Daugavpilī atklās Starptautiskā Latgales grafikas simpozija izstādi

2020. gada 13. martā, plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā pēc divu nedēļu intensīva darba studijās tiks atklāta 9. starptautiskā Latgales grafikas simpozija pasaules grafiķu kopīga darbu izstāde.

Starptautiskais Latgales grafikas simpozijs izveidojies kā laba grafikas medija mākslinieku tradīcija Daugavpilī – kā tikšanās, diskusijas un radošā darba vide Latgales kultūras telpā, kura vieno līdzīgi un atšķirīgi domājošos un strādājošos Latvijas un ārvalstu grafiķus, veidojot vienotu stāstu par notiekošo, aktualizējot šodienai svarīgo, varbūt ikdienas darba dunā šķietami pašsaprotamo, varbūt nepamanīto vai neizcelto.

Simpozijs ir ticis veidots noteiktās tēmās, īpašu uzmanību pievēršot Daugavpils pilsētai un reģionam, akcentējot un darbos iestrādājot Daugavpils cietokšņa savdabību. 2020. gada simpozijā pulcējušies 10 augstas raudzes grafikas mākslas pārstāvji no 9 pasaules valstīm: Viktors Manuels Ernandess Kastiljo (Meksika), Irēna Lavruško (Ukraina), Pjotrs Skovrons (Polija), Imants Haņeckis (Latvija), Elīza Pelicāri (Itālija), Jevgenija Džounsa (Lietuva), Lorenco Daviti (Itālija), Kalli Kalde (Igaunija), Jannis Anastasiu (Grieķija), Elizabete Rouza (ASV).

Uzlūkojot un izprotot Daugavpili, satiekoties ar reģiona māksliniekiem prezentācijās un darbnīcās, parādot savu veikumu izstādē, kur pārstāvēti gan augstspieduma, gan dobspieduma, gan gludspieduma tehnikās radīti darbi, mākslinieki veido šodienas fiksāciju nākotnes vēsturei.

Izstāde Rotko centrā skatāma līdz šī gada 12. aprīlim.

Izstādes atklāšanā ieeja bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52597594sec.