Iepazīsti Austrālijas aborigēnu kultūru, neatstājot pilsētas robežas

Mūsdienu Austrālija ir ārkārtīgi moderna, bet pati zeme ir ļoti sena un pasaulē pazīstama ar savu vēsturi un aborigēnu kultūru, kas ir senāka par 50 tūkstošiem gadu. Varētu padomāt, ka labākās vietas, kur izbaudīt šo kultūru būtu Austrālijas vidiene vai Kakadu Nacionālais parks. Tomēr aborigēnu kultūra ir bijusi spējīga pielāgoties jaunajam, pieturoties pie savām unikālajām tradīcijām.

Sidneja

Pasaules slavenā Sidnejas Operas ēka ir īpaša ar savu atrašanās vietu – tā senatnīgi ir bijusi vietējo aborigēnu tikšanās vieta. Turklāt pašā Operas ēkā ir iespēja vērot īpašu dejas teātri ar Austrālijas aborigēnu deju priekšnesumiem priekšnesumiem. Lai iegūtu īpašu ieskatu Sidnejas iezemiešu vēsturē ir iespēja pierakstīties uz kultūras ekskursijām. Vienā no ekskursijām ir iespēja piedzīvot gan braucienu ar kuģīti uz vienu no Sidnejas salām, kur ir iespēja vērot kulturālu priekšnesumu, gan pastaigu pa Sidneju. Pilsēta sniedz iespēju apskatīt senos aborigēnu gravējumus, vienlaicīgi vērojot skaistus dabas skatus no klinšainajiem Sidnejas apvidiem.

Melburna

Melburnas karaliskajā botāniskajā dārzā, kas ir svarīga vietējo iezemiešu senču vēsturiskā dzīvesvieta, ir iespēja iepazīties ar vietējo aborigēnu ēdieniem, darbarīkiem un medicīnas iespējām. Sliktos laikapstākļos ir iespēja doties uz Melburnas muzeju, kas kalpo arī kā vietējo aborigēnu kultūras centru. Runājot par mākslu, Melburna ir labākā vieta, kur apskatīt aborigēnu radītos mākslas darbus – skulptūras, gleznas un citu veidu izstrādājumi. Ja jau aborigēni ir Austrālijas pirmiedzīvotāji, tad pie šīs kultūras piedien iespēja izbaudīt autentisko Austrālijas ēdienu. Vairākās vietās Melburnā ir iespēja nobaudīt visai eksotiskus ēdienus, piemēram, ķenguru gaļas burgeru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65110612sec.