Igaunija aicina izbaudīt brīnišķīgo dabu Somā nacionālajā parkā

Somā (Soomaa) Nacionālā parka apmeklējums ir viens no Igaunijas dabas un ekoloģiskās atpūtas cienītāju galamērķiem. Parks, kas atrodas Pērnavas tuvumā, tika izveidots 1993.gadā ar mērķi aizsargāt lielas mežu un purvu platības, kā arī saglabāt mežu kultūru šajā reģionā.

Šogad par Igaunijas izcilāko dabas tūrismagalamērķi, kas notiek projekta „Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2009” (European Destinations of Excellence - EDEN) ietvaros, ir uzvarējis tieši Somā Nacionālais parks. Jāatzīmē, ka šī projekta mērķis ir pievērst uzmanību uz Eiropas tūrisma vietām un to vērtību, nemateriālo kultūras mantojumu.

Pieredzējuši gidi jau vairāk kā desmit gadus vada šeit dažādus pasākumus dabā. Šeit ceļojumā var doties gan grupās, gan arī individuāli, kā arī izmantot ūdens tūrisma piedāvātos pakalpojumus.

Visa gada garumā tūristi var izmantot pastaigu takas, kas ir izveidotas gan purvos, gan arī mežā. Bez savvaļas dzīvnieku vērošanas dabas parks piedāvā arī izjādes ar zirgiem, dažādas aromātiskās un eksotiskās pirtis, kā arī interesantas fototūres, laivu būvēšanas meistarklases, putnu vērošanu un citas aktivitātes. Somā ir plaši pazīstama smaiļotāju vidū.

Somā dabas parka piedāvātās aktivitātes izmanto ne tikai vietējie Igaunijas iedzīvotāji, bet arī ārvalstu tūristi no Vācijas, Somijas, Lielbritānijas, Dānijas un citām valstīm.

Somā parks atrodas starp divām Igaunijas pilsētām – Pērnavu un Viljandu, apmēram 1,5 stundu brauciena attālumā no Igaunijas galvaspilsētas un 2,5 stundu brauciena attālumā no Rīgas. Nacionālā parka teritorija aptver piecus purvus, kurus nošķir mežaini apgabali un upes ar plašām palienēm. Upju kritums šajā reģionā ir ļoti mazs, tāpēc upes, kas iztek no augstienēm, ledus iešanas laikā izkāpj no krastiem.

Sīkāka informācija: www.soomaa.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50310206sec.