Igaunija dižojas ar prāvu skaitu Ziemassvētku tirdziņu

Ziemassvētku tirdziņi ir Igaunijas ziemas brīvdienu sirds un dvēsele. Mirgojošas svētku gaismas virtenes, tikai šim laikam raksturīgie gardumi, pilsētu laukumi pildīti ar priecīgiem ļaudīm. Rotaļas, dažādas atrakcijas, brīnišķīgi garda un kārdinoša gaisotne, lai pavadītu laiku kopā ar ģimeni.

Igauniski Ziemassvētki saucas - Jõulud, šī vārda izcelsme cēlusies no seno Skandināvu Juliāna laikmeta apzīmējumiem.

Atskatoties atpakaļ pagātnē, uz to kā senie pagāni sagaidīja ziemas saulgriežus - Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir bijis pats svarīgākais gada posms Igaunijā. Tradicionālie gadatirgi jau vēsturiski bijuši pilsētas centrālā tikšanās vieta ziemas periodā, kas arī šodien nav zaudējusi savu aktualitāti un šarmu pilsētas iedzīvotāju sirdīs. Mazie veikaliņi, kas pildīti ar dažādiem vietējo amatnieku rokdarbu darinājumiem, kā piemēram greznām kažokādām,  mežģīņrakstiem adītām zeķēm un koka grebumu izstrādājumiem. Izbaudiet īpašos, tikai šai sezonai raksturīgos ēdienus, kā piemēram asins pudiņš, piparkūkas un karstvīns. Tallinas Ziemassvētku tirdziņš ir izdaudzināts visā pasaulē, taču arī Igaunijas mazpilsētās ik gadu tiek organizēti ne mazāk  burvīgi Ziemassvētku gadatirgi!

Gadatirgi visā Igaunijā:

Tallinas Ziemassvētku gadatirgus 15.11.2019-07.01.2020

Tallinas Ziemassvētku gadatirgus pašā vecpilsētas sirdī - viduslaiku Rātslaukumā, atzīts par vienu no skaistākajiem Eiropas Ziemassvētku tirdziņiem. Šeit Jūs nobaudīsiet gardus ēdienus un dzērienus, apmeklēsiet Santa Klausu un viņa Ziemeļbriežu svītu, varēsiet izjāt ar poniju! Izbaudīt plašu kultūras programmu ar dziedātāju, dejotāju un citu skatuves mākslinieku uzstāšanos.

Ziemassvētki Tartu pilsētā 01.12.2019-10.01.2020

Tartu kā Igaunijas Kultūrkapitāla galvaspilsēta ir brīnišķīgs Ziemassvētku laika baudīšanas galamērķis. Svētku svinēšana sākas jau novembrī ar pasākumu "Forest of Swings", kurā pieaugušie un bērni var izšūpoties koka šūpolēs, izbaudīt gardus našķus un kārtīgi izklaidēties! 7. decembrī nepalaidiet garām Tartu Ziemassvētku gadatirgu, kas notiek Tartu Rātslaukumā, kur Jūs gaidīs gardi ēdieni, dzērieni, kā arī brīnišķīgi vietējo amatnieku rokdarbu izstrādājumi!

Tartu Ziemassvētku gadatirgus 14.12.2019

Igaunijas Nacionālā muzeja lielais Ziemassvētku gadatirgus 15.12.2019.

Ziemassvētku gadatirgus izstāžu centrā "Tartu Näitused" 06.12-08.12.2019

Ziemassvētku gadatirgus, kas notiek izstāžu centrā "Tartu Näitused", tagad ir kļuvis par vienu no labākajiem šāda veida pasākumiem. Ziemassvētku gadatirgus ir ideāls pasākumus, kur savlaicīgi iegādāties pirmās Ziemassvētku dāvanas, kā arī pavadīt jauku dienu kopā ar ģimeni.

Ziemassvētku festivāls Paidē 7.12.2019

Paide un tās greznā 13. gadsimta pils, kas atrodas pašā Igaunijas centrālajā daļā. Aicinām apmeklēt Paidi 7.decembrī kopā ar visu ģimeni un izbaudīt brīnišķīgo gaisotni, piedaloties konfekšu turnīrā, koku dekorēšanas konkursā un dažādās izrādēs kopā ar Elfu trupu pašā Paides centrālajā laukumā.

Ziemas Svinības Narvā  7.12.2019

Narva, vēsturiska pilsēta uz pašas Igaunijas austrumu robežas, ik gadu rīko savas Ziemas Svinības kur vietējie amatnieki no visām trim Baltijas valstīm sabraukuši, tirgo  amatniecības izstrādājumus pašā pilsētas centrā. Narvas apciemojuma laikā noteikti apmeklējiet arī Narvas pili un muzeju.

Tradicionālais tirdzniecības centra „Kaubamajakas" Ziemassvētku gadatirgus 13.-24.12.2019

Alatskivi pils Ziemassvētku tirgus 7.12.2019.

Viljandi amatnieku Ziemassvētku gadatirgus 13.12- 14.12.2019

Ziemassvētki Vananeisā 1.-18.12.2019.

Vai Jūs ticat Ziemassvētku vecītim?! Ja jā, tad Jums jādodas uz Vanameisu Igaunijā, jo tur Ziemassvētku vecītis stāsta brīnišķīgus stāstus, katram noglāsta  vaigu un izpilda vēlēšanās. Īsts kalējs demonstrēS savus jaudīgos instrumentus virs kvēlojošās laktas un drosmīgākie apmeklētāji varēs iemēģināt roku senajā amatā. Varēsiet izvizināties  Ziemassvētku pajūgā  vai kamanās.

Pērnavas pilsētas Ziemassvētku ciemats un Ziemassvētku gadatirgus 21.12-22.12.2019

Ziemassvētku vecītis un viņa palīgi uz Ziemassvētku ciematu gaida visus mazos un lielos pilsētas iedzīvotājus un pilsētas viesus, lai kopīgi baudītu aizraujošos Ziemassvētku pasākumus un izrādes, lieliskas aktivitātes bērniem, aizraujoša kultūras programma un gadatirgus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.62900186sec.