Ziemeļu kaimiņi piedāvā brīvdienas veselības uzlabošanai

Igaunijas medicīnas spa kvalitāte un tradīcijas piesaista arvien vairāk tūristu no Latvijas

Igaunijas Veselības Tūrisma klastera dati liecina, ka 2012. gadā, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, latviešu tūristu skaits Igaunijas medicīnas spa ir palielinājies par 52%. Latviešu iecienītākie spa atrodas Sāremā salā un Pērnavā, bet arvien lielāku piekrišanu gūst arī Ziemeļigaunijas spa centri. Latviešu tūristi atzīst, ka viens no galvenajiem iemesliem veselības un labsajūtas tūrismam ir iespēja apvienot ceļošanu ar veselības aprūpi. Turklāt visi aptaujātie latviešu tūristi atzīst, ka Igaunijas medicīnas spa ieteiktu arī citiem.

"Atvaļinājumu laiks ir īstais brīdis, lai atgūtu spēkus spa. Igaunija attīsta divus spa veidus – labsajūtas un medicīnas. Pirmais noderēs tiem, kuri raugās skaistumkopšanas un relaksācijas virzienā, bet otrais tiem, kuri vēlas apvienot ceļojumu ar veselības aprūpi," stāsta Irene Vali (Irene Väli), Igaunijas Veselības tūrisma klastera izpilddirektore. "Igaunijas spa asociācijas dati apliecina, ka veselības tūrisma popularitāte turpina pieaugt – 2012. gadā spa noslodzes līmenis sasniedza 68,5%, un 47,73% no 402218 izmitinātajiem klientiem izmantoja veselības aprūpes pakalpojumus. Viesu vidējais uzturēšanās ilgums viesnīcā bijis 3,63 dienas."

Kas ir medicīnas spa

Medicīnas spa ir augstāka līmeņa par tradicionālo spa. Tā ir atpazīstama viesnīca, kas sertificēta piedāvāt medicīnisko aprūpi un galvenokārt orientēta uz dažādiem rehabilitācijas, uztura un medicīnas spa pakalpojumiem. Igaunijas medicīnas spa ir 10 galvenie virzieni: dūņas, siltums, sāls, krio, ūdens un mūzikas terapijas, aktīvā atpūta, masāžas, pirtis, testi un medicīniskas konsultācijas.

"Dažiem spa ir unikālas specializācijas, piemēram, Kubija Spa ir Eiropas līmeņa miega klīnika, bet Estonia Medical Spa Hotel piedāvā aukstuma terapijas istabu, kurā ir līdz pat - 120 grādu aukstums. Tik spēcīga krio terapija tiek izmantota, lai ārstētu locītavu reimatismu un dažādus locītavu iekaisumus, kā arī mīksto audu un mugurkaula reimatismu," papildina Irene Vali. Medicīnas spa nodrošina arī pēc-operāciju, augsta līmeņa kardioloģijas un balstu orgānu – kaulu un muskuļu –, kā arī pēctraumu rehabilitāciju.

Kā sagatavoties veselības brīvdienām

Pirms plānot brīvdienas spa, ieteicams konsultēties ar ārstu, īpaši gadījumos, ja ir novērotas sirds vai asinsvadu problēmas, augsts/zems asinsspiediens, audzējs, grūtniecība, osteoporoze, diabēts, astma, epilepsija utt. Ārsta rekomendācijai ir liela nozīme medicīnas spa apmeklējumā, veselības brīvdienās vai vienkārši veselības uzlabošanas kūres plānošanā.

Lai uzturēšanās spa būtu iespējami ērta un patīkama, pirms pierakstīšanās uz procedūru ir ieteicams izlasīt medicīnas spa procedūras aprakstu, konsultēties ar ārstu vai spa administratoru. Tādos spa reģionos kā Pērnava, Kuresāre, Hāpsalu, Ziemeļigaunija (Tallina, Toila, Laulasmā un Vīmsi) un Dienvidigaunija (Kubija, Varska, Puhjajarve) vienmēr ir iespēja veikt speciālus padziļinātus testus, piemēram, alerģijas, asinsanalīzes u.c. (vairāk informācijas healthrepublic.ee/lv/testi-un-analizes/). Igaunijas medicīnas spa ārsti un personāls ir tikpat augsti kvalificēts un kompetents ārstēšanā kā speciālisti citos populārākajos medicīnas spa visā pasaulē no iekšējo orgānu līdz ortopēdisko slimību ārstēšanai gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Par Igaunijas Veselības Tūrisma klasteri

Igaunijas Veselības Tūrisma klasteris ir kooperāciju padome, kas sastāv no Igaunijas medicīnas spa uzņēmumiem, pētījumu un attīstības institūcijām un citām lietussargu organizācijām veselības tūrisma jomā. Galvenais mērķis ir attīstīt veselības tūrismu, palielināt tā konkurētspēju un veicināt popularitāti gan Igaunijā, gan ārpus tās robežām.

Medicīnas spa kvalitātes sistēmas ietvaros tiek informēti klienti par pieejamo pakalpojumu klāstu. Četru zvaigžņu medicīnas spa statusu ieguvis Viimsi Spa Tallinā, bet trīs zvaigznes piešķirtas Toila Spa Hotel, Tervis Medical Spa, Viiking HOTEL Spa, Estonia Medical Spa Hotel, Fra Mare Thalasso Spa un Spa Hotel Laine Hāpsalu, Värska Spa Hotel & Water Park. 2013. gadā Igaunijas Veselības tūrisma klasteris izveidoja mājaslapu healthrepublic.ee, kur var atrast un pieteikt vispiemērotākās procedūras, atlasot tās pēc slimības, ko tās ārstē, atrašanās vietas vai piedāvātajām procedūrām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8483429sec.