Pieci ziedoši galamērķi Lietuvā

Laikā, kad Eiropa pamazām tuvojas siltākajai gada daļai, tūristus, kas vēlas jaunu un vēl nebijušu pieredzi, Lietuva aicina iepazīt vēl neatklātas vietas, baudot ziedu tūrismu. Lietuvas nacionālā tūrisma attīstības aģentūra Lithuania Travel aicina neaizmirstamā ceļojumā, kurā apmeklētājiem būs iespēja atklāt krāšņākās ziedošās vietas visā valstī.

2022. gada 21. aprīlis. Nacionālā tūrisma attīstības aģentūra Lithuania Travel sadarbībā ar valsts tūrisma informācijas centriem aicina apmeklētājus no visas pasaules apskatīt vēl neatklātus ziedošus galamērķus, piemēram, prīmulu ieleju Nobela prēmijas laureāta Česlava Miloša dzimšanas vietā Šeteņos vai margrietiņas autentiskajā Ilzenbergas muižā uz Lietuvas un Latvijas robežas.

Kā norāda Lithuania Travel tūrisma eksperte Neringa Sutkaitīte, pavasaris ir ideāls laiks, lai izzinātu Lietuvas patieso skaistumu. “Tuvākajos mēnešos visa valsts būs pilnos ziedos, un apmeklētāji varēs baudīt ziedošo dabu,” viņa sacīja.

Lūk, piecas idejas neaizmirstami ziedošam pavasara ceļojumam Lietuvas laukos, baudot  prīmulu, narcišu, neaizmirstulīšu un sakuru krāšņo ziedu buķeti!

1. Narcišu svētki Lietuvas kūrortpilsētā

Lai gan narcišu pirmsākumi meklējami jau senās Grieķijas laikos, Eiropā šī puķe savu popularitāti ieguva tikai pirms pāris gadsimtiem. Šie ziedi ir īpaši iemīļoti Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos, kas plašāk pazīstama ar plašo ārstniecības un labsajūtas SPA piedāvājumu.

Katru gadu Vijuneles parkā uzplaukst neskaitāmas dzeltenās narcises — šie pavasara ziedi klāj gandrīz visu parka teritoriju. Tajā zied vairāk nekā pusmiljons ziedu, un tas noteikti ir skats, ko nedrīkst palaist garām.

2. Prīmulas no Nobela prēmijas ieguvēja grāmatas lapām

Apmeklējot Šeteņus, Nobela prēmijas laureāta Česlava Miloša dzimšanas vietu, nav iespējams nepamanīt šī reģiona krāšņos savvaļas ziedus. Nevežis ielejā, kas zināma arī kā Milošas pļava, krāšņi zied prīmulas, kas daudz pieminētas arī dzejnieka autobiogrāfiskajā romānā “The Issa Valley”.

Tā kā tiek uzskatīts, ka prīmulu ziedi uzlabo garastāvokli, vislabāk tie būs piemēroti cilvēkiem, kas izjūt lielu stresu vai bieži ir sliktā garastāvoklī. Zieds, ko mīļi dēvē arī par “zelta atslēdziņu”, iezīmē pāreju uz vasaras laiku un priecēs Ķēdaiņu apmeklētājus arī maijā.

3. Sakuras pieredze – skaistums, smarža un garša

Visu iemīļotās sakuras jeb japāņu ķiršu koki, ir atrodamas arī Lietuvā. Viena no vietām, kuru var apmeklēt šī koka cienītāji, ir Sakuru parks Viļņā. Šo vietu iemīļojuši vietējie iedzīvotāji un tūristi, kas šeit ierodas, lai paēstu pusdienas, uzņemtu selfiju vai baudītu spontānus mūzikas vai mākslas priekšnesumus. Parks dibināts 2001. gadā, lai pieminētu Japānas diplomāta Čiunes Sugiharas 100. gadadienu. 200 koku kolekcija bija Japānas iedzīvotāju dāvana Lietuvai, lai stiprinātu abu valstu draudzīgās attiecības.

Marijampolē sakuru mīļotāji pulcējas Kaķu pagalmā. Starp sakurām apmeklētāji var apskatīt arī vairākas gleznas un tiek aicināti saskaitīt kaķu statujas, kas piederējušas pilsētas dibinātājai, grāfienei Pranciškai Butlerienei.

Apmeklētājiem ir iespēja ne tikai pasmaržot un apbrīnot sakuras, bet arī nogaršot tās lielākajā Japānas dārzā Eiropā. Dārzā, kas atrodas Mažučos, Kretingas rajonā, visu ziedēšanas laiku tiek rīkotas tējas degustācijas ceremonijas. Tēju gatavo no sakuras ziediem, kas marinēti japāņu plūmju etiķī un apkaisīti ar jūras sāli — šāda veida tēju Japānā dzer tikai īpašos gadījumos.

4. Lietuvas brīvības zieds starp 200 tūkstošiem krustu

Neaizmirstulītes visā Lietuvā ir simbols, lai pieminētu padomju agresiju Viļņā deviņdesmito gadu sākumā. Maijā tūkstošiem neaizmirstulīšu zied Krusta kalnā — tā ir pasaulslavena  apmeklēšanas vērta vieta netālu no Šauļiem. Tradīcija nest krustus uz šo kalnu sākās pirms gandrīz 200 gadiem, un 20. gadsimta sākumā tā jau bija kļuvusi par svētvietu mesām, lūgšanām un svētceļojumiem.

Lai gan šī vieta izskatās iespaidīgi jebkurā gada laikā, pavasarī kalns kļūst zils, jo tajā aug tūkstošiem neaizmirstulīšu, padarot skatu vēl iespaidīgāku. Īpaši skaists tas ir “zelta stundas” laikā. Skaistākos zilo puķu lauku skatus varēs baudīt tie apmeklētāji, kas ieradīsies kalnā īsi pēc saullēkta vai pirms saulrieta.

5. Mazās margrietiņas autentiskā muižā

Margrietiņas ir Ilzenbergas muižas lepnums. Šī muiža atrodas uz Lietuvas un Latvijas robežas. Tās 17,5 hektāru plašai parks ir lieliska vieta, kur pastaigāties un izbaudīt augstmaņu dzīves noskaņu. Ap parku ir neskaitāmi daudz skulptūru, kā arī autentiski restaurēta klēts, kūpinātava, sauna, artilērijas baterija un pat Stelmuže koka - viena no senākajiem ozoliem Eiropā - 3D replika.

Pēc ekskursijas apmeklētāji var baudīt dažādus Ilzenbergas fermas gardumus — šī ir vienīgā muiža Baltijā, kas turpina dabiskās saimniekošanas tradīcijas un piedāvā noorganizēt pikniku starp margrietiņām neaizmirstamam pavasara baudījumam.

Papildu informācija par citiem ziedošiem galamērķiem atrodama Lithuania Travel mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.04.2024 - 20.04.2024 Viesu nams “BALTIŅI” TAKA
Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs! | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59326315sec.