Plaši tiks atzīmēta Eiropas Savienības dzimšanas diena

2016. gada 9. maijā ar daudzveidīgiem pasākumiem no Lisabonas līdz Ludzai tiks atzīmēta Eiropas diena jeb Eiropas Savienības dzimšanas diena. Latvijā Eiropas diena jau ieskandināta ar Mobilā zināšanu ekspreša un Eiropas lietu speciālistu viesošanos skolās, bet kulmināciju tā piedzīvos ar virkni pasākumu visā valstī. Par tiem iespējams uzzināt īpaši izveidotā Eiropas dienas kartē.

9. maijā īpašā Eiropas eksāmenā jau trešo gadu tiks noskaidrots erudītākais ES lietu zinātājs. Savus spēkus katrs varēs izmēģināt no plkst. 8:00 līdz 21:00 eksāmena vietnē www.esmaja.lv/eiropas_eksamens. Eksāmenā īpaši aicināti piedalīties skolēni, bet balvas var nopelnīt arī tie, kam skolas dienas jau aiz muguras.

Ikvienam interesentam 9. maijā no plkst. 13:30 līdz 16:30 durvis vērs Eiropas Savienības māja (Aspazijas bulvārī 28), Ārlietu ministrija (Krišjāņa Valdemāra ielā 3), kā arī Dānijas, Igaunijas, Itālijas, Nīderlandes, Polijas, Somijas, Vācijas, Zviedrijas, Gruzijas, Moldovas un Ukrainas vēstniecības. Plašāka informācija par šo un citiem pasākumiem Rīgā http://www.esmaja.lv/eiropas-diena/eiropas-dienas-pasakumi-9maija-riga.

Papildu informācija par visiem pasākumiem pieejama īpaši izveidotā kartē: http://ej.uz/EiropasDiena2016.

1950. gada 9. maijā, kad Eiropu pēc postošākā kara cilvēces vēsturē bija sadalījis dzelzs priekškars, Francijas ārlietu ministrs Robērs Šūmans aicināja Eiropas valstis apvienot ieroču ražošanā būtiskās ogļu un tērauda nozares. Viņa plāns tika īstenots un padarīja neiespējamu jaunu karu starp iesaistītajām valstīm. Gadu gaitā kopīgi pārraudzīto nozaru un projektā iesaistīto valstu skaits pieauga, un uz Šūmana plāna pamatiem būvētā valstu savienība kļuva par bāku arī Latvijai, atgriežoties Eiropā. Arī šodien Eiropa saskaras ar draudiem ierastajam mieram un stabilitātei. 9. maijā atzīmētā Eiropas diena ir atgādinājums, ka, tikai rīkojoties kopīgi, Eiropas valstis var pārvarēt arī vislielākās grūtības. Vairāk par Eiropas dienu un 9. maija nozīmi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.32469416sec.