst gan, ka šķembas tik ņemtas no Pembrukšīras Nacionālā parka Velsas rietumos, aptuveni 225 kilometru attālumā no Stounhedžas, kopš tika izziņots, ka slavenā Stounhedžas veidošanā akmeņi tika izmantoti no  šejienes. Pēc šī paziņojuma kļuvusi populāra akmeņu tirdzniecība interneta pārdošanas vietnēs un to tirgošana izsolēs, kur pulēti akmeņi pieejami par cenu līdz pat 62 Eiro.

Tā kā ziņas izplatās strauji, Pembrukšīras Nacionālajā parkā ierodas aizvien vairāk cilvēki, kas sev līdzi mēģina paņemt gabalus no teritorijā esošā smilšakmens. Negantais ieradums ir kļuvis tik pašsaprotams, ka reti kurš tam pievērš uzmanību.

Parka amatpersonas aicina cilvēkus saudzēt vēsturisko mantojumu un apzināties, ka veikto darbību rezultātā tiek grauta ainava. Šādā veidā tiek laupīti pagātnes pierādījumi, ko vairāk nevar atgūt. Tā kā Velsas apgabalā ir vairāki minējumi par vietām, no kurām nākuši Stounhedžas būvei paredzētie akmeņi, amatpersonas cer, ka trofeju zagļi atturēsies no zādzībām arī citviet.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.420012sec.