12 tūrisma jaunumi, ko vērts izmēģināt Lietuvā

Lietuvas Nacionālā tūrisma veicināšanas aģentūra "Lithuania Travel" izvēlējusies interesantākos objektus, kuru vidū sev piemērotas vietas atradīs gan ceļotāji ar ģimeni, gan tie, kas medī iespaidīgas fotovietas, gan arī tie, kam ceļojumi ir neatņemama daļa no jaunatklājumu prieka.

1. Viļņas televīzijas torņa skatu laukums

Viļņas televīzijas tornis, kas ik gadu kļūst par valsts augstāko Ziemassvētku eglīti, ir pārsteidzis ne reizi vien – drosmīgākajiem torņa apmeklētājiem 180 metru augstumā atvērts atklāta tipa skatu laukums. Lai aplūkotu Viļņas panorāmu, būs jāpaceļas uz 22. stāvu. Vairāk informācijas šeit.

2. Atjaunots Aleksota (Aleksotas) skatu laukums Kauņā

Uz Aleksota skatu laukumu caur zaļo koku koridoru var pacelties ar vēsturisko starpkaru periodā uzbūvēto funikulieri (šādi pasaulē ir retums). Sasniedzot mērķi, gan dienas, gan nakts laikā tur paveras Kauņas vecpilsētas sarkano jumtu panorāma, kas liek pilsētā iemīlēties no jauna. Vairāk informācijas šeit.

3. Atjaunots Etnokosmoloģijas muzejs Molētu rajonā

Ir atjaunots Etnokosmoloģijas muzejs, kas jau daudzus gadus pārsteidz ar saviem eksponātiem un neierasto arhitektūru! Jūlijā muzeja apmeklētājiem plānots izstādīt jaunas iekšējās ekspozīcijas un kosmonautikas izstādi, kas neatstās vienaldzīgus. Taču līdz tam etnokosmologi aicināti pavērties uz Molētu apkārtni no stikla elipsoīdā ierīkotā skatu laukuma. Vairāk informācijas šeit.

4. Ceļojums uz Nidu ar kuģi "Raketa"

Pasažieru kuģis un inženierleģenda "Raketa" šovasar plāno vest pasažierus no Kauņas uz Nidu. No atjaunotās Kauņas "Combo" piestātnes kuģis aties ceturtdienās-sestdienās 9.00 no rīta, savukārt no Nidas senās piestātnes — ceturtdienās, piektdienās un svētdienās 15.30. Pirmie ceļojumi pa upi plānoti jau jūnija sākumā. Vairāk informācijas šeit.

5. Izglītojoša taka "Mairoņa (Maironis) ceļš gar Dubīsu"

Šogad atklātā izglītojošā taka ne velti nodēvēta Mairoņa vārdā. Dzejnieks savās rindās pelnīti slavināja zaļās Dubīsas (Dubysa) nogāzes un brīnišķīgo zilo upi. Šogad Dubīsas reģionālajā parkā atklātais Mairoņa ceļš ļauj priecāties par Luknes (Luknė) un Lelīkas (Lelyka) ieleju. Šeit ierīkoti informatīvie stendi, laipas pār upēm, kā arī ir uzbūvēts neliels koka skatu tornis. 13 km garā trase ir piemērota gan gājējiem, gan velobraucējiem. Tā sākas no Dubīsas reģionālā parka Apmeklētāju centra Kaulaķos (Kaulakiai) un turpinās līdz Betigolai (Betygala). Vairāk informācijas šeit.

6. Stikla kvartāls Viļņā

Viļņas pilsētā atjaunota uz skaistākās fotovietas godu pretendējošā Stiklių iela. Virs ielas iekārtas 50 krāsainas zvaigznes, ko vakaros iededz ierasto laternu vietā. Vairāk informācijas šeit.

7. Kirkilu (Kirkilų) izklaides parks

29. maijā atklātais Kirkilu izklaides parks — īsta paradīze ģimenēm. Parks pārsteigs ne tikai mazākos, bet arī pusaudžus un viņu vecākus. Blakus batutiem, kas tik ļoti patīk mazajiem apmeklētājiem, ir mini golfs un izglītojoša putnu taka, bet izklaides kompleksa "nagla" ir gravitācijas māja ar telpām, kurās būs iespēja izjust bezsvara stāvokli. Kad siltā sezona būs jau gandrīz pusē, 1.jūlijā tiks atvērts kaņepju labirints. Vairāk informācijas šeit.

8. Atjaunots Molētu tehnikas muzejs

Tikai pirms pāris gadiem atklātais Molētu tehnikas muzejs nesnauž arī šosezon – muzejā izveidota jau ceturtā ekspozīciju zāle senajai speciālajai tehnikai. Šogad muzejs pieaudzis par divdesmit jauniem eksponātiem, bet tā teritoriju plānots paplašināt gandrīz divas reizes. Turklāt pie muzeja apmeklētājus sagaidīs agrāk šeit nebijušais dīķis, kurā gribētāji varēs izbraukt ar senajiem ūdens velosipēdiem. Vairāk informācijas šeit.

9. Atomtūrisms Pasvalē

Pēc slavenā seriāla "Černobylis" (Černobiļa) pasaule sajukusi prātā atomtūrisma dēļ. Tiem, kas vēl nav paspējuši atgūties no iespaidīgā katastrofas ekranizējuma, patiešām ir vērts apmeklēt Pasvales novada muzeju. Līdz 30. jūnijam šeit atvērta izstāde "1:23:40 — laiks, kas mainījis cilvēces vēsturi" ("1:23:40 — laikas, pakeitęs žmonijos istoriją"), kurā apmeklētāji varēs apskatīt vairāk nekā pussimt eksponātu, kas vēsta par aptuveni pirms 34 gadiem notikušo kodolenerģētikas traģēdiju Ukrainā. Izstādi papildina fotogrāfijas, kurās fiksēti Šarūna Jasjukeviča (Šarūnas Jasiukevičius) ceļojumu mirkļi no Černobiļas zonas. Bet tiem, kas gatavi ienirt Lietuvas vēstures dzelmēs, Pasvales rajona Žadeiķu (Žadeikių) mežā no šī brīža var apmeklēt bunkuru, kurā pēckara gados slēpās partizāni. Mežabrāļu godināšanai mežā uzstādīts piemiņas krusts, savukārt tiem, kas vēlas iepazīties ar partizānu ikdienu, atjaunots ne tikai bunkurs, bet arī nometnes vieta. Vairāk informācijas šeit.

10. Atjaunotā Nida

Pasakaini skaistā pilsēta Kuršu jomas krastā ilgi gaidīto vasaru sveiks vēl jaukāka. Šeit atjaunota pie ostas izveidotā, maigā jomas vēja appūstā Nidas piestātne, kur drūmākā dienā ir patīkami ieiet pēc tasītes kafijas, bet mierīgā vakarā — vakariņās. No šī brīža ciemos aicina arī Nidas bāka — no 29 metru augstā torņa, kas rāda ceļu jūrniekiem, pavērsies iespaidīga Kuršu kāpu ainava. Unikālo dabu varēs apskatīt gan uzkāpjot Pārnidža kāpā (Parnidžio kopa) vai pastaigājoties tās pakājē, gan apmeklējot Nagļu (Nagliai) pelēko kāpu masīvu un Preilas kāpas (Preilos kopa) — šeit atvērtas lielākas kāpu panorāmas, kā arī atjaunotas un paplašinātas agrākās skatu vietas un gājēju takas. Turklāt no jūnija pilsēta sasniedzama ne tikai ar automašīnu vai romantiskiem kuģīšiem, bet arī ar mazām lidmašīnām.

11. Nefrīta pirts "Atostogų parkas" ("Brīvdienu parkā"), Palangā

Šovasar patiesi netrūks atpūtnieku, kas kārotu stiprināt savu veselību, tāpēc "Atostogų parkas" Palangā no 30. maija aicina atpūtniekus uz unikālo Nefrīta pirti. Šajā īpašajā veselību veicinošajā procedūrā ierasto pirts akmeņu vietā ir īsti nefrīta akmeņi, kuru ārstnieciskajam spēkam Austrumu medicīnā tic kopš seniem laikiem, bet pirts sienas veidotas no veselīgā ciedra ar dabīgi antiseptiskām un dezinficējošām īpašībām. Vairāk informācijas šeit.

12. Vištīša (Vištytis) vējdzirnavas

Vištīša pilsētiņā, ezera tuvumā ar tādu pašu nosaukumu, kādreiz spārnus vēcināja vējdzirnavas. Padomju laikā tie tika noņemti, taču tagad šī unikālā būve ir atdzimusi — dzirnavas ir atjaunotas un pielāgotas apmeklējumiem ne tikai kā muzejs, bet arī kā skatu tornis. Karantīnas laikā būvi var aplūkot tikai no ārpuses, taču jūnija vidū plānots dzirnavu durvis vērt visiem interesentiem. Vištīša dzirnavas pieskatīs un apmeklētājus turp pavadīs Vištīša reģionālā parka apmeklētāju centra darbinieki. Vairāk informācijas šeit.

Vairāk ideju par ceļojumiem pa Lietuvu: www.lithuania.travel.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47184992sec.