Izsludināta pieteikšanās Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstādei «Legalizētās fantāzijas»

Jau par tradīciju kļuvusī ikgadējā Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā aicina paplašināt savas atļaušanās robežas, veidojot un piesakot darbus “Legalizēto fantāziju” tematiskajam lokam.

Radošais darbs kā ļaušanās neierobežotai fantāzijai un intelektuālam plūdumam īpaši aktuāls kļūst laikā, kad ikdienas gaitas ir pilnas ar noteikumiem, likumiem un norādēm, kā pareizi rīkoties. Visa pastāvošā pārlieku skrupulozā reglamentēšana var kļūt par iemeslu gan apātiskai neieinteresētībai, gan nepamatotam noteikumu noliegumam.

Mākslinieciskā atļaušanās ir priekšnosacījums argumentētu diskusiju uzsākšanai. No vienas puses – par pastāvošo noteikumu pamatotību, no otras – par tiesību paplašināšanas nepieciešamību. Par pašmērķi neizvirzot konkrētu noteikumu, likumu vai sabiedriskās kārtības normu izmaiņas, mākslinieks kļūst par demokrātiskas sabiedrības pamatvērtību – mediju, kas norāda uz pastāvošajām robežām, rosinot tās pārskatīt vienā vai otrā virzienā, vai arī pamatojot to nepieciešamību.

Latgales reģiona radošo jomu pārstāvji tiek aicināti izpausties savos mākslinieciskajos virzienos, ļaujot iztēlei pārtapt mākslinieciskā veikumā, kas kopīgi veidos izstādi “Legalizētās fantāzijas”. Izstāde Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā būs skatāma no 2021. gada 16. aprīļa līdz 13. jūnijam.

Lai pieteiktos izstādei, jāaizpilda Pieteikuma veidlapa un kopā ar darbu fotogrāfijām (izšķirtspēja 300 dpi) līdz 2021. gada 10. marta plkst. 24.00 jāiesniedz elektroniski uz e-pastu rotkocentrs@gmail.com. Izstādei var pieteikt vienu, divus vai trīs darbus.

Iesniedzot pieteikumu, mākslinieks piekrīt, ka darba/u foto var tikt izmantoti ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centra darbību saistītās publikācijās.

Ierobežojumi darbu izmēros un noformējumā: minimālais gleznas izmērs: 60×80 cm, bez virsrāmja; grafikas lapas un foto aicinām iesniegt bez rāmējuma; keramikas, tēlniecības darbiem vēlamais minimālais izmērs: 30×30×30 cm; bez ierobežojumiem vērtēšanai tiks pieņemti tekstila, video, instalāciju darbi un starpmediju mākslas projekti. Darbiem jābūt radītiem 2020.-2021. gadā.

Uz izstādes atklāšanas laiku tiks izdots izstādes katalogs. Tās noslēgumā atsevišķi darbi, kas atbilst Rotko centra budžeta iespējām, var tikt iepirkti centra kolekcijas papildināšanai.

Informāciju par atlases rezultātiem izstādes rīkotāji pieteicējiem nosūtīs līdz 2021. gada 20. martam. Papildu informācija pa tālruni (+371) 26190274 vai rakstot uz e-pastu rotkocentrs@gmail.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5772171sec.