ALTA izsludina konkursu vidusskolēniem par inovatīvas tūrisma stratēģijas izstrādi

Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija izsludina konkursu vidusskolēniem par inovatīvas tūrisma stratēģijas izstrādi

 Sagaidot savu 20 gadu jubileju, Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) 9.decembrī Rīgā organizē starptautisku konferenci “Traveller 2020”.

Pasākuma ietvaros ALTA organizē izglītojošu konkursu, kura mērķis ir sekmēt vidusskolēnu interesi par tūrisma profesiju, meklējot un atrodot inovatīvus risinājumus Latvijas un citu valstu tūrisma stratēģijas veicināšanai, informē Kitija Gitendorfa, ALTA prezidente. Konkursā nav tēmas ierobežojumu: vidusskolēni var analizēt jebkuru no tūrisma jomām, kas jauniešiem šķiet aktuāls.

Organizējot futūristisku konferenci par tūrisma nākotni, ALTA vēlas uzklausīt arī jauniešu domas, jo tieši viņi 2020.gadā būs jaunie tūrisma profesionāļi. Ar iespēju piedalīties starptautiskā pasākumā ALTA vēlas iedrošināt jauniešus izstrādāt un izklāstīt savas idejas, lai sekmētu topošo speciālistu konkurētspēju.

Konkursā aicināti piedalīties visi Latvijas vidusskolēni. Konkurss noslēgsies 25.novembrī. Konkursa darbus vērtēs ALTA valde, rezultāti tiks paziņoti 30.novembrī.

Uzvarētājs saņems ceļojumu un iespēju nolasīt savu darbu konferencē, paredzētas arī 20 veicināšanas balvas – ielūgumi uz konferenci.

Turpinājumā:

1) konkursa nosacījumi ir publicēti mājas lapā www.alta.net.lv (http://ej.uz/8t28)

2) informācija par konferenci

KONKURSS VIDUSSKOLĒNIEM “TRAVELLER 2020”

Vai Tevi interesē tūrisms? Kas, Tavuprāt, nākotnē interesēs tūristus Latvijā un citās valstīs? Muzeji? Pingvīni? Koncerti un dziesmu svētki? Saulainas pludmales vai arheoloģija? Varbūt jaunākie inženierzinātnes sasniegumi vai kosmosa tūrisms? Kā klimata pārmaiņas un sociālo tīklu attīstība ietekmēs tūrisma plūsmu?

Ja Tev interesē tūrisma attīstība, tad Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācija (ALTA) aicina tieši Tevi piedalīties konkursā Latvijas vidusskolēniem par inovatīvas tūrisma stratēģijas izstrādi.

 

Konkursa noteikumi:

1. Teksts līdz 25.11.2011. jāiesniedz elektroniski latviešu vai angļu valodā alta@alta.net.lv (līdz 1500 vārdiem) ar norādi “Konkursam”. Lūgums vēstulē norādīt pilnu vārdu un uzvārdu, skolu, klasi, kontaktinformāciju.

2. Konkursa darbā jābūt skaidri izklāstītām sekojošām apakšsadaļām:

2.1. Projekta nosaukums.

2.2. Idejas kopsavilkums.

2.3.Valsts (vai reģions), kurai tiek izstrādāta tūrisma stratēģija laika periodam līdz 2020.gadam

(lūdzu, precīzi norādīt, kuru laika posmu analizēsiet).

2.4. Detalizēts projekta izklāsts un biznesa pamatojums tam, ka pakalpojums vai pakalpojumu komplekss varētu būt konkurētspējīgs attiecīgajā tirgū.

2.5. Pakalpojuma mērķauditorijas raksturojums un paredzamais tūristu skaits.

2.6. Mārketinga aktivitātes produkta veicināšanai.

2.7. Projekta realizācijas taktika.

3. Konkursa dalībnieki: 10.-12.klašu skolēni, kas pašlaik sekmīgi mācās kādā no Latvijas

vidusskolām. Konkursā tiks vērtēti individuāli izstrādāti darbi (viens autors, nevis autoru grupa).

4. Iesūtot darbu, autors apliecina, ka pašlaik sekmīgi mācās vidusskolā un ir šī projekta autors.

5. Konkursa žūrija – ALTA asociācijas valde - vērtēs sekojošus parametrus: idejas oriģinalitāte un atbilstība iespējām to realizēt izvēlētajā valstī, realizācijas taktika, prasme trāpīgi izklāstīt savu ideju latviešu vai angļu valodā.

6. Galvenā balva konkursa uzvarētājam: ceļojums 2 personām uz Turciju 2012. gada

pavasarī – vasarā un iespēja prezentēt (15 min.) savu projektu starptautiskā tūrisma

profesionāļu konferencē TRAVELLER 2020, kas veltīta ALTA 20 gadu jubilejai.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 30.11.2011. ALTA mājas lapā www.alta.net.lv.

 

Par konferenci:

 

ALTA 9.decembrī Rīgā organizēs augsta līmeņa tūrisma konferenci „TRAVELLER 2020” („Ceļotājs 2020”), kur aicināti Latvijas un ārvalstu tūrisma eksperti, lai apspriestu tūrisma attīstības tendences līdz 2020.gadam. Konferencē tiks spriests par nozares nākotni dažādos pasaules reģionos, analizējot Latvijas tūrisma izaugsmes potenciālu un citu valstu pieredzi.

Jau pašlaik savu dalību ir apstiprinājuši vairāki augsta līmeņa ārvalstu referenti, piemēram:

- Tūrisma aģentu un operatoru asociāciju apvienības (ECTAA) ģenerālsekretārs Mišels de Blusts (Michel de Blust);

- Dr.Damjens Pols O’Dohertijs (Damian Paul O'Doherty), Mančestras universitātes Biznesa skolas vecākais pasniedzējs. Dr.O’Dohertiju prese jau nodēvējusi par “Termināla cilvēku” – līdzīgi kā Holivudas filmā ar Tomu Henku galvenajā lomā.

- Ekotūrisma eksperts, ECEAT-Projects izpilddirektors Nauts Kusters (Naut Kusters). ECEAT (Eiropas eko un agro tūrisma centrs) ir NVO, kuras prioritāte ir ilgtspējīga tūrisma attīstība, dabas un vides aizsardzība, reģionālā attīstība, vietējo iedzīvotāju nabadzības novēršana.

- Niks Skellons (Nick Skellon) uzstāsies ar tēmu “ Satisfying Customers Is A Bad Idea”.

Dr.O’Dohertijs stāsta par savu unikālo pieredzi – viņš pēdējos divus gadus veicis sociālantropoloģisku pētījumu Mančestras lidostā (Lielbritānijā), kura gaitā bija nepieciešams ilgāku laiku dzīvot lidostā. Pētījums noslēgsies šī gada decembrī. Dr.O’Dohertija pētījumu rezultāti ir atspoguļoti daudzos zinātniskos un tūrisma nozares izdevumos, kā arī BBC.

ALTA ir profesionāla sabiedriska organizācija, kas izveidota 1991.gadā, apvienojoties tūrisma aģentiem un tūroperatoriem, lai kopīgā darbā uz līdztiesības pamatiem likumu un ALTA statūtu ietvaros izveidotu kopīgu vadības institūciju, kas koordinētu tūrisma aģentu un tūroperatoru darbību, aizstāvētu to intereses un pārstāvētu Latvijas tūrisma biznesu pasaulē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Estravel Latvia
,


Latvia Tours
,


Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija (ALTA)
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62325692sec.