Nicu pārņēmis jauns terorakts (video)

Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Vēl tikai pirms divām dienām, 14. jūlijā, medijos izskanēja ziņa, ka Francija plāno atcelt ārkārtas stāvokli valstī, kas tika ieviests pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē pērnā gada novembrī. Kopš tā brīža ārkārtas stāvoklis tika pagarināts trīs reizes un pēc ceturtdien notikušā terorakta, ārkārtas stāvoklis tiek pagarināts vēl uz trīs mēnešiem.

Ārkārtas stāvokļa laikā policijai ir tiesības piemērot mājas arestu personām, kuras tiek uzskatītas par draudu sabiedrības drošībai. Tāpat tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi sabiedriskās vietās.

Bez ārkārtas stāvokļa pagarināšanas, Francijas prezidents Fransuā Olands iesaucis armijas rezervistus, lai pastiprinātu žandarmērijju, policiju un robežsardzi. Piektdien Francijas prezidents piektdien vadīs valsts aizsardzības un drošības dienestu vadītāju sanāksmi, lai lemtu par iespējamiem tālākiem pasākumiem.

Savukārt, Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" savu sestdien, 16. jūlijā, plānoto lidojumu uz Nicu vēl nav atcēlusi. Patlaban "airBaltic" turpina rūpīgi sekot situācijas attīstībai un kompānija ir gatava ieviest papildu drošības pasākumus pēc nepieciešamības vai drošības iestāžu norādījumiem.

Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis Latvijas iedzīvotājiem, kas šobrīd atrodas Francijā, iesaka izvairīties no lieliem pūļiem un plaši apmeklētiem pasākumiem. Ārlietu ministrija informē, ka, ja atrodaties Nicā un ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tad iespējams zvanīt uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.41926599sec.