7 maģiskas brīvdabas izklaides, kuras var izbaudīt dziļi Lietuvas mežos

Lietuva ceļotājiem spēj piedāvāt ilgspējīgu atpūtu un piedzīvojumus dabā - apslēptie dabas brīnumi vilina jaunos piedzīvojumos. Ciemiņi var izmēģināt zālīšu ievākšanu, spāru vērošanu vai meža peldes.

Līdz ar diskusijām par klimata pārmaiņām, arvien vairāk cilvēku atbalsta ilgspējīgu tūrismu - nesenā aptaujā 42% respondentu atzīmēja, ka prioritāti sniedz ilgspējībai.

Tie, kas meklē neatklātus, ilgspējīgus piedzīvojumus, Lietuvu ir atklājuši kā piemērotu, mierpilnu galamērķi. Meži piedāvā estētisku baudu gan acīm, gan ausīm. Pavisam nesen šie meži sevī slēpa arī militāros noslēpumus. Centrālajā Lietuvā vēl iespējams uziet Padomju ballistisko raķešu bāzes paliekas, kā piemēram, uz zemes esošā, vidēja rādiusa kodolraķešu bāze Ukmerges rajonā. Taču pēc Aukstā kara, meži tika atgriezti cilvēkiem, lai tie var izbaudīt dabu, nakšņot teltīs, doties pārgājienos utt.  

"Mēs esam mežu zeme," skaidro Indre Trakimaite-Šeškuviene, "Lithuania Travel" mārketinga vadītāja. "Meži ir svarīgs Lietuvas vēstures un kultūras simbols. Neskatoties uz 19.-20. gadsimtu industriālo attīstību, mēs esam saglabājuši plašas mežu teritorijas. Popularizējoties ekotūrismam, šīs lokācijas kļuvušas par vietu meditācijām, veselības kūrēm un citiem atpūtas veidiem, kas sniedz iespēju labāk izbaudīt visu, ko daba spēj sniegt."

Indre sagatavojusi 7 iespējas, kā izzināt un atklāt Lietuvas mežus pilnā to skaistumā. Vairākas vietas iespējams apvienot vienā izbraucienā, izvēloties kādu no piedāvātajiem maršrutiem vai izveidojot savu maršrutu.

1. Zālīšu ievākšana

Zālītes un zāļu tējas arī Lietuvā ir daļa no tradicionālās medicīnas. Vairākums lietuviešu zina tradicionālās medicīnas pamatus: zālītes, kuras palīdz gremošanai, atvieglo klepu un paredzētas saaukstēšanās un gripas simptomu ārstēšanai. Tomēr daži dodas vēl tālāk. Ziemeļaustrumu Lietuvā, mežu ieskautā pilsētā, Anīkšķos, profesionāls zāļu vīrs Ramūnas Daugelavičius apvieno tradicionālo lietuviešu pieredzi ar zināšanām no citām kultūrām un zinātniskajām metodēm, sniedzot unikālu zālīšu pieredzi. Sākot no garšvielu ievākšanas līdz īpašām tējas ceremonijām, uguns rituāliem un sakņu kafijai - visi iespējamie veidi, kā izbaudīt dabas dāvanas.

2. Tauriņu un spāru vērošana

Tauriņu un spāru vērošana var būt tik pat aizraujoša kā putnu vērošana. Lietuva ir vienīgā vieta pasaulē, kur spāres tiek profesionāli iezīmētas un uzskaitītas. Kā zinātnieki novērojuši, šie mazie radījumi spēj apceļot tūkstošus kilometru. Ventes ornitoloģijas stacijā tiek atklāti un izzināti spāru migrācijas noslēpumi. Netālu no stacijas, Lietuvas rietumu daļā, ekotūrisma entuziaste Daiva Stanislovaitiene piedāvā tauriņu, spāru un putnu vērošanas tūres ar iespēju apmesties skaistā villā.

3. Meža peldes

Japāņu tradicionālais shinrin-yoku vai meža pelde ir veids kā dziedēt un atjaunot garu, kas novārdzis ikdienas steigā starp darbu, pienākumiem un tegnoloģijām. Iegrimšana dziļajos meža skatos, skaņas, aromāti un pat garša palīdz atbrīvoties un atjaunot intelektuālo koncentrēšanos un spēku. Sertificēts shinrin-yoku gids, Mila Monk sniedz privātas un grupu tūres dažādos Lietuvas mežos.

4. Pasaulē lielākais sapņu ķērājs

Sapņu ķērāji pasargā mūs no sliktiem sapņiem. Tiem, kas bieži redz murgus, jāapciemo priežu mežs Austrumlietuvā esošajā Asvejas reģionālajā parkā.  Pasaulē lielākais sapņu ķērājs ir gandrīz 13 metrus augsts un tā diametrs sasniedz 10 metrus. Tas ir izveidots no 1 kilometra virves, 700 vilnas detaļām, 319 pērlītēm un kopā tas sver 156 kilogramus. Sapņu ķērājs atrodas eko kūrorta Golden Forest teritorijā. Kūrortā atrodas arī meža labirints ar četriem elementiem, kuru var ieveikt tikai izmantojot intuīciju, pie šī labirinta norisinās ikgadējais Masters of Calm festivāls aktīvai un apzinīgai kopienai.

5. Meža gramafons

Meža skaņu ķērāju iespējams atrast Kuršu kāpā - dabas rezervātā, Lietuvas rietumu daļā. 3 metrus augstā, gramafonam līdzīgā konstrukcija apkopo dabas skaņas. Ciemiņiem iekšā jāpavada apmēram pusstundu, lai piedzīvotu šo maģisko un mierīgo meža simfoniju.

6. Meža kāpas

Smilšainās kāpas parasti ir ierasts Baltijas jūras skats. Tomēr dažas atrodas tālu prom no jūras, dziļi mežā. Dienvidlietuvā, priežu mežā esošā kāpa pilnīgā pārvērš ierasto ainavu un piedāvā unikālu iespēju pabūt neskārtā dabā.

7. Meteorīta krāteris

165 miljonus gadu atpakaļ, milzīgs meteorīts nokrita netāru no Verpiai, centrālajā Lietuvā. Eksplodējot, izraisītā uguns iznīcināja visu dzīvību Lietuvas teritorijā un aiz sevis atstāja 50 kvadrātkilometru plašu krāteri. Labākais veids, kā apmeklēt šo vietu ir ar riteņiem, dodoties pa vienu no maršrutiem, kas ved cauri krāterim.

Dziļie, zaļie un maģiskie Lietuvas meži ir lieliska vieta, lai izbaudītu mieru nomaļās vietās, ceļojot ar kājām, ar divriteni vai ar kemperi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51103806sec.