Lietuvas kūrortu jaunumi: no nebijušas izklaides līdz darba brīvdienām

Šodien, 30. jūnijā, Lietuvas kūrorti un kūrortu teritorijas pirmo reizi vispārējā virtuālā pasākumā Latvijas žurnālistus, tūroperatorus un citus interesentus iepazīstināja ar tūrisma sezonas jaunumiem, pārrunājot arī tūrisma nozares izaicinājumus saistībā ar pandēmiju un cerības uz šī gada tūrisma sezonu.

Pēc Lietuvas kūrortu asociācijas direktores Kristīnas Citvarienes (Kristina Citvarienė) teiktā, kūrorti pirmie pielāgojās jaunajai pandēmijas realitātei un veica visus nepieciešamos pasākumus un ieviesa dažādus interaktīvus risinājumus.

Neskatoties uz joprojām sarežģītajiem apstākļiem, 2021. gads daudziem Lietuvas kūrortiem ir jubilejas gads – Birštona svin 175., bet Ignalina – 155. gadadienu. Savukārt Neringa saņems Lietuvas kultūras galvaspilsētas titulu. Druskininki, Palanga, Anīkšči un Traķi piedāvā ne tikai izklaidi un atpūtu, bet arī iespēju vienlaicīgi strādāt un atpūsties. Visi kūrorti un kūrortu teritorijas tūristiem ir sagatavojuši daudz patīkamu pārsteigumu.

Birštonā tiks atvērta pirmā viedā spa viesnīca

Šogad Birštonas kūrorts svin 175. gadu jubileju un par godu tam, visa gada garumā tiks organizēti dažādi pasākumi. Kaut arī kūrorta svētki jau aizvadīti, pilsētas iedzīvotājus un viesus sagaida vēl daudzi un dažādi pasākumi, kuri tiks organizēti ievērojot visus drošības pasākumus.

Pārgājienu cienītājus gaida pārsteigums, jo šogad Birštona pievienojās pārgājienu maršrutam “Miskas taka”, kas ved cauri visām Baltijas valstīm, cauri kūrorta centram un lielajam Nemunas līkumam. Turklāt kūrorta teritorijā ir izveidoti 19 dažādi maršruti, kas veltīti dabai, infrastruktūrai un vēsturei: "Minerālūdens ceļš", "Strūklakas", "Labākais selfijs" – šos un citus maršrutus var apskatīt, dodoties  kājām, ar velosipēdu vai arī ar ūdens transportu.

Tāpat Birštonā atvērta jauna spa viesnīca “Esė”, kura pielāgota šīs tūkstošgades dzīvesstilam un vajadzībām. Šī būs viedā spa viesnīca, kurā reģistrēšanās un izrakstīšanās no procedūrām notiks, izmantojot viedtālruni. Tāpat būs iespēja reāllaikā pa tālruni vai televizora ekrānu telpā pārbaudīt baseina vai pirts kompleksa noslogojumu, kā arī ar viedtālruņa palīdzību veikt citas darbības. Šajā viesnīcā būs iespējams izmēģināt Baltijā pirmo daudzvietīgo hiperbārās oksigenācijas terapijas kameru (Barokamera).

Druskininki aicina baudīt kultūru un atpūsties strādājot

Druskininku kūrorts, kas slavens ar augstas kvalitātes veselības un atpūtas pakalpojumiem, tagad ir izvirzījis mērķi kļūt par pagaidu darba vietu cilvēkiem, kuri plāno atsākt darbu – augusta beigās durvis vērs unikāla “Tech Spa” kopstrādes telpa. Tāpat Druskininki aicina parūpēties par sevi “Amberton Green SPA”, vienīgajā spa Ziemeļeiropā, kurā ir pieejami miega terapijas pakalpojumi. Veselības kūrorts “Druskininkų Gydykla” piedāvā unikālu veselības uzlabošanas programmu “Veselības aplis” (“Sveikatos ratas”).

Savukārt aktīvās atpūtas cienītājus iepriecinās ilgi gaidītais sporta komplekss “Druskininkai”, veselības parks “Karolis Dineika”, kurš nesen piedzīvoja rekonstrukciju, kā arī “Zvaigžņu orbītas” (“Žvaigždžių orbita”) veloceliņš.

Druskininki aktīvi attīsta kultūras tūrisma virzienu un šovasar saviem viesiem piedāvās dažādus novatoriskus kultūras pasākumus – koncertus, gadatirgus, izstādes, meistarklases, kā arī plaša mēroga lāzera šovu. Jaunajā Kultūras pilī būs pieejami visaugstākā kultūras līmeņa pasākumi: izrādes, operas un starptautisku zvaigžņu koncerti.

Neringā durvis vērs dzintara muzejs

Lietuvas kultūras galvaspilsētā Neringā norisināsies vērienīgs projekts – “Kultūras sala” (“Kultūros sala”). 2021. gadā Neringa aicina atrast mieru un iedvesmu, kā arī ienirt jaunā kultūras pieredzē. Projekta ietvaros tiek piedāvāta plaša, jau skatītāju iemīļota pasākumu programma – kopumā vairāk nekā 100 pasākumi, solot ar kultūras saturu piepildītu gadu.

Gaidot viesus, Neringa ir veikusi dažādus uzlabojumus, lai viesiem būtu vēl patīkamāk baudīt dažādus apskates objektus, piemēram, Kuršu kāpas nacionālā parka teritorijā atjaunota atpūtas infrastruktūra, bet Nidā un Juodkrantā atpūtnieki un iedzīvotāji var pastaigāties pa atjaunoto pastaigu taku un veloceliņu līdz jūrai. Savukārt Urbas kalna kāpa aicina uz garām pastaigām dabā, jo tagad pa jaunām takām var apiet kāpu, kur izvietotas informatīvās zīmes, stendi, skatu platformas un soliņi.

Šovasar Nidā durvis vērs arī jaunais dzintara muzejs, kurā ar interaktīviem risinājumiem būs iespējams uzzināt ko vairāk par dzintaru.

Palanga aicina iepazīties ar kultūras mantojumu un māca, kā apvienot darbu ar atpūtu

Šogad Palanga svin visai Lietuvai nozīmīgu jubileju – simtgadi kopš pilsēta atkal tika pievienota Lietuvai. Par godu šiem notikumam, 3. un 4. jūlijā Palangā norisināsies dažādi pasākumi, tiks atklāts piemineklis starptautiskās arbitrāžas tiesnesim J. Simpsonam.

Pilsēta ir atjaunojusi arī grāfu Tiškeviču mantojumu, līdz ar to vecās kotedžas ir pieejamas apskatei – speciāli tam izveidots maršruts “Atklājiet vecās Palangas kotedžas”. Tiškeviči pilī esošais Dzintara muzejs apmeklētājus sagaida ar jaunu ekspozīciju, savukārt atjaunotā Kurhauza koka daļa ar teātra zāli un pieņemšanas zāli aicina Palangas viesus izvēlēties šo vietu svinīgai kāzu ceremonijai.

Palangā ir radītas iespējas ne tikai atvaļinājumiem, bet arī darba apvienošanai ar atpūtu. Kūrorts ir atvēris kopstrādes telpu “Out of Office”, turklāt attālinātam darbam ir pielāgota vasaras lasītava. Kūrorts piedāvā lieliskas iespējas konferenču tūrismam: viesnīcas ir atjaunojušas konferenču zāles, sagatavojušas telpas tāldarbam un izstrādājušas pakalpojumu paketes, lai varētu apvienot darbu ar atpūtu.

Anīkšči gaida spa un aktīvās atpūtas cienītājus

Saprotot, ka cilvēki ir noguruši no pandēmijas, Anīkšči šogad ir paplašinājuši spa pakalpojumu klāstu. Šeit tiek atvērti mazi un mājīgi spa centri, kas apmierinās katra viesa individuālās vajadzības: piemēram, viesu namā “Parko Vila” ir “Odorata Gamtos SPA”, kura piedāvā masāžas ar eļļām, kuras izgatavotas no vietējās pļavās savāktiem augiem; “Barono Vila”, kura piedāvā terapijas programmu “Meža peldēšanās”; bet “SPA Vilnius Anykščiai” piedāvā spa programmas bērniem un jauniešiem.  Rudenī viesnīcā “Nykščio Namai” tiks atvērta “SPA Vilnius Anykščiai” filiāle.

Anīkšči piedāvā arī unikālas nakšņošanas vietas – māja kokā, upes vai ezera krastā un no šīs sezonas pat dambriežu aplokā. “Tuvāk dabai” – māja nožogotā teritorijā, kur dzīvo dambriežu ģimene, un netālu ganās draudzīgi pinkaini augstienes buļļi.

Nepārtraukti atjaunotā infrastruktūra palīdz ērtāk apskatīt dažādus apskates objektus, piemēram, jau tagad ir atvērts piekaramais tilts pāri Šventoji upei un velosipēdistu ceļš uz “Karalienės liūnas” avotu. Savukārt aktīvās atpūtas cienītājiem Anīkšči piedāvā doties uz safari parku, kur iespējams redzēt dažādus dzīvniekus, piemēram, lamas, savvaļas govis, kā arī strausus. Parkā iespējams izmēģināt arī vairākas jaunas atrakcijas – interaktīvu sienu, kāpšanās sienu, profesionālus batutus, kā arī trasi ar astoņiem dažādu grūtības pakāpju šķēršļiem.

Drīz blakus namam Labirintu parkā parādīsies Liektā māja, bet pēc renovācijas viesus gaida Eņģeļu muzejs un Stāstu pagalms, kas bērniem sarūpējis vairākas meistarklases. Taču tas nav viss – šogad Anīkščus var redzēt arī no putna lidojuma, jo tiek piedāvāti lidojumi ar gaisa balonu!

Ignalina uzlabo apstākļus ceļotājiem un aicina uz 155. gadadienu

17. un 18. jūlijā Ignalina aicina uz pasākumiem, kas veltīti tās 155. gadadienai. Pilsēta viesus sagaidīs ar jaunām mākslinieciskām telpām – slavenu mākslinieku gleznām, kas tiks pārceltas uz ēku sienām. Taču aktīvas atpūtas cienītājiem pilsētas pludmalē tiks piedāvātas dažādas ūdens atrakcijas.

Turpmāk Ignalina tūristiem kļūs vēl ērtāka – dažādos maršrutos ir izvietotas kartes, atpūtas vietas, norāžu zīmes un maršrutu marķieri, un netālu no autobusu un dzelzceļa stacijas atvērts arī Ignalinas novada tūrisma informācijas centrs. Savukārt pastaigu mīļotājus iepriecinās jaunā taka gar Lūsiju ezeru, kas savieno Meironis un Palūšė ciemus.

Kauņas rajons piedāvā iespēju ceļot pa ūdeni

Kauņas reģiona kūrorta zonā ietilpst trīs Nemunas ūdeņu apskalotas pilsētas – Kulautuva, Kačerginė un daļa Zapyškis. Šajā sezonā tūristus gaida jaunums – moderns kuģītis “Žalgiris”, kas ne tikai pārcels tūristus pāri Nemanas upei, bet arī piedāvās dažādus izglītojošus maršrutus.

Pārgājienu entuziasti Kauņas rajonā atradīs vairākus interesantus maršrutus, piemēram Kulautuvas veselības taku, Šaltinu izglītības taku, Jadagoniai ciema ekoloģiskās takas. Caur Kauņas rajona kūrorta teritoriju iet arī vairāki gleznaini velomaršruti, bet ūdens cienītāji var izklaidēties ar veikbordu Kulautuvas karjerā vai sauļoties Kulautuvas pludmalē.

Kauņas reģions ir bagāts arī ar arhitektūras pieminekļiem. Šeit ir daudz starpkaru vasaras vasarnīcu, skaistas baznīcas, no kurām slavenākā un vecākā Lietuvā ir Zapyškis Svētā Jāņa Kristītāja baznīca. Vēl viens unikāls arhitektūras piemineklis ir Svētās Annas kapela Kačerginā ar stikla sienām, caur kurām paveras brīnišķīgs skats uz apkārtējo ainavu. 2021. gadā tiks atvērta pēc ugunsgrēka pārbūvētā Kulautuvas Svētās Jaunavas Marijas baznīca.

Traķi piedāvā atpūsties “zaļi”

Traķi ir gatavi uzņemt atpūtniekus ne tikai nedēļas nogalēs, bet arī darba dienās, piedāvājot strādāt un atpūsties vienlaicīgi, gudrus un drošus tūrisma maršrutus un “zaļu” transportu.

Jauni viedie maršruti ļauj ceļot jebkurā diennakts laikā un jebkurā gada laikā. Katrā apskates vietā ir informācijas stendi ar QR kodiem: noskenējiet to, izvēlieties vienu no sešām valodām, un 6-8 minūtes klausieties interesantu stāstu. 60 izziņas takas dod iespēju izpētīt apkārtni gan kājām, gan ar velosipēdu, automašīnu vai pat gaisa balonu. “Ceļojumi un garša”, “Traķu noslēpumi”, “Leģendas par Galvē ezera salām”, “Traķu reģiona sakrālā mantojuma kase” un daudzi citi tematiskie maršruti ļaus atklāt Traķu reģionu drošā un interesantā veidā.

Traķi iestājas par ilgtspējīgiem ceļojumiem pilsētā un tās apkārtnē, tādēļ piedāvā izmantot “zaļā” transporta veidus – elektrisko vilcienu, elektriskos motorollerus, laivas, ļaujot kūrorta teritoriju iepazīt bez automašīnas. Šogad Traķi piedāvā dažādas videi draudzīgas ūdens aktivitātes – SUP airu dēļus, laivas, kuras darbojas ar saules enerģiju, bārbekjū plostus, jahtas, ūdens velosipēdus, smailītes, kanoe laivas – ūdens sporta entuziasti nebūs vīlušies.

Zarasi – ezeru pilsēta

Septiņu ezeru pilsēta Zarasi ir gatava uzņemt atpūtniekus, piedāvājot vairākas interesantas tūrisma vietas – kempingu “Zarasai”, Zarasas ezera Lielās salas kultūras pasākumu zonas u.c. Bet turpat netālu pilsētas viesiem ir iespējams apmeklēt vienu no populārākajiem apskates objektiem – Panorāmas ratu jeb skatu laipu, kas ir 17 metrus augsta.

Atjaunots arī kempings “Zarasai” un tā sporta un izklaides parks, kas tika atvērts jūnijā. Parka kokos izveidota vairāk nekā 90 šķēršļu josla, vairāki sporta un rotaļu laukumi, mājīgas vietas gulēšanai, atpūtai un izklaidēm, kā arī koku taka cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Savukārt Zarasas ezera Lielajā salā atpūtnieki atradīs veikparku “WakeInn”, kas ir sagatavojis jaunas ūdens aktivitātes vasaras sezonai – 15 stacijas.

Arī gardēžiem šeit būs ko darīt, jo Zarasu teritorijā ražo Sino vīnu, gatavo “Vasaknų dvaras” un “Čižo” alu. Taču slavenās 300 gadus vecajās Šlīninku dzirnavas ciematā piedāvā plašu kulinārijas mantojuma ēdienkarti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54356694sec.