Iepazīsti 10 unikālas un īpašas igauņu pop-up saunas

Igaunijā modernās kultūras tendences parādījušās salīdzinoši nesen, bet tajā pašā laikā tās var dēvēt arī par gana senām tradīcijām. Pat ļoti senām. Sauna kā kultūras fenomens ir viena no igauņu iecienītākajām un tradicionālākajām veco laiku tradīcijām, kas joprojām ieņem vienu no centrālajām vietām pamatnācijas ikdienā. Igaunijā sauna ir parasta lieta gan dzīvojamās mājās, dzīvokļos, viesnīcās vai jebkur citur piemājas saimniecībā, līdz ar to jums nav nepieciešams speciāli pārbūvēt telpas saunas ierīkošanai, lai izbaudītu kārtīgu pirts pērienu. Igaunijā šo prieku var baudīt pat mobilā versijā - pārvietojamās saunas ir ieņēmušas stabilu nišu visā valstī un noteikti apmeklējot Igauniju ir vērts izbaudīt kādu no tām. Lūk, 10 iecienītākās un radošākās saunas Igaunijā, no kurām lielākā daļa apmeklētājiem ir atvērtas cauru gadu.

Ermistu Atpūtas ciemata peldošā pirts

Uz Ermistu ezera atrodas privāta divstāvu pirts-plosts, kas piedāvā patīkamu pirts baudīšanu līdz 10 cilvēkiem. Pirmajā stāvā ir liela ar malku kurināma  pērtuve, kāpnes iekāpšanai ūdenī un atpūtas stūrītis, bet otrajā stāvā var grilēt un kopīgi pasēdēt pie galda, kā arī baudīt brīnišķīgu skatu uz ezeru. Nomas cena ir 50 €/stunda, minimālais nomas laiks ir 2 stundas. Jāņem vērā, ka pirts kurināšanas laiks ir 1 stunda. Lai gūtu labāku pieredzi, pirti kurina paši pirts apmeklētāji. Malka un laiva ir iekļautas cenā.

Viesu māja "Mesi Tare"

Viesu māja "Mesi Tare" piedāvā unikālu iespēju nakšņot Peipusa ezera krastā esošajā  Varnjas vecticībnieku ciematā tradicionālā vecticībnieku mājā. Viesu rīcībā ir autentiska māja kopā ar pagalmu. Saucam sevi par viesu māju, jo tieši to viesiem arī piedāvājam - mājīgu jušanos un piedzīvojumu dzīvot kā vecticībnieki jau dzīvo šeit simts gadus - mierā, klusumā un bez krāna ūdens. Ir iespējams iznomāt laivas un velosipēdus, kā arī pasūtīt somu pirti, plēves pirti vai dūmu pirti, pie mums ir arī pirts baļļa. Vasaras sezonā viesus gaida pludmale, bet ziemas sezonā zvejniekiem piedāvājam transportu ar karakatitcu uz ezeru.

Brīvdienu centra "Lammasmäe" kūdras pirts

Brīvdienu centrā "Lammasmäe" tika atvērta jauna pirts, kas ir pazīstama kā vienīgā kūdras pirts pasaulē. Šī ir peldoša pirts uz Kundas upes, tādējādi ar tovar pārvietoties brīvdienu centra "Lammasmäe" teritorijā. Lai nokļūtu pirtī, pa pontoniem, kas pārklāti ar kūdras plāksnēm, kā arī svārstās, ir jādodas uz pirti. Kūdras pirtī var veikt dažādas procedūras. Sēdēšana ir uz kūdras plāksnēm.  Pietiekami unikāla ir arī kūdras pirts duša - ar naglām pie jumta pārkares piestiprināts spainis, kura dibens ir uztaisīts kā siets, bet ūdens no upes tajā tiek pumpēts manuāli.  Pie pirts sienām ir kastes, kur aug purva augi. Visa šī kompozīcija rada dabai tuvu noskaņu.

Peldošs siltā ūdens kubls uz Vigala upes

Peldošais siltā ūdens kubls ir unikāla atrakcija Igaunijā. Kubls (baļļas pirts) ir novietots uz 36 m2 liela peldoša plosta. Kublam ir marmora-PVC materiāla iekšpuse, kā arī tam ir apgaismojums, un vienlaikus kublā var ievietoties līdz 6 cilvēki.  Kubla kurināšanai tiek izmantota ārēja krāsniņa ar malkas apkuri. Ja ir sliktāki laika apstākļi, tad izlīdzēs lietussargs un no divām pusēm ierobežojoša siena. Papildus ir arī aizsegs, lai varētu pārģērbties.  Kublu var iznomāt atsevišķi mazākām romantiskām pasēdēšanām, gan arī kopā ar plosta mājām. Kublu mēs varam pārvadāt ar motora palīdzību. Kublu var izmantot visu cauru gadu, bet ziemā to nav iespējams pārvietot.

Nakšņošana uz Peipusa ezera pirts laivā "Mesi-spa"

Vai meklējat jaunu pieredzi? Brauciet uz atpūtu Peipusa ezera krastā un baudiet unikālu iespēju nakšņot tieši uz Peipusa ezera. Viesu mājas "Mesi tare" pirts laiva, kuras nosaukums ir "Mesi-spa" ir piemērota gan romantiskai, gan arī ģimenes atpūtai. Laivā ir četras gultasvietas, butique stila pirts un virtuves stūrītis ar nepieciešamajiem piederumiem un traukiem.

Tuulekalda pirts mājiņa

Vai vēlaties atpūsties, apmeklējot pirti, makšķerējot zivis, nakšņojot Emajegi upes krastā vai vienkārši kopā ar draugiem pasēžot pie ugunskura? Īsāk sakot, atrasties prom no pilsētas trokšņa un jauki pavadīt dienu vai nedēļas nogali skaistās Emajegi upes krastā? Apciemojiet Tuulekalda pirts mājiņu! Šeit vasarā varat peldēties, bet ziemā āliņģī norūdīties.  Mājiņā ir trīs telpas: tvaicēšanās telpa ķermeņa uzkarsēšanai, priekštelpa atdzesēšanai un divvietīga guļamistaba atpūtai. Mums ir āra tualete, liels laukums ar kempinga zonu, šūpoles, grilēšanas vieta ar galdu un ugunskura vietu. PS! Pie mums varat ierasties arī pa upi!

Peldošā pirts "Sea Rock"

Kopš 2012. gada Seru (Sõru) ostā ekstrēmu izjūtu medniekus gaida peldošā pirts Sea Rock. Pirts ir noenkurota blakus vēsturiskajam buriniekam "Alar". Pēc klientu vēlmes un, ja laika apstākļi to ļauj, dodamies izbraucienā pa jūru. Mērījumi rāda, ka Soelas līča Seru apvidū ir Igaunijā spēcīgākās jūras straumes, tādēļ mums jārēķinās ar dabas spēkiem. Neaizmirstamai atpūtai uz ūdeņiem piedāvājam karstu pirti, atvēsinošu jūras ūdeni, terasi, no kuras paveras viens no Igaunijas gleznainākajiem skatiem, un nakšņošanu vismaz pieciem cilvēkiem. Pirts platforma ir 5x8 m liela, aptuveni pusi no tās aizņem māja. Ēdienus un dzērienus jāņem līdzi no krasta (veikals un krogs atrodas Seru ostā).  

Ugunsdzēsēju pirts ugunsdzēsības automašīnā

Kurš gan nezina, ka Jervas apriņķī Jerva-Jāni muzeju ir vairāk nekā vidēji Igaunijas mazpilsētās?  Šeit ir arī Igaunijas lielākā ugunsdzēsības automašīnu kolekcija, kas atrodas Jerva-Jāni ugunsdzēsības muzejā. Daudzas vecās mašīnas vairs nav piemērotas ugunsgrēka dzēšanai, bet citiem mērķiem gan. Tādējādi tās kalpo cilvēkiem, piedāvājot pirts priekus vai pārbūvētu semināru zāli. Jerva-Jāni unikālu pieredzi piedāvā pirts, kas ir izveidota ugunsdzēsības mašīnās. Pirts brauc arī uz vietu, kur tas ir nepieciešams. Cenrādis. Var pasūtīt arī hidromasāžas dušu ugunsdzēsības automašīnā, un tās cena ir 25 €/h.

Mobilā pirts "Hiiumaa Kärusaun"

"Hiiumaa Kärusaun" ir unikāla mobilā pirts, kur pirts priekus varat baudīt jebkurā no skaistākajām Hījumā vietām. Sapulcējiet draugus, piekabiniet pirti pie savas automašīnas un traucieties kut vai tieši uz jūras piekrasti, lai baudītu pirts priekus. Kā papildu vērtība būs skaistas jūras ainavas, kuras varēsiet vērot pa pirts stikla sienu, kā arī pēc kārtīgas tvaicēšanās varat izpeldēties tieši jūrā. Mežonīgi aktīva Hījumā!

Kapteiņa māja un kuģa pirts

Šajā pirtī, kas ir izbūvēta koka kuģī, rodas sajūta, ka šūpojies jūras viļņos.   Šī ir lieliska vieta aktīvu pasākumu, piemēram, dzimšanas dienu, vasaras salidojumu, semināru vai jauku vakaru kopā ar draugiem rīkošanai. Skats uz jūru, gulbji, kaijas, pīles un citi ūdens putni aiz pirts loga - kur citur vēl atradīsiet tādu piedzīvojumu? Kuģa pirtī skatienu priecē skats uz Aegnas un Naissāres salām, kā arī uz gleznaino Tallinas līci. Brauc ar ģimeni vai draugiem. Pēc iepriekšēja pasūtījuma: ēdināšana, spēles un izbraucieni pa jūru. Uz pirts lāvas vienlaikus ir vieta pieciem cilvēkiem, Kapteiņa mājā pasēdēšanai ir vairāk vietas. Mūsu pirti klienti ir ļoti iecienījuši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57051682sec.