Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs beidzot vaļā

No 5. jūnija Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs atsāk individuālu apmeklētāju uzņemšanu.

Vairāk nekā pusgadu mākslas centrs ir gaidījis iespēju vērt durvis apmeklētājiem, tomēr epidemioloģiskā situācija valstī bija nepielūdzama, tāpēc rūpēs par apkārtējo drošību izstādes palika neredzētas.

Šajā laikā vērienīgs darbs tika veikts gan uzlabojot Rotko centra iekštelpas, gan iekārtojot izstādes ārtelpās. Izstāžu ciklā “Māksla skatlogā” centra kolekcijā esošie darbi tika eksponēti ne tikai Daugavpilī, bet arī Ventspilī un Madonā, īpašas iekštelpu izstādes tika iekārtotas “Saules skolā” un Latgales Centrālajā bibliotēkā, Balvos un Pleskavā (Krievija), savukārt apjomīgais kolekcijas izstāžu projekts “GEO” no 5. jūnija gaidīs apmeklētājus Rīgas mākslas telpā.

Laikā, kad šķita, ka nu jau pavisam drīz vērsimies vaļā, taču kultūrvietas joprojām palika ciet, mūsu pacietības mērs bija pilns un, rūpējoties par darbinieku un apkārtējo iedzīvotāju mentālo veselību, Rotko centra pagalmā tika uzbūvēta “Izlādes-uzlādes siena”. Tā turpinās uzņemt Daugavpils cietokšņa apmeklētāju izlādes, uzkrājot šīs liecības visā Latvijas Keramikas biennāles garumā līdz pat šī gada oktobrim.

Tomēr svarīgākais ir tas, ka Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pastāvīgajā ekspozīcijā atkal būs apskatāmi Marka Rotko oriģināldarbi un izcilības no mākslas centra kolekcijas, kā arī virkne mākslas projektu mainīgo izstāžu telpās.

“Atrasts kolekcijā” ir līdz šim plašākā centra kolekcijas izstāde pašu telpās. Ievas Jurjānes gleznu izstāde “Gals&Sākums. Turpinājums” pēc ilga pārtraukuma turpina dialogus par dabas cikliskumu un nepārtraukto mainību. Mārītes Klušas grafikas darbu ekspozīcija “Brīvas domas kontrolēts lidojums” pārsteidz ar savu traģisko, tomēr uzvarošo vēstījumu, kurā ievainojumi stiprina personību. Japānas grafikas izstādē “Japānas stāsti” apkopots aktuālākais laikmetīgās grafikas jomā. Lietuviešu mākslinieces Egles Einikītes-Narkevičienes keramikas darbi ar kopīgo nosaukumu “One Size” atgādina, ka cilvēks gluži kā plastilīna gabals ir pakļauts transformācijai ārējās vides ietekmē, kas mēdz rezultēties jaunos, iepriekš neapjaustos dzīves pagriezienos. Savukārt Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde “Legalizētās fantāzijas” aicina saskatīt, sajust un izbaudīt tās realitātes, ko legalizē aizvadītā gada radošās fantāzijas 42 mākslinieku izpildījumā.

Aicinām beidzot iekļaut savā ikdienas gājumā arī mākslas un kultūrvietu apmeklējumu. Turklāt svētdien, 6. jūnijā, Rotko centrs pagarina savu darba laiku līdz plkst. 19.00.

Uz tikšanos!

Apskatāmās izstādes:

“Atrasts kolekcijā” – izcilības no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krājuma;

Latgales reģiona mākslinieku konkursa izstāde “Legalizētās fantāzijas”;

Ieva Jurjāne “Gals&Sākums. Turpinājums”;

Mārīte Kluša “Brīvas domas kontrolēts lidojums”;

Japānas grafikas izstāde “Japānas stāsti”;

Egle Einikīte-Narkevičiene (Lietuva) “One Size”.

Darba laiks:

Pirmdiena    slēgts

Otrdiena    11.00-17.00

Trešdiena    11.00-19.00

Ceturtdiena    11.00-19.00

Piektdiena    11.00-19.00

Sestdiena    11.00-19.00

Svētdiena    11.00-17.00 (šo svētdien, 6. jūnijā, darba laiks pagarināts līdz 19.00)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60548091sec.